Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 1, 5 tr (vindsvåning).

Fantastisk vindsvåning med takterrass i söder och magisk vy över takåsar! 0:- i avgift!

Adress

Markvardsgatan 1, 5 tr (vindsvåning).

Rum

2

Slutpris

5 525 000 kr

Avgift

0 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkommen till ett drömboende närmast himlen som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Högst upp i fastighet anno 1891, belägen i eftertraktade kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, finns denna läckra vindsvåning om 69 kvm ”levnadsyta” (64 kvm boyta + 5 kvm biyta under snedtak) som med stilsäker hand uppfördes 2003. Här uppe bland takåsarna bor du verkligen i ett knäpptyst läge, utan insyn, mitt i Stockholm! Våningen präglas av stilfull design, väggar i sobra kulörer och många snygga detaljer såsom snedtak, fönsterkupor, takfönster, synliga takbjälkar, 3,80 meter till taknock och en solig takterrass i söder om ca 5 kvm. Härifrån avnjuts vidsträckt stadsvy över himmel, kyrktorn och Stockholms takåsar!

Planlösningen är genomgående, suveränt disponerad och flödar av ljus från två väderstreck. Vardagsrum och kök skapar öppna härliga umgängesytor och ger plats för större eller mindre sällskap. Toppfräscht badrum med spakänsla som både har dusch och bubbelpool. Här kan du ta ett bad och titta på stjärnorna genom takfönstret. Sovrum med plats för rejäl dubbelsäng, en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar och utgång till den soliga terrassen med magisk vy över takåsarna.

Skuldfri bostadsrättsförening med ca 3,7 Mkr i likvida medel gör medlemmarna avgiftsfria!

– Hall med plats att hänga kläder vid klädhängare och förvaring i tre väggfasta garderober. Ekparkettgolv och väggar i sober kulör.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, snedtak med infällda spotlights och takfönster, vägghängd toalett, badrumsskåp och handfat med spegel och nisch med avställningsyta ovan. Förberett för tvättmaskin. Badrummet har både duschplats med glasdörr och en stor bubbelpool för två personer. Här kan du ta ett bad och titta på stjärnorna genom takfönstret.

– Ljust sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns en platsbyggd garderobsvägg med speglade skjutdörrar, ekparkettgolv och väggar i sober kulör. Stort fönsterparti med utgång till härlig takterrass i sydväst med sol hela dagen. Härifrån är utsikten magisk med himmel, tinnar, torn och takåsar i blickfånget.

– Härliga öppna sällskapsytor där kök och vardagsrum integreras till ett. Köket är välutrustat med gott om skåp för förvaring, bra arbetsytor med bänkskivor i Mahogny. Här finns även en måttanpassad barbänk med upp till tre sittplatser.
Köksmaskiner i rostfritt såsom kyl och frys, keramikhäll, varmluftsugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Innanför köket finns ett separat rum/förråd som kan användas till klädkammare, arbetsrum, barnrum eller dylikt.

– Vardagsrummet är ljust och luftigt med snedtak och högt till taknock, synliga och vitmålade takbjälkar, takfönster och fönsterkupor med härlig utsikt över himmel och takåsar. Här finns plats för stor soffgrupp och matsalsmöbel för många middagsgäster. Mellan fönsterkuporna, under snedtaket, finns smart dold förvaring bakom skjutdörrar. Ekparkett och väggar i sober kulör.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 0 kr

Andel i föreningen: 3,08000 %

Byggår: 1891

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, cykelrum och barnvagnsrum, tvättstuga med tre maskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Föreningen har fin innergård med gräsmatta, planteringar, belysningsarmatur, cykelplats och plats för trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 1984. Tak renoverades 2006. Fönster renoverades delvis 2008-2009. Föreningen kommer renovera gårdsfasad och göra takförbättringar.

Lägenhetsnummer: 32

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området, bl a finns ett garage vid Norra Real.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grundläggaren 5 bildades 1995. Föreningen är synnerligen välskött med renoverad fastighet från 1891 samt består av 34 bostadsrätter och 2 lokale rmed hyresrätt. (Hyresgäster är restaurang Den Gamle och Havet och Framnäsgruppen). Ekonomin är anmärkningsvärt bra med omsättningsbara tillgångar på ca 3,7 Mkr (likvida medel) samt inga långfristiga skulder.

Förening: Brf Grundläggaren 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Kabel-TV är obligatoriskt och kostar 250:-/månad.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Solig takterrass om ca 5 kvm i söder med härlig stadsvy mot himmel, tinnar, torn och takåsar.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.