Vasastan - Norrmalm

Roslagsgatan 6, 3 tr,

Drömlägenhet med stora sällskapsytor & öppen, genomgående planlösning. Toppskick, balkong, öppen spis, fiskbensparkett, spröjsade fönster. Tillfälle!

Adress

Roslagsgatan 6, 3 tr,

Rum

2

Slutpris

7 625 000 kr

Avgift

2 785 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Högt upp i vacker och välskött fastighet från 1932, på bästa adress och med ypperligt läge i sprudlande kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, saluförs nu denna fina och optimerade tvåa om 79 kvm. Genomgående planlösning med öppna sällskapsytor och stora vackra fönsterpartier i sydväst med ett strålande ljusinsläpp och härlig öppen utsikt. Sovrum med balkong mot den fina innergården. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stilrena materialval och ljus färgsättning som kombineras med tidsenliga detaljer såsom generös takhöjd, lister, fiskbensparkett, fungerande öppen spis, spegelmönstrade dörrar samt fönster med spanjolettbeslag, spröjs och djupa nischer.

– Hall/tambur med plats för ytterkläder och skor. Fiskbensparkett och fungerande öppen spis.

– I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat och stambytt badrum med dusch, handfat, WC och tvättmaskin. Klinker med golvvärme.

– Hallen leder vidare till sällskapsytan med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Generösa ljusinsläpp och fiskbensparkett. Kök med gott om skåp, bra arbetsytor och naturlig plats för stort matbord. Kyl/frys, diskmaskin samt spis/fläkt/ugn från Bertazzoni. Snygg köksö med ytterligare förvaring.

– Sovrum mot den lugna och tysta innergården. Suverän förvaring i klädkammare och platsbyggda garderober. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Utgång till balkong med plats för bord och stolar, förmiddagssol.

I denna lägenhet känns alltid ljuset och det höga fria läget närvarande och föreningen är mycket välskött med god ekonomi, låga medlemsavgifter och en omvårdad fastighet.

Pris: 7 475 000 kr

Månadsavgift: 2 785 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud).

Andel i föreningen: 3,43960 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Övrigt: 250 kr/mån

Total driftkostnad: 700 kr/mån

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 21

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Muraren 13 registrerades 1999-10-11 och förvärvade fastigheten på Roslagsgatan 6 den 1 november 2000. Föreningen beskattas såsom en äkta och består av 40 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 2.344 kvm), varav 39 bostadsrättslägenheter och 1 återstående hyresrätt samt 3 lokaler (restauranger och total lokalyta uppgår till 261 kvm). Marken innehas med äganderätt (markareal uppgår till 912 kvm). Juridisk person som förvärvare accepteras ej. Delat ägande inom familj tillåts med minsta ägarandel om 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god och utan långfristiga skulder. Bl a stärktes ekonomin rejält när under 2008 två nya vindsvåningar tillkom med en yta om sammanlagt 279 kvm och under senare är har ett antal fd hyresrätter upplåtits till bostadsrätter. Per 2020-12-31 uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 1.600.000:- och tack vare ett gott kassaflöde så gör föreningen rejäla årliga överskott (innan avskrivningarna).

I april 2008 sänktes avgiften med 25 %. Sedan dess har föreningen haft oförändrade avgifter vilket sakteligen lett till att föreningens reella intäkter minskat i värde. Föreningens utgifter ökar på grund av indexhöjningar hos våra leverantörer. Konsumentprisindex (KPI) har under perioden.2008 och 2020 ökat med 11,80 %. I ett led att anpassa föreningens intäkter mot dess kostnader beslutar styrelsen att höja avgifterna med 12 % fr.o.m. den 1 juli 2021.

Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd om ca 8 kvm. I gårdshusfastigheten finns en tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel. Gemensam, fin och totalrenoverad innergård en bokningsbar altan utrustad med bord, stolar och grill m.m. På gården finns dessutom ett cykelställ.

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar utbytta under 1980-talet. Bottenstammar utbytta under 2006. – Elstigar byttes och uppgraderades till trefas 2005. Fasaden är i nyskick. – Fönster- och takrenovering 2007. Ny hiss installerades 2007. OVK-besiktning 2007 och 2012. Entré och trappuppgång renoverades 2008. 2017-2018 målades trapphuset. 2019-2020 gjordes en gårdsrenovering. 2020 renovering av entrédörren.

Kommande/planerade renoveringar:
Föreningen har lämnat in en bygglovsansökan om att få bygga en vinds-/etagelägenhet i "halvplanet". Om det godkänns så kommer lägenheten att byggas och säljas. Därefter planerar föreningen att lägga om taket och eventuellt göra en fasadrenovering.

Förening: Brf Muraren 13.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetleverantör: Fiber ip-only

Sammanställning: Balkong mot fin innergård, förmiddagssol.

Fantastiskt läge mellan Lärkstaden, Humlegården och alldeles invid Jarlaplan samt vackra Ellen Keys park. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I kvarteret finns ett flertal populära restauranger såsom Pom Flora Odengatan, Restaurang Babette, Le Nom, Balzac och Buco Nero mfl.

Med ett stenkast når man till Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.