Vasastan - Norrmalm

Rådmansgatan 59, 3 ½ tr

Fantastisk sekelskiftestvåa med suverän & ljus planlösning, högt läge, balkong i väster & alla vackra 1910-talsdetaljer väl bevarade.

Adress

Rådmansgatan 59, 3 ½ tr

Rum

2

Slutpris

5 775 000 kr

Avgift

2 484 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Spökparken och Drottninggatans livfulla gatustråk, finns denna suveräna och fina tvårummare om 59 väldisponerade kvm. Lägenheten är högt, ljust och rofyllt belägen på eget halvplan, utan kringliggande grannar, i fastighet från 1913. Den har en stor och solig balkong i väster med vy mot takåsar samt en utmärkt och strålande ljus planlösning där alla vackra originaldetaljer från byggåret är väl bevarade. Högt till tak, fina vitlaserade trägolv, spegelmönstrade dörrar samt vackra fönsterpartier med spröjs och djupa nischer ger bostaden trivsam karaktär och en känsla av ljus och rymd.

Välkommen till ett drömboende på bästa adress mitt i Stockholm med gångavstånd till allt. Denna sekelskiftestvåa införlivar din önskan om att bo i ett högt, ljust och knäpptyst läge och där den genuina sekelskifteskänslan kombineras med snygg design och alla moderna bekvämligheter du behöver.

Välskött förening med god ekonomi och renoverade fastigheter i toppskick.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor i skjutdörrsgarderob. Vitlaserat trägolv. Säkerhetsdörr.

– Kök i stilrent vitt med arbetsbänkar i ek, nedfälld diskho och kakel på vägg ovanför. Köket är välutrustat med kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, microvågsugn, fläkt och diskmaskin. Vitlaserat trägolv och stort spröjsat fönsterparti.

– Badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet har duschhörna med glasvägg, WC, handfat och badrumsskåp.

– Stort, ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord. Väggar i ljus kulör och stort vackert fönsterparti. Högt till tak om ca 3 meter med taklister. Vitlaserat trägolv. I vardagsrummet finns en fd klädkammare som byggts om till tvättstuga med gjuten vattensäkrad våtrumsmatta och ventilationsfläkt. OBS! Tvättmaskinen som finns installerad fungerar ej.

– Rymligt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och två rejäla klädkammare i original på vardera sida. Här finns utgång via helglasade pardörrar till balkongen i väster. Väggar i ljus kulör vitlaserat trägolv.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 2 484 kr

Andel i föreningen: 1,86584 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. I fastigheten finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum samt innergård med utemöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 05970-0037 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3,5 av 6.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kungsbacken 1 är en äkta bostadsrättsförening belägen i vacker sekelskiftesfastighet från 1911 bestående av ett hörnhus och två gårdsflyglar på adresserna Rådmansgatan 59 och Drottninggatan 114 A och B. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen bildades 2001 och består av 28 lägenheter med bostadsrätt (3.204 kvm) och 5 lokaler med hyresrätt (939 kvm).

Föreningens ekonomi är god och tack vare det goda kassaflödet med bra intäkter från sina lokalhyresgäster kan föreningen årligen amortera och hålla avgifterna låga för sina medlemmar. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Se mer information från föreningens styrelse i bifogad "Kompletterande förvaltningsinformation".

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av köparen och pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
2008: Byte av V/A-stammar och elstigare, installation av tryckstegringsanläggning, ny undercentral för värme, ny tvättstuga, nya lägenhetsdörrar, vindsexploatering och nya källarförråd i källare, renovering av hissar, ny takvärmeanläggning i ståndrännor och stuprör, delvis omläggning av plåttak, renovering av putsen på gårdsfasaderna, ommålning av trappuppgång DG 114 B och byte av entréportar mot DG.
2012: Ombyggnation av ventilation i lokaler och kontroll av gårdens tätskikt.
2013: Fönsterrenovering inkl målning och tätning, renovering respektive byte av trapphusdörrar mot gård och iordningställande av barnvagnsrum i gatuplan Rådmansgatan.
2014: Byte av samtliga radiatorventiler till moderna termostatventiler, byte av expansionskärl i undercentralen och iordningställande av mindre barnvagnsrum ½ trappa DG 114 A.
2015: Installation av låskåpor på samtliga tamburdörrar och renovering av dagvattenbrunnar på gård.
2016: Ny dragning av radiatorrör genom butikslokaler, flytt av tryckstegringspump från butikslokal till föreningens egna utrymme och installation av slitsbottnar vid balkonger.
2017: Byte till moderna konvektorer i lokal, renovering och målning av trapphusfönster, målning av plåttak mot gatusidorna, översyn och komplettering av taksäkerhet, renovering av fasadputsen och byte av fönsterbleck på gatufasaderna och byte till ny tryckstegringspump för inkommande kallvatten.
2018: OVK-besiktning och anmärkningar har avhjälpts till godkänt resultat.
2019-2020: Målning av fastighetens plåttak mot gårdssidan och taksäkerhet sågs över.

Inga större renoveringar i fastigheten finns beslutade eller planerade. Sannolikt behöver en hissmotor bytas inom 5 år.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4 kvm. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelrum, två st barnvagnsrum och en innergård med trädgårdsmöbler och grillplats.

Förening: Brf Kungsbacken 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 28

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-tv från ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband upp till 100 Mbit/s från Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Sammanställning: Solig balkong högt rofyllt västerläge mot innergård. Vy mot himmel och takåsar.

Ypperligt centralt läge invid Spökparken, Observatorielunden och Tegnérlunden med möjlighet att njuta av det bästa som Vasastan och city har att erbjuda. Allt inom gångavstånd! I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt ett flertal innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.