Vasastan - Östermalm

Frejgatan 4 A

Utmärkt & fin sekelskiftestvåa i lugnt & rofyllt gårdshusläge. Bevarad charm, högt till tak & stora fönsterpartier.

Adress

Frejgatan 4 A

Rum

2

Slutpris

4 300 000 kr

Avgift

2 585 kr/mån

Boyta

46 kvmOm bostaden

I gränslandet mellan Vasastan och Östermalm saluförs nu denna väldisponerade, yteffektiva och fina lägenhet om 46 kvm. Lägenheten, en kvadratsmart tvåa, är rofyllt och tyst belägen i gårdshusfastighet från 1902 och har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick. Stilren design och fina materialval, sober färgsättning och bra förvaring kombineras med detaljer såsom högt till tak med stuckatur, spegelmönstrade dörrar, snickerier och stora fönsterpartier i bredd mot gården som ger en känsla av luft och rymd.

Planlösningen i fil är både social och funktionell med stora fönsterpartier och utsikt mot föreningens innergård. Här ges en välkomnande hall med plats för ytterkläder. Hallen ansluter till ett stilrent och välutrustat kök med matplats, bra förvaring, och komplett maskinell utrustning bestående av kyl och frys, spishäll, ugn och diskmaskin.

Hallen ger även access till ett fräscht helkaklat badrum med dusch, WC och handfat på kommod med förvaring.

Rymligt vardagsrum, med härlig takhöjd, vackra stuckaturer och stort fönsterparti som ger ett behagligt ljusinsläpp och en känsla av rymd. Här finns plats för soffa, matbord och TV-möbel.

Bra sovrum, även det med härlig takhöjd, stuckatur och stort fönsterparti, ger plats för dubbelsäng och bra klädförvaring i platsbyggda garderober.

Läget i gränslandet mellan Östermalm, Vasastan och Norrmalm är verkligen centralt med kommunikationer och massor av trevliga restauranger i kvarteren. Bl a finns en trevlig delikatessbutik med ost och chark i fastigheten. Några minuter bort ligger rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. För bilburen är du på E 4:ans norra och södra avfarter på nolltid.

Pris: 4 300 000 kr

Månadsavgift: 2 585 kr
Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-200:-

Andel i föreningen: 2,96822 %

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10020 (1002)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-03-27

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Frejgatan 4 är en äkta förening som bildades 2011. Marken innehas med äganderätt och fastighetsbeteckningen är Beckasinen 15. Huset är byggt 1902 och har ett lugnt läge på gränsen mellan Östermalm och Vasastan, nära till både parker och city. I huset finns totalt 32 lägenheter fördelade på två trapphus om totalt 1667 kvm och 1 lokal om 84 kvm med hyresrätt utmed Frejgatan.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
Tvättstuga i anslutning till entrén på Frejgatan 4. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cyklar kan ställas i källaren och på innergården.
Trevlig innergård som sommartid är möblerad med utemöbler och grill.

Kabel-tv och bredband:
Fastigheten är ansluten till ComHem och föreningen har gruppavtal för bredband. I gruppavtalet ingår Bredband XXL 100 till varje hushåll. För att anslutas till gruppavtalet behöver en beställning göras hos ComHem.

Övriga kostnad:
Vid inflyttning ska nya medlemmar beställa dörrskylt av föreningen. Kostnaden står köparen för och debiteras på första avgiftsavin.

Föreningen har inga avgiftsjusteringar och stora renoveringar inplanerade. Men på sikt kommer en renovering av innergården behövas göras, inget bestämt när i tiden renoveringen kommer att ske. Avstämt med styrelsen 2021-03-16.

Trygg och stabil förening!

Renoveringar:
2008 Energideklaration.
2009-2011 Byggnation av tre bostadslägenheter i tidigare använt vindsutrymme.
2010 Energideklaration utförd
2010-2011 Elstigar i fastigheten samt i lägenheten utbytta
2011 Ommålning av fasaden.
2011 Renovering av samtliga fönster .
2011 Stambyte.
2012 Radonmätning.
2017 OVK (ventilationskontroll).
2017 Tätskiktsarbete gård.
2019 Målning av samtliga fönster.

Förening: Brf Frejgatan 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 1

TV: Fastigheten är ansluten till ComHem.

Internet: ComHem bredband XXL 100, obligatoriskt bredbandsavgift på 211 kr/mån.

Med ett utmärkt läge i Vasastan finner ni denna fina lägenhet. Här är det nära till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Du bor i lugna kvarter, men har bara ca 10 minuters gångavstånd till såväl Stureplan och Stockholms City. Nära även till Vanadislunden samt Hagaparken och Brunnsviken härliga ströv- och naturområden. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar och närhet till tunnelbanans röda linje.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.