Vasastan - Norrmalm

Rådmansgatan 59, 3 ½ tr

Fantastisk & magnifik sekelskiftestvåa med högt ostört läge & balkong i väster, fint ljusinsläpp & vackra 1910-talsdetaljer. 2.521:-/månad.

Adress

Rådmansgatan 59, 3 ½ tr

Rum

2

Slutpris

6 875 000 kr

Avgift

2 521 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Med högt, strålande ljust och rofyllt läge på eget halvplan, utan kringliggande grannar, i representativ fastighet från 1911, saluförs den fina tvårummare om 59 utmärkta kvm med stor solig balkong i väster. I denna klassiskt vackra sekelskifteslägenhet finns allt man kan önska av genuin 1910-talsatmosfär med alla originaldetaljer från byggåret väl bevarade.

Högt till tak på över 3 meter, fina vitlaserade trägolv, spegelmönstrade dörrar samt vackra och högresta fönsterpartier med spröjs och djupa nischer ger bostaden trivsam karaktär och en känsla av ljus och rymd. Här bjuds ett rofyllt boende i underbar och idyllisk parkmiljö invid Spökparken och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser i genuina och centrala Vasastadskvarter mellan Tegnérlunden och Drottninggatans livfulla gatustråk.

Lägenheten är klassisk och bra disponerad med två fina och rymliga rum i fil. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord. I vardagsrummet finns även en fd klädkammare som gjorts om till ett eget tvättrum med tvättmaskin och linneskåp.

Ljuvligt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng, generös förvaring i två rejäla klädkammare i original och utgång till balkongen via helglasade pardörrar. Kök i stilfull utformning med gott om skåp och komplett maskinell utrustning. Hall med plats för ytterkläder och skor samt badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet har duschhörna med glasvägg, WC, handfat och badrumsskåp.

Kombinationen av parkläget, adressen och våningsplanet i fastigheten, våningens historiska attribut och sagolika känsla ger verkligen ett drömboende utöver det vanliga.

Välvårdad fastighet och äkta förening med bra ekonomi och gott kassaflöde som bidrar till medlemmarnas låga månadsavgifter.

Tillträde efter överenskommelse.

Rumsbeskrivning:

Pris: 6 875 000 kr

Månadsavgift: 2 521 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband upp till 100 Mbit/s. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-350:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 05970-0037 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3,5 av 6.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kungsbacken 1 är en äkta bostadsrättsförening belägen i vacker sekelskiftesfastighet från 1911 bestående av ett hörnhus och två gårdsflyglar på adresserna Rådmansgatan 59 och Drottninggatan 114 A och B. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen bildades 2001 och består av 28 lägenheter med bostadsrätt (3.204 kvm) och 5 lokaler med hyresrätt (939 kvm).

Föreningens ekonomi är god och tack vare det goda kassaflödet med bra intäkter från sina lokalhyresgäster kan föreningen årligen amortera och hålla avgifterna låga för sina medlemmar. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Se mer information från föreningens styrelse i bifogad "Kompletterande förvaltningsinformation".

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av köparen och pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
2008: Byte av V/A-stammar och elstigare, installation av tryckstegringsanläggning, ny undercentral för värme, ny tvättstuga, nya lägenhetsdörrar, vindsexploatering och nya källarförråd i källare, renovering av hissar, ny takvärmeanläggning i ståndrännor och stuprör, delvis omläggning av plåttak, renovering av putsen på gårdsfasaderna, ommålning av trappuppgång DG 114 B och byte av entréportar mot DG.
2012: Ombyggnation av ventilation i lokaler och kontroll av gårdens tätskikt.
2013: Fönsterrenovering inkl målning och tätning, renovering respektive byte av trapphusdörrar mot gård och iordningställande av barnvagnsrum i gatuplan Rådmansgatan.
2014: Byte av samtliga radiatorventiler till moderna termostatventiler, byte av expansionskärl i undercentralen och iordningställande av mindre barnvagnsrum ½ trappa DG 114 A.
2015: Installation av låskåpor på samtliga tamburdörrar och renovering av dagvattenbrunnar på gård.
2016: Ny dragning av radiatorrör genom butikslokaler, flytt av tryckstegringspump från butikslokal till föreningens egna utrymme och installation av slitsbottnar vid balkonger.
2017: Byte till moderna konvektorer i lokal, renovering och målning av trapphusfönster, målning av plåttak mot gatusidorna, översyn och komplettering av taksäkerhet, renovering av fasadputsen och byte av fönsterbleck på gatufasaderna och byte till ny tryckstegringspump för inkommande kallvatten.
2018: OVK-besiktning och anmärkningar har avhjälpts till godkänt resultat.
2019-2020: Målning av fastighetens plåttak mot gårdssidan och taksäkerhet sågs över.

Inga större renoveringar i fastigheten finns beslutade eller planerade. Sannolikt behöver en hissmotor bytas inom 5 år.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4 kvm. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelrum, två st barnvagnsrum och en innergård med trädgårdsmöbler och grillplats.

Förening: Brf Kungsbacken 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 28

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-tv från Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband upp till 100 Mbit/s från Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Sammanställning: Solig balkong i högt rofyllt västerläge mot innergård. Vy mot himmel och takåsar.

Ypperligt centralt läge invid Spökparken, Observatorielunden och Tegnérlunden med möjlighet att njuta av det bästa som Vasastan och city har att erbjuda. Allt inom gångavstånd! I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan), tåg och bussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.