Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 6, 4 tr

Stilsäker vindsvåning med härliga öppna ytor, takterrass med kvällssol och utsikt mot takåsar! Drömläge i Stockholm!

Adress

Markvardsgatan 6, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 450 000 kr

Avgift

2 703 kr/mån

Boyta

72 kvm

Biyta

8 kvmOm bostaden

Högst upp i fastighet anno 1899, belägen i anrika kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, finns denna läckra och stilrena vindsvåning om 80 kvm ”levnadsyta” (72 kvm boyta + 8 kvm biyta under snedtak) i mycket gott skick. Här uppe bland takåsarna bor du verkligen i ett knäpptyst läge, utan insyn, mitt i Stockholm! Våningen präglas av stilfull design, väggar i sobra kulörer och många snygga vindsdetaljer såsom snedtak, fönsterkupor, murstockar, synliga takbjälkar och stödben samt en härlig takterrass med både morgon- och kvällssol. Terrassen har vy mot takåsar och ger ett härligt uterum med plats för bord, stolar, grill och planteringar.

Planlösningen är genomgående, suveränt disponerad och flödar av ljus från två väderstreck. Stort vardagsrum och stilrent kök i vitt och rostfritt skapar öppna härliga umgängesytor med plats för mysiga hemmakvällar så väl som trevliga middagsbjudningar. Toppfräscht badrum med dusch och fönster med utsikt mot takåsarna. Sovrum med plats för rejäl dubbelsäng. Hall med platsbyggd förvaring i skjutdörrsgarderob.

Kombinationen med fantastisk vindsvåning och det suveräna Stockholmsläget med promenadavstånd till city och Stureplan gör detta till ett boende många väntat på!

– Via entrén till lägenheten leder vriden stentrappa, tidigare tillhörande trapphuset, till möblerbar hall med plats att hänga ytterkläder och förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Parkettgolv.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme, duschplats, handfat, WC och en tvättmaskin. Badrummet har ett fönster som ger trivsamt ljusinsläpp och vy mot takåsar.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, byrå och garderober. Generös förvaring i ”walk in closet”. Fönsterkupa, snedtak, takbjälkar och stödben. Parkettgolv.

– Öppna, härliga och genomgående sällskapsytor. Här finns ett stort ljust vardagsrum med dubbla fönsterkupor, öppet till taknock med synliga takbjälkar, plats för soffgrupp och TV-möbel. Vardagsrummet öppnar mot köket. Parkettgolv.

– Platsbyggt kök i stilrent vitt utförande med bra förvaring, goda arbetsytor och kaklad vägg ovan. Köksmaskiner i rostfritt såsom kyl och frys, induktionshäll, självrengörande (pyrolys) varmluftsugn, fläktkåpa och diskmaskin. Köket har rymlig matplats för 8-10 personer och utgång via helglasad ”sliding door” till ljuvlig möblerbar takterrass med både morgon- och kvällssol.

OBS! I en av murstockarna finns ledig skorstenspipa för den som önskar installera en eldstad, braskamin eller dylikt. Dock förutsätter det att man gör en provtryckning/kontroll av pipan.

Pris: 5 400 000 kr

Månadsavgift: 2 703 kr

Andel i föreningen: 5,18000 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om 5-6 kvm. Det finns bastu med relaxavdelning, cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningen har en fin gemensam innergård med utemöbler och grill.

Renoveringar: 1997: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigare (varje lägenhet försågs med trefas). Varmvattencirkulation och vattenburen värme nyinstallerades samt ny undercentral anslöts till fjärrvärmesystemet. Kabel-TV drogs in och i källaren renoverades tvättstugan, cykelrum och bastu med dusch och utrymme för samvaro byggdes. 2001: Värmeslingor i stuprör mot gatan. 2002: Vinden såldes och gjordes om till lägenhet. 2003-2004: Renovering av innergård och 9 st balkonger byggdes. 2006: Trapphusen målades om. 2008: Ytterligare 2 st balkonger byggdes och energideklaration genomfördes. 2009: OVK och isolering av ventilationsrören på vinden. 2010. Kodlås till entrédörren byttes ut och ny tvättmaskin i tvättstugan. 2011: Ombyggnad av altanen på översta planet påbörjades. Nya lås och nycklar till entrédörren och till källaren. För ytterligare information om förening och fastighet, se bifogad årsredovisning för 2012.

Lägenhetsnummer: 18 (1401)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage finns under Norra Latin (nedfart ca 100 meter från bostaden). I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 10 bildades 1996 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen har en god ekonomi och inga avgiftsförändringar är planerade. Den långfristiga skulden var ca 1,7 mkr per 2018-12-31.

Renoveringar:
2016 OVK godkänd
2015 Spolning av stammar
2014 Tak
2012 Fönster
2006 Trapphus
1997 Stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas, tvättstuga

Gemensamma utrymmen:
Fin innergård med möblerad uteplats.
I föreningens källare finns cykelställ, tvättstuga samt bastu- och relaxavdelning.

Förening: Brf Hälsokällan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem. OBS! Fiberanslutning är indraget i fastigheten och bredband från Bredbandsbolaget kommer dras fram till varje lägenhet i december 2013.

Sammanställning: Takterrass om ca 7 kvm i nordväst med både morgon- och kvällssol samt utsikt mot takåsar.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.