Vasastan - Röda Bergen

Rödabergsgatan 9 B, 2 tr

Klassiskt 20-tal med härlig takhöjd, spröjsade fönster, fina trägolv och snövita snickerier. Perfekt planlösning & toppskick i idylliska Röda Bergen!

Adress

Rödabergsgatan 9 B, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 440 000 kr

Avgift

1 968 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän ”mini-2:a” med fantastisk charm och ljuvlig känsla, belägen i ett av Stockholms mysigaste områden Röda Bergen. Här lever du fridfullt, idylliskt och lugnt i klassiska och grönskande 1920-talskvarter med genuin småstadskänsla.

Lägenheten är mycket välplanerad och smakfullt renoverad i stilsäkert utförande och toppskick. Samtidigt är den genuina originalcharmen välbevarad och intakt med fina trägolv som slipats och hårdvaxoljats, högt till tak, spegelmönstrade dörrar, snövita snickerier och stora spröjsade fönsterpartier. Lägenheten är mycket väldisponerad, med genomgående planlösning.

Öppen och ljus planlösning mellan vardagsrum och kök i stilrent utförande med komplett maskinell utrustning. Praktiskt sovrum med plats för 140 cm säng. Hall med plats för ytterkläder och förvaring i klädkammare. Fräscht helkaklat badrum med dusch.

Populär och mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låga avgifter och välrenoverade, fina fastigheter. Fantastisk innergård och lummiga omgivningar.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 1 968 kr

Andel i föreningen: 0,65143 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns två gemensamma moderna tvättstugor, renoverade 2006 och två st cykelförråd samt två st soprum. Till föreningen hör två vackra innergårdar med rikligt av blommor, buskar och gräsmattor. Under sommarmånaderna finns möbler med parasoll, grillar och solstolar utställda.

Lägenhetsnummer: 67 (1305)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. www.stockholm.se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Verdandi 42 består av fastigheterna Verdandi 42 och Sigyn 30 med adresser Falugatan 13, 14, 15 och 17 samt Rödabergsgatan 5, 7, 9 A och 9 B. Sammanlagt 118 bostadsrättslägenheter och två affärslokaler. Till föreningen hör även två gröna innergårdar. Fastigheterna är kulturminnesmärkta och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander (som bl.a ritat Kungstornen på Kungsgatan) och stod klart 1925. Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år.

– Byte av samtliga rörstammar och samtidig renovering av alla badrum samt renovering av fasader, tak och trapphus (1987-1994).
– Byte av samtliga elstammar, renovering av tvättstuga (1995).
– Renovering av samtliga fönster (1996).
– Renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av fönster (2008).
– Utbyte på föreningens bekostnad av samtliga lägenhetsdörrar mot säkerhetsdörrar samt renovering av alla trapphus och installation av postboxar (2013).
– Fönsterna i hela föreningen renoverades under 2017.

Föreningen kräver att en överlåtelsebesiktning görs i samband med överlåtelsen. Den bekostas av köparen och beställs av förvaltaren till en kostnad om 3.100:-.

Hushållsel ca 150-200:-, gas ca 200:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Verdandi 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband 100 Mbit/s fiber + IP-telefoni från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen i Vasastans kanske vackraste kvarter! Lugnt, tyst och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan och Odenplan samt mysiga Birkastan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Boendeparkering för bil finns på gatan samt på alla närliggande gator. Närhet även till Handelshögskolan och KTH. Det är även kort avstånd till naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.