Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 98, 1 tr. Gårdshus

VISNINGARNA INSTÄLLDA LÄGENHETEN SÅLD!

Adress

Birger Jarlsgatan 98, 1 tr. Gårdshus

Rum

2

Slutpris

3 650 000 kr

Avgift

2 825 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva denna underbara sekelskifteslägenhet attraktivt belägen med all nödvändig service runt husknuten! Detta boende uppfyller den kräsnes krav på stil, charm och klass. Bostaden har med varsam hand smakfullt renoverats till toppskick med den äldre charmen väl bevarad. Bygglov är beviljat för fransk balkong. Lägenheten är mycket välplanerad med öppen planlösning och sällskapsvänliga ytor. Cirka 3,20 meter i takhöjd, genomgående vackra furugolv, stuckatur, spegeldörrar samt stora fönster med djupa nischer. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsytor. Vitlackat furugolv och vita väggar.

– Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Kök från Kvik med bra arbetsytor (extra djup bänkskiva) samt gott om förvaring med köksluckor i vitt. Plats för matbord för större sällskap. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Underbar takhöjd om 3,19 meter, vitlackade trägolv samt vita väggar.

– Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Vitlackade trägolv, 3,04 meter i takhöjd och vita väggar. Här trivs man!

– Fantastiskt sovrum med 3,23 meter i takhöjd, stuckatur, höga golvsocklar samt fönster med djupa nischer. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord och extra garderober om så önskas. Vitlackade trägolv och vita väggar.

– Helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork, dusch, infällbara duschväggar, skåp, spegel och wc. Spotlightbelysning.

ÖVRIGT
– Bygglov är beviljat för fransk balkong från fönstret närmast köket mot innergården. Föreningen planerar att gemensamt bygga balkongerna inom snar framtid.

– Lägenheten har en rymlig inbyggd garderob.

– Nydragen el (3-fas) i vardagsrum och kök.

– Lägenheten ligger på 1 trappa i gårdshuset och 2 trappor från Birger Jarlsgatan.

Pris: 3 550 000 kr

Månadsavgift: 2 825 kr

Andel i föreningen: 3,11880 %

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd med stålgaller. Den gemensamma tvättstugan ligger i gårdsflygeln. Man har också tillgång till ett cykelrum i källaren. Fin gemensam innergård med sommarmöblering. På innergården finns en ljusgård ner till församlingslokalen i källaren och en passage till gårdsflygeln.

Lägenhetsnummer: 165.

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1.

Allmänt om föreningen: Brf Morkullan 2 bildades 1994 och köpte fastigheten 2009. Föreningen består av 29 lägenheter, vara 1 fortfarande är hyresrätt (framtida dold intäkt) samt 3 hyreslokaler. Föreningen har under 2011 amorterat ca 5 mkr och avser att ytterligare amortera under året. Inga planerade avgiftsändringar finns idag enligt föreningen. 1986 helrenoverades fastigheten med bl.a. byte av V/A stammar och elstigare. Stammarna spolades 2010. Bygglov för balkonger har nyligen beviljats. Föreningens plan är att bygga dessa senast till våren. Mer info finns i vårt bifogade infoblad från föreningen.

Förening: Brf Morkullan 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband.

Attraktivt innerstadsläge med närhet till allt man kan önska sig! I direkt närhet finns KTH och Handelshögskolan. Här har du kort promenadavstånd till grönområden som Humlegården, Lilljansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, trevliga caféer, bagerier, mysiga restauranger och 7-Elevenbutiker. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.