Vasastan - Östermalm

Surbrunnsgatan 2

Renoveringsdröm! Vackert sekelskifte med största potential.

Adress

Surbrunnsgatan 2

Rum

2

Slutpris

3 000 000 kr

Avgift

3 765 kr/mån

Boyta

73 kvmOm bostaden

På uppdrag av Brf Valhalla har vi glädjen att förmedla denna blivande drömlägenhet om 73 ljusa och välplanerade kvm. Lägenheten är belägen på 0,5 trappa i fastighet anno 1897. Vackra sekelskiftesdetaljer i form av generösa ljusinsläpp, härlig takhöjd och vacker stuckatur. Se planskiss för förslag på layout. I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-tv samt bredband 10 Mbit/s.

Föreningen kan ev godkänna juridisk person som förvärvare.

Varmt välkomna!

– Stor välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaringsutrymmen. I anslutning finns idag en wc som efter ombyggnad kan användas som klädkammare om så önskas.

– Vardagsrum med högt till tak, stora fönster och vacker stuckatur.

– Tre ytterligare rum som kan planeras efter önskemål. Se förslag på bifogad planskiss.

Bostadsrättslokalen upplåtes som en enhet. Föreningen godkänner ej att enheten delas.

Ombyggnader i lägenheten får endast utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt och godkänns av styrelsen. För ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens planlösning ska alltid styrelsens godkännande först inhämtas. Ett byggavtal skall ingås med föreningen.

Bygglov ansökt och beviljat för ändring av nyttjande från lokal till bostad. För att frångå planskiss som bygglov utgår ifrån uppmanas köparen att göra en ändringsanmälan till stadsbyggnadskontoret. Styrelsens godkännande till sådan ändring ska inhämtas innan ändringsanmälan sänds till stadsbyggnadskontoret.

Pris: 2 775 000 kr

Månadsavgift: 3 765 kr

Andel i föreningen: 2,66140 %

Byggår: 1897

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en gemensamhetslokal/övernattningsrum med eget kök och badrum går att hyra för 200:-/dygn. I källaren finns även cykelförråd, tvättstuga och återvinningstation (för papper, glas, etc). Innergården är lummig och trivsam med trädgårdsmöbler, lyktor i gammal stil och plats för cyklar. Föreningen har även en stor gasolgrill som får nyttjas av medlemmarna.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare byttes samt tak, fönster och tvättstuga renoverades 1988-90. Taket målades om 2012.

Lägenhetsnummer: 37

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Boendeparkering tillämpas. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn. Externa garagemöjligheter finns i området, bl a tvärs över Valhallavägen.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 36 lägenheter samt 2 lokaler.

Byggmästare Olof Jinsson uppförde fastigheten 1897. 1908 bildade skräddare Pettersson och handlaren Johansson bostadsföreningen. 1915 installerades elektrisk belysning, 1920 WC och 1929 centralvärme. Under Andra världskriget fungerade källaren som skyddsrum. 1952 upprustades tvättstugan och varmvatten drogs in vilket ledde till att allt fler skaffade duschar, tvättställ och badrum. 1975 renoverades taket och 1980 anslöt man sig till fjärrvärmenätet. 1989 gjordes genomgående renoveringar och föreningen fick bl.a. tre hissar. 1992 ombildades bostadsföreningen och blev bostadsrättsförening och även medlem i SBC. 1996 målades taket och 2002 målades fönster och entrédörrar.

För mer info, se www.brfvalhalla.se

Förening: Brf Valhalla

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Medium 8 favoriter ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Medium 10 Mbit/s ingår i avgiften.

Attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger (Bl a Värdshuset Clas på Hörnet) m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.