Vasastan - Östermalm

Surbrunnsgatan 8, 3 tr

Genomgående sekelskiftespärla med sällskapsvänliga ytor. Stor balkong, kakelugn, högt och ljust läge!

Adress

Surbrunnsgatan 8, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 350 000 kr

Avgift

3 150 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en underbar tvåa på attraktiv adress i fastighet från 1898. Balkong med himlen som närmsta granne mot innergården samt vacker kakelugn i vardagsrummet. Bostaden är i fint skick med bevarad charm såsom trägolv, spegeldörrar och fönster med speglar och djupa nischer. Stort sällskapsvänligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket med plats för större matbord, samt rymligt sovrum. Badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter med bl.a. en walk-in closet. Lägenheten har både tvättmaskin och diskmaskin. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och den genomgående planlösningen ger hela bostaden ett härligt ljus, rymd och charm. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till allt det Stockholm har att erbjuda. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En stor klädkammare/walk-in closet. Tvättmaskin med tumlarfunktion. Trägolv och vita väggar.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket med utgång till balkongen. Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt plats för matbord för större sällskap. Här finns även en vacker kakelugn (ej fungerande) och fönster med speglar och djupa nischer. Charmigt och funktionellt kök med bra arbtesyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl, frys och ”vinkällare” i golvet. Trägolv och vita väggar.

– Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare garderober, byrå och skrivbord om så önskas. Fönster med speglar och djupa nischer, trägolv och vita väggar.

– Stor balkong som vetter mot innergården. Plats för bord, stolar och blomster. Här trivs man!

– Badrum utrustat med badkar, golvvärme, handdukstork, handfat och wc.

Pris: 3 990 000 kr

Månadsavgift: 3 150 kr

Andel i föreningen: 4,30200 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd, gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelparkering samt en trevlig innergård.

Renoveringar: 1977 Rörstambyte. 1999 Nya balkonger. 2004 Högtrycksspolning av stammar. 2005 Målning av tak, byte av värmecentral. 2006 Värmekablar i stuprör. 2009-2010 Genomgång och förbättring av värmeanläggning. 2010-2011 Fasadrenovering, takrenovering. 2010 Fönsterrenovering. 2011 Målning av tak i uthyrningsdel, rensning av dagvattensystem. 2011-2012 Renovering av gathusets entré. 2012 Renovering av trapphus. 2014 Nyligen utfördes spolning av stammar samt en OVK besikning (se bifogat protokoll för anmärkningar. Fläkt och ventilation i fläkten ska ses över enligt föreningen). Energiprestanda 148 kWh/m² och år.

Lägenhetsnummer: 133 (1303) SÅLD

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morkullan 24 förvärvade fastigheten 1985 och består av 22 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagläget (2014-04-01) enligt föreningen.

Förening: Brf Morkullan 24

Boarea 62 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2011-02-28. Enligt brf info 60 kvm.

Kakelugnen är inte fungerande.

Attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger (Bl a Värdshuset Clas på Hörnet) m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.