Vasastan - Röda Bergen, 2 rum, 36 kvm

Torbjörn klockares gata 23, 2 tr

Om bostaden

Modern design & optimal funktion möter genuin 1920-talscharm i magiskt fin 2:a med öppna ytor, högt & ljust läge samt fantastisk utsikt mot grönska.

1920-talets vackra detaljer och ljuvliga charm möter stilren, modern design i denna suveräna lilla tvåa i mycket gott skick belägen i attraktiva och idylliska Röda Bergen, alldeles intill nya Hagastaden, Torsplan och med direkt närhet till både S:t Eriksplan och Birkastans puls. Maximal komfort och utmärkta förvarings- och funktionslösningar kombineras med bra materialval, sobra färgval och vitoljade parkettgolv.

Samtidigt bevaras alla vackra detaljer från byggåret såsom högt till tak, spegeldörrar, snövita snickerier samt två spröjsade fönsterpartier i söderläge som ger ett strålande ljusinsläpp och härlig, fri utsikt över lummiga innergårdar, vackra kringliggande fastigheter och dess takåsar.

Lägenheten är högt och tyst belägen i fastighet från 1924-1925. Planlösningen är optimalt disponerad och både golvytor och den väl tilltagna takhöjden utnyttjas fullt ut. Kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning ger tillgängliga och bra sällskapsytor. Köket i stilsäkert och minimalistiskt utförande med tillhörande matplats har gott om skåp och förvaring med vita köksluckor, bra arbetsytor med vitkaklad vägg ovan, komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskn, induktionshäll, ugn och fläkt. Dessutom finns ett väl bevarat serveringsskåp i original.

Vardagsrummet ger plats för både soffa och TV-möbel. I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovrumsdel med plats för dubbelsäng. Hallen ger plats för avhängning, förvaring i rymlig garderob och access till ett kaklat badrum med dusch, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Mycket välskött förening med god ekonomi och låg skuldsättning där både kabel-TV och bredband ingår i medlemsavgiften.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 2 438 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband 1000/1000 Mbit/s. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 0,58824 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 65 (1202)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 1 juni 2010

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Myrstacken i Stockholm består av 144 lägenheter (8.076 kvm) med bostadsrätt, en lokal (67 kvm) med bostadsrätt samt två lokaler (73 kvm) med hyresrätt på adresserna Falugatan 20, 22, 24, Gävlegatan 13, Torbjörn Klockares Gata 15, 17, 19, 21, 23, 25 och Torsgatan 78. Föreningen bildades 1924.

Husen uppfördes 1924-1929 enligt en detaljplan av S.Lewerentz och ritades av den välkände arkitekten S.Wallander. Fastigheterna ingår i Röda Bergen – ett område av riksintresse för kulturmiljövård. Trapphusen har skulpturer av Brita Hörlin.

Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Köparen/na måste bli medlem i HSB innan föreningen godkänner överlåtelsen. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen har två städdagar/år då medlemmarna förväntas deltaga. Energiprestanda 142 kWh/m² och år. Mer info finns i årsredovisning 2018 samt på föreningens utmärkta hemsida www.myrstacken.se

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick belåningsgraden till 3.107 kr/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 6 mkr och årets nettoresultat (efter avskrivningar och finansiella poster) blev + ca 395.000 kr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en stadgeenlig överlåtelseavgift om max 2,5 % av ett basbelopp samt max 1 % i pantsättningsavgift. Avgifterna
belastas förvärvaren. Pantförskrivningsavgiften belastas låntagaren/innehavaren.

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar och elstigare byttes samt vindslägenheter byggdes 1990.
Tak- och fasadrenovering på fastigheten Humleboet 16 (Falugatan 20-24) 2004.
Tak på övriga adresser renoverades 2011.
Samtliga fönster i husen renoverades 2013.
Tvättstugorna renoverades 2019.

Till lägenheten disponeras ett förråd. Föreningen har 3 st tvättstugor som är fullt utrustade och som bokas av medlemmarna. Ett återvinningsrum, en föreningslokal med övernattningsmöjlighet (kan hyras), en bastuavdelning som kan bokas kostnadsfritt, 4 st cykelrum och ett cykelställ utomhus, ett barnvagnsrum samt två gemensamma innergårdar.

Förening: HSB Brf Myrstacken i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 144

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband 1000/1000 Mbit/s från Bahnhof ingår i avgiften.

I Röda Bergen bor du med närhet till mesta och får det bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och caféer. Samtidigt är det nära till parker och grönområden. Hagaparken och Brunnsviken nås med kort promenad och en bit bort ligger Karlbergs slott med fina promenad- och löparspår längs med Karlbergskanalen.

Närhet till Sankt Eriksplan och Odenplan med gott utbud av kommunikationer. Bl a finns en uppgång belägen i korsningen av Vanadisvägen/Dalagatan till Citybanan och pendeltågsstation Odenplan. Även tunnelbanan planeras att byggas ut och tunnelbaneuppgång planeras vid Solnabrons fäste i slutet av Torsgatan. I närheten på Torsplan och Norra Stationsgatan finns stationer för bussar mot Arlanda. Direkt närhet till Hagastaden som är en ny stadsdel som växer fram med ett nytt centrum med allt från matbutiker, gym, restauranger. Norra Tornen ger Stockholm nya landmärken som binder samman Vasastan och Hagastaden.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.