Vasastan - Östermalm

Surbrunnsgatan 8, 3 tr

Genomgående sekelskiftestvåa med sällskapsvänliga ytor. Stor balkong, kakelugn, högt och ljust läge. Visning nu på söndag 12/3!

Adress

Surbrunnsgatan 8, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 550 000 kr

Avgift

3 150 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en ytterst välplanerad och trivsam tvåa på attraktiv adress i fastighet från 1898. Härlig balkong med högt läge som vetter mot innergården samt vacker kakelugn (ej fungerande) i vardagsrummet. Bostaden har charmen bevarad med genomgående trägolv, spegeldörrar och fönster med speglar och djupa nischer. Stort sällskapsvänligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket med plats för större matbord, samt rymligt sovrum. Badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter med bl.a. en walk-in closet. Lägenheten har både tvättmaskin och diskmaskin. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och den genomgående planlösningen ger hela bostaden ett härligt ljus, rymd och charm. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till allt det Stockholm har att erbjuda. Hiss finns. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En stor klädkammare/walk-in closet. Här finns även en tvättmaskin.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket med utgång till balkongen. Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt plats för matbord för större sällskap. Här finns även en vacker kakelugn (ej fungerande) och fönster med speglar och djupa nischer. Charmigt och funktionellt kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl, frys och ”vinkällare” i golvet.

– Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare garderober, byrå och skrivbord om så önskas. Fönster med speglar och djupa nischer.

– Stor härlig balkong som vetter mot innergården. Plats för bord, stolar och blomster.

– Badrum utrustat med badkar, golvvärme, handdukstork, handfat och wc.

Pris: 5 350 000 kr

Månadsavgift: 3 150 kr

Andel i föreningen: 4,30200 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00133

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd, gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt en trevlig innergård med cykelparkering.

Brf Morkullan 24 förvärvade fastigheten 1985 och består av 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Lägenhetsyta: 1537 kvm och lokalyta: 41 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

UTFÖRT UNDERHÅLL:
1977 – Rörstambyte.
1999 – Nya balkonger.
2004 – Högtryckspolning av stammar.
2005 – Byte av värmecentral. Målning av tak.
2006 – Värmekablar i stuprör.
2009/2010 – Genomgång och förbättring av värmeanläggning.
2010/2011 – Fasadrenovering. Takrenovering
2010 – Fönsterrenovering.
2011 – Rensning av dagvattensystem. Målning av tak i uthyrningslokal.
2011/2012 – Renovering av gatusets entré.
2012 – Renovering av trapphus.
2014 – Stamspolning.

Förening: Brf Morkullan 24

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot föreningens innergård.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 350 kr/mån och hemförsäkringen är ca 250 kr/mån.

Boarea 62 kvm enligt bifogat mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2017-03-07. Enligt bostadsrättsföreningens information är boarean 60 kvm.

Kakelugnen är inte fungerande.

Här på Surbrunnsgatan 8 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger (Bl a Värdshuset Clas på Hörnet) m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.