Vasastan - Norrmalm

Döbelnsgatan 87 A, 2 tr ö.g.

Sann sekelskiftesdröm i nyskick med stor balkong, bevarad charm och sagolik känsla! Låg avgift!

Adress

Döbelnsgatan 87 A, 2 tr ö.g.

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

2 248 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkommen till Döbelnsgatan och attraktiva kvarter där Vasastan och Norrmalm möts, med suveränt läge mellan Vanadislunden och Odenplan. Med ostört och rofyllt gårdsläge i fastighet från 1905 finns denna fantastiskt fina 2:a (möjlig ”mini-3:a”, se alternativ planlösning) som med varsam hand under 2012-2013 renoverats till toppskick med väl bevarad sekelskiftesstil och ljuvlig känsla. Här finns högresta och stora fönsterpartier med djupa nischer som ger rikligt ljusinsläpp. Tak med generös höjd, vackra stuckaturer och takrosetter. Spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier. Väggar i genomgående sober färgsättning och behagligt mörkbetsade furutiljor. I sovrum och i vardagsrum finns sannolikt fungerande rökkanaler (kan behöva tätas) och därmed möjlighet för den som är intresserad av att installera eldstäder. Dock krävs styrelsens godkännande.

Planlösningen är ytterst väldisponerad med två generösa och luftiga rum i fil såsom sovrum och vardagsrum med utgång till stor balkong. Balkongen ger härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Hall med gott rumssamband och platsbyggd garderobsvägg. Nytt och mycket tilltalande kök med bänkskivor av granit och komplett maskinell utrustning från bl a italienska Smeg. Fräscht duschrum med möjlighet till tvättpelare. Separat WC. Mycket lågt belånad förening i representativ fastighet. Två rymliga förråd tillhör lägenheten.

– Hall med kappavhängning, en mindre inbyggd klädkammare, wc och stor garderobsvägg bestående av sju garderober med överskåp. Hallen öppnar upp mot lägenhetens samtliga rum.

– Stort sällskapsrum med härlig sekelskifteskaraktär så som generös takhöjd, takstuckaturer, takrosett, djupa fönsternischer, högresta speglade fönster och pardörrar samt utgång till rymlig balkong mot grönskande innergård. Rummet rymmer soffgrupp så väl som matsalsbord för ett större sällskap, rökkanal finns för den som önskar kakelugn, dock krävs styrelsens godkännande.

– Underbar balkong mot grönskande innergård. Balkongen rymmer matbord för fyra personer.

– Generöst och rofyllt sovrum med högt fönster med speglad nisch mot innergård och speglade pardörrar mot sällskapsrum, sovrummet går att dela av till ytterligare ett mindre sovrum om så önskas. Även här finns rökkanaler för eventuell kakelugn, dock krävs styrelsens godkännande.

– Tilltalande, välplanerat och totalrenoverat (2012) kök med gott om förvaring och arbetsytor samt matplats för fyra personer invid högt fönster med speglad nisch. Full maskinell utrustning bestående av gasspis och fläkt från Smeg, diskmaskin och kombinerad kyl och frys från Electrolux. Ljusa granitbänkskivor med dubbla hoar (infällda) och vitt kakel ovan. I köket finns indragen 3-fas för den som önskar elspis.

– Fräscht helkaklat duschrum med duschväggar och utrymme för tvättpelare (föreberett för tvättmaskin). Spegeldörr in till duschrummet. Inredning från 2012.

– Fräsch helkaklad wc med kommod, handfat och stort badrumsskåp för bra förvaring. Spegeldörr in till wc. Inredning från 2012.

Pris: 4 150 000 kr

Månadsavgift: 2 248 kr

Andel i föreningen: 3,27670 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vinds- och källarförråd, tvättstuga, bastu med dusch, cykelförråd i källaren och ett barnvagnsförråd i gårdshuset.

Renoveringar: För information om föreningens genomförda renoveringar och ingrepp i fastigheten, se förteckning i bifogad årsredovisning. Föreningen planerar att renovera trapphusen i slutet av 2013/början av 2014.

Lägenhetsnummer: 25 (1202)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bf Killingen 11 u.p.a. förvärvade fastigheten 1920. Föreningen består av 32 lägenheter. Föreningen är mycket lågt belånad med bl a dolda tillgångar i oinredda råvindar. För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar.
Besök gärna www.dobelnsgatan87.se

Förening: Bf Killingen 11 u.p.a.

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Ypperligt, centralt läge mellan Vanadislunden och Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa som såväl Vasastan, Norrmalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Hagaparken såväl som Stureplan och Hötorget. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.