Vasastan - Odenplan

Karlbergsvägen 20 A, 2 tr

Fantastisk sekelskiftetstvåa med tre kakelugnar och stor solig balkong. Högt läge & vackra detaljer. Drömadress vid Odenplan & Gustav Vasa kyrkan.

Adress

Karlbergsvägen 20 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

7 600 000 kr

Avgift

2 662 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge på Karlbergsvägen 20, precis invid Odenplan och i första kvarteret närmast Gustav Vasa kyrka, finns denna underbara, stilrena och fina tvårummare om 66 kvm med väl bevarad charm och tidsenlig sekelskifteskänsla. Lägenheten är tyst, rofyllt och strålande ljust belägen högt upp i gårdshusfastighet från 1902.

Lägenheten är smakfullt och modernt renoverad med alla vackra originaldetaljer från byggåret väl bevarade såsom tre dekorativa kakelugnar, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och takrosetter, vitlutade furutiljor, fina snickerier och paneler, spegelmönstrade dörrar och nischer samt hela fem högresta fönsterpartier i bredd som ger ett behagligt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är optimalt disponerad och effektiv med en öppen och ljus planlösning mellan kök, matsalsdel och vidare mot vardagsrummet. Köket som renoverats och platsbyggts i smakfull och minimalistisk stil har god förvaring i draglådor och skåp i sober grå kulör och i dubbla rader upp till tak. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys ”side by side” med ismaskin, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Bra arbetsytor i form av köksbänkar och en väl tilltagen köksö i Cararramarmor som öppnar mot matsalsdelen.

Matsalsdelen ger plats för stort matbord och många middagsgäster intill en kakelugn. Här finns även en rymlig klädkammare. Det angränsande vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat med naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel. Här finns en vacker kakelugn och utgång till den väl tilltagna balkongen i soligt läge. Balkongen är extra stor och ligger högt och lugnt mot den lummiga innergården.

Innanför vardagsrummet finns ett rofyllt sovrum med kakelugn, plats för dubbelsäng och klädförvaring i en skjutdörrsgarderob.

I övrigt finns en hall med plats för ytterkläder och skor. Här finns även en garderob med plats för kläder och en tvättmaskin. Hallen ansluter till ett kaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, kombinerad hand- och takdusch, WC, handfat på kommod med draglådor, praktisk väggnisch och spotlights i taket.

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva det A-läge denna bostad har. Läget i kombination med lägenhetens vackra disposition och bevarade attribut skapar en modern sekelskiftesdröm vi tror ni kommer att gilla!

Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi en representativ fastighet.

Pris: 6 495 000 kr

Månadsavgift: 2 662 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 3,95920 %

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 18 (1201)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Blåklinten 2 förvärvade fastigheten med samma namn år 1948. Fastigheten på Karlbergsvägen 20 uppfördes 1902 och upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt, två affärslokaler och en lagerlokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.926 kvm, varav 1.666 kvm lägenhetsyta och 160 kvm lokalyta. Därtill tillkommer ca 100 kvm lager. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8,6 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 5.162:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 760.000:- och årets resultat efter finansiella poster blev + ca 313.000:-. Som dold tillgång i föreningen finns oinredda vindar. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift på fn 1.183:- och pantsättningsavgift debiteras köparen med fn 473:-/pant.

Genomförda renoveringar och underhåll i fastigheten:
2020: Färdigställande av justering värmesystem och radiatorer. Överstyn av ventilation för butikslokaler.
2019: OVK och energibesiktning. Utbyte av dörrmekanik i gatuhuset. Radonmätning. Utredning kring värmesystem och radiatorer. Injustering av värmekabel, gård.
2018. Sotning och spolning av V/A-stammar.
2017: Renovering och ommålning av fasaderna mot gatan och gården. Reparation och ommålning av taken på gårds- och gatuhuset. Installation av el i stuprör samt snörasskydd på taken. Indragning av fiber i lägenheter och lokaler.
2016: Besiktning av tak inför kommande renovering.
2013: Genomgång av taket.
2010: Renovering av gårdsbjälklaget och uppfräschning av innergården.
2009: Balkonger och uteplats byggdes till lägenheter i gårdshuset.
2004: Ommålning av trapphus och ytterdörrar.
2000: Fönsterrenovering.
1997: Tak- och fasadrenovering.
1984-1985: Byte av samtliga V/A-stammar i badrum och kök.

Kommande renoveringar:
Översyn och eventuell omdragning av el på vinden inom 5 år. I övrigt finns inga planerade renoveringar i dagsläget.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cyklar kan parkeras på gården eller i källaren. Det finns även ett barnvagnsrum.

Förening: Brf Blåklinten 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 2

Internet: Fiber är indraget via IP-only, vilket innebär att medlemmarna kan välja leverantör av TV och bredband.

Sammanställning: Rymlig balkong i soligt läge.

Här på Karlbergsvägen 20 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.