Östermalm - Vasastan

Birger Jarlsgatan 104 A, 2 tr.

Ljuvlig 1920-tals tvåa i mycket fint skick. Ljus & kvadratsmart med perfekt genomgående planlösning, vackra tidstypiska detaljer & trivsam atmosfär.

Adress

Birger Jarlsgatan 104 A, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

4 550 000 kr

Avgift

2 997 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Birger Jarlsgatan 104 och detta trivsamma hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt läge på Birger Jarlsgatan bor du i välskött fastighet från 1928 i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Hela lägenheten har smakfullt renoverats med vackra 20-talsdetaljer bevarade och ljusa färgval. Den är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här finns ett kök som inspirerar till matlagning och ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord samt fint ljusinsläpp från stort spröjsat fönster. Generöst sovrum med stort fönster och utmärkt förvaring. Helkaklat badrum i stilsäkert utförande. Genomgående fina golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar.

Med det bästa av två världar bor du här på suverän adress, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Tyst läge mot vackra innergårdar endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och city. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbana och flertalet innerstadsbussar. Flertalet populära restauranger i kvarteren såsom Jim & Jacob, Svartengrens, Balzac, Babette, Meno Male mfl. Perfekt läge till större skolor som SU, KTH, Handels och KI.

Stabil förening med f.n årliga avgiftssänkningar i välskött fastighet belägen i lugnt läge, cirka 50 meter in i allé från Birger Jarlsgatan. Underbar innergård med gemensam grillplats och flertalet sociala ytor.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i garderob.

– Stilrent kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Full maskinell utrustning såsom induktionshäll, fläkt, ugn, micro, kyl/frys och diskmaskin.

– Lättmöblerat vardagsrum med stort fönster som skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Luftigt sovrum med vackert spröjsat fönster med djupa nischer och rogivande vy mot innergård. Plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i garderober längst med väggen.

– Snyggt helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, WC, handdukstork, förvaringsskåp och handfat med spegel ovan. Här finns plats att installera tvättmaskin.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 997 kr
inkl. värme, VA, bredband, 1000/1000 Mbit från Bahnhof och Kabel-TV grundutbud från Tele2.

Andel i föreningen: 0,40744 %

EL: 150 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 300 kr/mån

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme samt bergvärme

Lägenhetsnummer: 15 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: På föreningens mark finns 40 parkeringsplatser varav 29 hyrs ut till medlemmar medan resterande hyrs ut till företag och externa privatpersoner. För mer information, vänligen kontakta föreningen. Priset är 1900 kr/mån för medlemmar. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats kan du ställa dig i kö genom att kontakta styrelsens parkeringsgrupp på parkering@morkullan.nu

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 6 lokaler. Total yta för lägenheter är ca 10011 kvm.

Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen har prognostiserat en avgiftssänkning med 2 % årligen fram till år 2025.

Föreningen är mycket populär med stort utbud av gemensamhetsanläggningar som bastu, hobbyrum, tvättstuga etc. Utanför uppgång N finns en grillplats med både stolar och bord. Utöver denna finns ett par mindre sittplatser med grill. Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Föreningen har vunnit pris för sin trevliga och gröna gård som ligger som en grönskande oas. Trädgården består av flera delar med olika uteplatser. Föreningen har en gemensam bastu som ligger i samma hus som tvättstugorna. Du har tillgång till denna med din portnyckel. Hushållssopor kastas i behållare som är placerade på nedfarten mot Frejgatan. Det finns även ett komplett återvinningsrum.

Föreningen har ett övernattningsrum i uppgång N. Kostar ca 300 kr/natt.
Det finns 40 parkeringsplatser som Morkullan förfogar över. Vissa av platserna är utrustade med motorvärmare. För att få tillgång till p-plats ställer du dig i kö hos föreningen. Kostnad är ca 1900 kr/mån. Föreningen har 4 st mc-platser.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 618 kr samt en pantsättningsavgift om 595 kr. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Enligt lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok men disponeras idag som 2 rok.

Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.morkullan.nu

– 2021-2022: Cykelrum och nedre källarplan – Målning.
– 2021-2022: Granittrappor – Omläggning.
– 2021: Bjälklag/tätskikt ovanför tvättstugan.
– 2021-2022: Trapphus (Uppg A-M samt entré N) – Målning.
– 2020: Stamspolning
– 2019: Tvättstuga, bastu & samlingslokal – Totalrenovering och maskinbyten.
– 2020: Asfaltering och markarbeten.
– 2019: Bergvärme installation.
– 2018-2019 Tak.
– 2018: Hissar uppgång A & F – Byte.
– 2017/2019 Fasadrenovering.
– 2015 OVK.
– 2014 Spolning av stammarna.
– 2014/2015 Fönsterrenovering.
– 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna.
– 2005 Ommålning av tak,
– 1991 Renovering av tak,
– 1991/92 Byte av vatten- och avloppsstammar.
– 1985 Renovering av elstigar i de flesta lägenheterna

Pågående projekt:
Exploatering av vindar och källare.

Förening: HSBs Brf Morkullan i Stockholm.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV levereras av Tele2. Digitalkanalpaketet Small ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband, 1000/1000 Mbit från Bahnhof ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Utanför uppgång N finns en grillplats med både stolar och bord. Utöver denna finns ett par mindre sittplatser med grill. Föreningen har vunnit pris för sin trevliga och gröna gård som ligger som en oas indragen från gatan. Trädgården består av flera delar med olika uteplatser.

Här på Birger Jarlsgatan 104 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns ett suveränt utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Meno Male, Brasserie Balzac, Pom & Flora, Sirap, Le Nom, Buco Nero, Caffé Nero, Prime Burger m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, För resa med tunnelbana väljer du fördelaktigt mellan stationerna Tekniska högskolan, Rådmansgatan eller Odenplan på några minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.