Vasastan - Odenplan

Upplandsgatan 53, 3 tr

Ljuvligt sekelskifte möter modern lyx i fulländad tvåa i absolut drömskick med utmärkt planlösning, högt till tak & solig balkong i väster.

Adress

Upplandsgatan 53, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 000 000 kr

Avgift

1 886 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Högt upp med ljust och genomgående läge i hörnfastighet vid Odenplan, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga, rikt på så väl stil som fantastisk känsla. Inga kompromisser, bara det bästa av det bästa har varit ledorden för att skapa denna exklusiva, charmiga och på alla sätt optimerade tvårummare som varsamt och med finess totalrenoverats.

Påkostade materialval rakt igenom, sober färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar samsas med vackra detaljer såsom fantastisk takhöjd om ca 3,30 meter med tidsenliga stuckaturer och takrosetter, fina trägolv och snickerier, stora panoramafönsterpartier och solig balkong i västerläge. Till det kommer tekniska lösningar och bekvämligheter som nyinstallerad el med infrästa och dolda kablar, bredbandsuttag i både sovrum, klädkammare och vardagsrum, komplett maskinell utrustning från Miele i både kök och badrum etc.

Planlösningen är optimerad, ytterst kvadrateffektiv och tillgänglig för två personer. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har bra rumssamband. Köket från Nolte är stilfullt och tidlöst designat med skåp och lådor i vitt, bänkskivor i laminat och kakel på väggen ovan. Köket är komplett utrustat med maskiner från Miele såsom kyl och frys, induktionshäll och fläkt, microvågsugn samt dubbla ugnar varav en varmluftsugn och en ångugn. Köket har matplats för 4-5 personer och ett stort fönsterparti med utsikt mot Odenplan.

Innanför köket finns ett sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Även sovrummet har ett större panoramafönster. Vardagsrummet är väl tilltaget och ger plats för soffa, matbord och TV-möbel. Här finns utgången till balkongen som ger ett härligt och soligt ”uterum” i sydväst med lugnt läge mot innergården.

Stort, toppfräscht och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, toalett, handdukstork, handfat på kommod, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare från Miele samt infällda spotlights i taket som tänds via sensor och vars ljusstyrka kan ställas in med dimmer.

Välskött äkta förening med god ekonomi och låga medlemsavgifter. OBS! Se gärna mer ingående information under fliken ”Byggnad och förening”.

Pris: 5 895 000 kr

Månadsavgift: 1 886 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (Mediumpaket från Com Hem) och bredband från Bredbandsbolaget. I nuvarande månadsavgift på 1.886:- är en rabatt på 157:-/månad avdragen. Formellt är avgiften till föreningen 2.043:-. Rabatten infördes 1/10 2008 och gäller tillsvidare som en kompensation för dem som har Com Hems Mediumpaket istället för dem med Largepaketet inkluderad i sin månadsavgift. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-350:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 3,33720 %

Byggår: 1898-1908

Byggår kommentar: Ombyggd 1927 och 1943

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 09479-0003 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området, se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Sirius 22 registrerades 1996-02-01 och förvärvade fastigheten år 2000 på adresser Odengatan 79 och 81 samt Upplandsgatan 53. Fastigheten är uppförd 1898-1908 och ombyggd 1927 samt 1943. Den består av 30 lägenheter, varav 29 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt, med en bostadsyta om 2.809 kvm samt 2 lokaler upplåtna som hyresrätt om 486 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Brf Sirius 22 var fram till 2016 en oäkta förening p g a att en större del av de kommersiella lokalerna översteg 40 % av föreningens totalt sett kvalificerade verksamhet (minst 60 %-ig andel privatbostäder krävs). Föreningen har sedan dess separerat privatbostäderna från hyreslokalerna genom en s k "tredimensionell fastighetsbildning" och beskattas nu som en äkta förening. Lokalerna ingår nu i en fristående ekonomisk förening, "Sirius 22 lokal ekonomisk förening" och hyrs ut till Indiska och Intiman. Övriga lokaler tillhör fortfarande bostadsrättsföreningen (2 st, varav en är kontor och den andra är restaurang Ciao Ciao som hyresgäster) och ger fina intäkter som bidrar till låga medlemsavgifter.

Medlemmarna i Brf Sirius 22 är tillika medlemmar i Sirius 22 lokal ekonomisk förening med samma andel som i Brf Sirius 22. I denna överlåtelse ingår alltså 2.2 % andel av den ekonomiska lokalföreningen och medlemskap/utträde för köpare respektive säljare handläggs och sker vid samma tillfälle i respektive förening.

Den ekonomiska föreningen har haft möjlighet att lämna utdelning varje år till sina medlemmar. Utdelningarna beskattas som inkomst av kapital med 30 %. För bokslutsåret 2018 delades totalt ca 1 mkr ut till medlemmarna. För denna medlems andel delades 22.281:- ut exkl skatt, vilket motsvarar ca 1.300:-/mån netto.

Per 2018-12-31 uppgick föreningens långfristiga skuld till 13 mkr, vilket ger en belåningsgrad om ca 4.628:-. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 3 mkr, bl a tack vare upplåtelse av en lägenhet till bostadsrätt. Föreningens ekonomi är god och genererade ett överskott för 2018.

Medlemsavgifterna i föreningen är låga. I den nuvarande månadsavgiften på 1.886:- som denna medlemslägenhet betalar är en rabatt på 157:-/månad avdragen. Formellt är avgiften till föreningen 2.043:-. Rabatten infördes 1/10 2008 och gäller tillsvidare som en kompensation för dem som har Com Hems Mediumpaket istället för dem med Com Hems Largepaket inkluderad i sin månadsavgift. (Largepaketet gick inte att gruppansluta till alla, så rabatten ger dem med Medium möjligheten att själva betala för ett större kabel-TV-paket). Årsavgifterna planeras vara oförändrade.

Renoveringar i fastigheten:
Byte av V/A stammar 2000-2005.
Fasadrenovering och byte av elstigare 2003-2004.
Trapphus och hissrenovering 2005.
Säkerhetsdörrar installerade 2007.
Tvättstugan renoverades 2010.
Värmecentral och gårdsrenovering 2011-2012.
Stamspolning och renovering 2014.
Takrenovering, takmålning 2016.
Inbyggnad av piskaltan.
Bättringsmålning av trapphus 2018.

Planerade renoveringar/investeringar:
Föreningen planerar att bygga ett övernattningsrum på vinden som medlemmarna kan boka för sina gäster.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På fastighetens vind finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Gemensam innergård med utemöbler, planteringar och cykelställ.

Förening: Brf Sirius 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Mediumpaket med 8 favoriter ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong i högt och fritt västerläge med utsikt över innergårdar. Här finns en balkongmarkis.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.