Vasastan - Odenplan

Karlbergsvägen 9 A, 2 tr

Stilig sekelskiftestvåa anno 1903 med kakelugn, högt i tak, vackra fönster och ljuvlig känsla. Drömadress vid Odenplan och Gustav Vasa kyrka.

Adress

Karlbergsvägen 9 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 850 000 kr

Avgift

2 260 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Med yppeligt läge på attraktiva Karlbergsvägen, direkt invid Odenplan och i kvarteret närmast Gustav Vasa kyrka, finns denna underbara sekelskiftestvåa med charm och tidsenlig känsla. Lägenheten är tyst, rofyllt och högt belägen i gårdshusfastighet från 1903.

Lägenheten har ett visst renoveringsbehov, men potentialen för den som vill sätta egen prägel är fantastisk, då alla vackra originaldetaljer från byggåret är väl bevarade såsom en kakelugn, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer, trägolv och parkett, fina snickerier, spegelmönstrade dörrar och nischer samt flertalet stora fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp och härlig rymd.

Lägenheten är mycket välplanerad och yteffektiv. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt möblerbar väggyta att ställa garderob eller dylikt. Kaklat badrum med dusch, handfat och WC. Välutrustat kök med matplats, gott om skåp och komplett maskinell utrustning. Vardagsrum med dubbla fönsterpartier, vacker kakelugn och ytor för valfri möblering av soffa, TV och matbord. Sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och förvaring i dubbla originalgarderober.

Mycket välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med låga månadsavgifter i vacker och representativ fastighet på Karlbergsvägen 9.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt möblerbar väggyta att ställa garderob eller dylikt. Trägolv.

– Kaklat badrum med dusch, handfat och WC. Badrummet är av äldre standard och har ett visst moderniseringsbehov.

– Välutrustat kök med matplats, gott om förvaring i skåp och lådor, komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, fläkt, ugn och diskmaskin. Fint fönsterparti mot innergården. Klinkergolv.

– Vardagsrum med dubbla fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp från innergården. Vacker kakelugn (behöver besiktigas av sotarmästare och sannolikt tätas i rökkanalerna) och ytor för valfri möblering av soffa, TV och matbord. Parkettgolv.

Sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och förvaring i dubbla originalgarderober. Fint fönsterparti mot innergården. Parkettgolv.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 260 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Grundutbud från Com Hem). Avgiften till föreningen erläggs kvartalsvis.

Andel i föreningen: 3,29800 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett förråd. I gathusets källarplan finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare samt en mangel. Föreningen har en trevlig innergård som ritats av trädgårdsarkitekt med bl a Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill. I gårdsgången mellan gatan och innergården finns dessutom barnvagnsrum och cykelförråd.

Lägenhetsnummer: 17 (1202)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 79 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Snöklockan 3 förvärvade fastigheten på Karlbergsvägen 9 år 1982. Föreningen består av ett gatu- och gårdshus från 1903 som består av 20 lägenheter och en hyreslokal. Föreningen är s k äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark man är i princip skuldfri. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 371.200:- och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 817.000:-.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av förvärvaren och en pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
1982: Gjordes en genomgripande renovering i fastigheten med bl a byte av V/A-stammar i kök och badrum, fasadrenovering m.m.
2011: Byte av värmeväxlare.
2012: OVK.
2014: Fasadrenovering och ommålning av tak i trapphus samt slipning av marmorgolv.
2015: Installataion av nya maskiner i tvättstugan, fasadrenovering samt renovering av portar.
2018: Renovering av balkongräcken och målning av dörrar.
2019: Upprustning och målning av trapphus, gången till gården och soprummet. Målning av yttertaket (löpande underhåll).
2020: Stamspolning och takmålning.

Planerat/beslutat fastighetsunderhåll:
Takmålning under 2020.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i gatuhusets källare utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Barnvagnsrum i porten på Karlbergsvägen 9 och cykelbod nås via innergården. Den gemensamma innergården som ritats av trädgårdsarkitekt har bl a ett Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Snöklockan 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Trevlig innergård som ritats av trädgårdsarkitekt med bl a Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Här på Karlbergsvägen 9 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. År 2017 beräknas även Citybanan vara klar vilket gör detta läge än mer attraktivt.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.