Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 98, 2 tr. Gårdshuset.

Sekelskiftespärla med ca 3,25 meter i takhöjd, genomgående trägolv och stora fönster med djupa nischer. Fint skick och möjlighet till fransk balkong!

Adress

Birger Jarlsgatan 98, 2 tr. Gårdshuset.

Rum

2

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

3 140 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en underbar lägenhet i fastighet från 1907. Lägenheten är i fint skick med genomgående vitmålade trägolv, generös takhöjd och stora fönster med djupa nischer samt tidstypiska bevarade originaldetaljer. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum, stilfullt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin samt härligt sovrum med plats för dubbelsäng. Rymligt badrum samt goda förvaringsmöjligheter. Den generösa takhöjden i kombination med fönster i två vädersträck ger bostaden ljus och rymd. Föreningen erhöll bygglov för fransk balkong 2012. Här bor du med all nödvändig service alldeles runt husknuten, goda kommunikationer samt kort promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Trevlig och ljus hall med bra avhängningsmöjligheter. En inbyggd garderob samt plats för extra byrå om så önskas. Plats för gallerdörr. Spotlightbelysning samt vitmålade trägolv.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Stort fönsterparti med djupa nischer, generös takhöjd, takrosett samt vitmålade trägolv.

– Stilfullt och väldisponerat kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Fönster med djupa nischer som vetter mot innergården samt vitmålade trägolv. Möjlighet till fransk balkong.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, duschvägg, handdukstork, handfat, stor kommod och wc. Plats för badkar och förberett för tvättmaskin.

– Härligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord och extra garderob eller byrå om så önskas. Här finns även en praktisk och rymlig garderob med skjutdörrar. Stort fönsterparti med djupa nischer och spröjsade fönster med fri utsikt. Här finnes såsom takrosett, stuckaturer i taket samt ett oljat trägolv.

Pris: 4 700 000 kr

Månadsavgift: 3 140 kr

Andel i föreningen: 2,55160 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 166 (1201 A)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morkullan 2 förvärvade fastigheten 2009 och består av ett flerbostadshus med 27 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet (108 kvm – dold framtida tillgång) samt 5 hyreslokaler på adresserna Birger Jarlsgatan 98 och Surbrunnsgatan 16. Byggnaden uppfördes 1905-07 av byggmästare Wilhelm Daen efter ritningar av arkitekt E.Eklundh. Fastighetens lägenhetsyta är 2577 kvm och lokalyta 632 kvm. Föreningen äger marken. Under 2010-11 tillkom fyra lägenheter genom ombyggnad av fastighetens råvind. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2014: Byte av gårdsbjälklag och totalrenovering av innergården.
2012: Balkongbyggnation.
2010-11: Tak och hissar renoverades i samband med att vindslägenheterna byggdes.
1986: Stambyte

Planerade renoveringar:
Värmeväxlare 2016.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 250-300:- och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Morkullan 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Fastigheten är ansluten till Stokabs fibernätverk men detta används ännu inte.

Sammanställning: Bygglov för fransk balkong beviljades 2012.

Det finns ett källarförråd i gårdshuset. Det finns en gemensam rymlig tvättstuga som nås från entréplan i gårdshuset utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och mangel, 3 st cykel/barnvagnsrum, pingisrum, soprum samt en nyrenoverad och arkitektritad innergård.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel ca 450 kr/mån, gas ca kr/mån och hemförsäkringen ca 220 kr/mån.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.