Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 104 E, 3 tr

Drömbostad om 43 kvm i högt soligt läge utan insyn. Populär brf med fina innergårdar

Adress

Birger Jarlsgatan 104 E, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 675 000 kr

Avgift

3 215 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara 2:a belägen högt upp i populära HSB Brf Morkullan. Lägenheten är ytterst välplanerad och exklusiv där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Flera vackra spöjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar samt fina vita golv i hela bostaden. Högt i tak.

Ingång finns även i porten bredvid med hiss upp som man kan gå över vinden och ner till denna port E. Utgång till Valhallavägen mot KTH finns även lätt att nå från fastigheten.

Hall med säkerhetsdörr. Köket är välutrustat i vitt med integrerade vitvaror som kyl/frys. Elspishäll med rostfri fläkt ovan. Inbyggd rostfri mikro. Integrerad diskmaskin. Grått småkakel ovan mörk bänkskiva med spotlightbeslysning i överskåpet av vitrin ner mot bänkskivan.

Vackert soligt vardagsrum med underbar känsla. Stort fönster utan insyn i högt läge mot himlen. Stor garderob att gå in i.

Sovrummet har stort fönster utan insyn. Fin dörr med spröjs ut mot hall.

Vitt fräscht helkaklat badrum med dusch och brunt klinkergolv med golvvärme. Duschvägg i glas. Tvättställ med vit kommod under. Ovan stor infäst spegel och en separat platsbyggd hylla. Vägghängd WC.

Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela lägenheten ett fint ljusinsläpp. Populär förening med vacker innergård. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten samt kort promenadavstånd till Stureplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Observera att det förutom värme och vatten även ingår bredband i månadsavgiften. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 3 215 kr
Ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband 100 Mbit från Bahnhof i avgiften. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 300:-, hemförsäkring: 150:-

Andel i föreningen: 0,42018 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd på vinden i samma uppgång. Det finns plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fem tvättstugor. Fyra är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna. Föreningens innergård är både omtalad och prisad med planteringar, och sittplatser med trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 99 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 220 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkeirng på gatan om 900 kr/m www.stockholm.se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: www.morkullan.nu
Vindsförråd tillhör.
HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 7 lokaler. Total yta för lägenheter är ca 10011 kvm och för lokaler ca 619 kvm (enl. årsredovisning 2013). Det finns ca 38 parkeringsplatser med separat kö. Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en arbetsgrupp som undersöker möjligheterna att riva vindsförråden och bygga vindslägenheter.

– 2014 Fönsterrenovering.
– 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna,
– 2005 Ommålning av tak,
– 1991 Renovering av tak,
– 1990 Byte av vatten- och avloppsstammar,
– 1985 Renovering av elstigar.

Förening: HSB Brf Morkullan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bahnhof. Från och med den 1 mars 2015 ingår 100 Mbit fiberbredband från Bahnhof i månadsavgiften. Uppgradering till 1 Gbit kostar ca 99 kr/mån extra.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.