Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 41 A, 3 tr.

Unik och läcker vindsvåning om 77 kvm med öppen spis, solig takterrass och vy mot takåsar. Drömläge invid Tegnérlunden i fastighet från 1862.

Adress

Kammakargatan 41 A, 3 tr.

Rum

2,5

Slutpris

6 700 000 kr

Avgift

2 338 kr/mån

Boyta

56 kvm

Biyta

21 kvmOm bostaden

Välkommen till anrika kulturkvarter vid Tegnérlunden och i gränslandet mellan Vasastan och Norrmalm, mitt i Stockholm, med anor från tidigt 1800-tal. Här på Kammakargatan 41, överst med ostört läge i gårdshusfastighet från 1909 (gatuhuset från 1862), finns denna läckra och unika vindsvåning om totalt 77 kvm ”levnadsyta”, varav 56 kvm är boyta och 21 kvm är ”icke mätbar” yta under snedtak.

Denna vindsvåning, disponerad som 2,5-3:a, uppfördes omkring 2005 och har genomgående fina ytskick, stilfulla materialval, väggar och tak i vitt och många spännande funktionslösningar som samsas med typiska vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock, takfönster, eldstad i form av en murad öppen spis samt en underbar takterras om ca 6 kvm i bästa västerläge. Takterrassen ger ett härligt, möblerbart uterum med sol från lunch till kväll samt vy mot kringliggande sekelskiftesfastigheter och dess takåsar.

Här ges öppna och ljusa sällskapsytor med stort och välutrustat kök i stilrent vitt med plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Via platsbyggd och specialdesignad trappa med inbyggd förvaring/bokhylla nås ett möblerbart loft som med fördel används som sovrum, arbetsplats eller dylikt. Vardagsrum med öppen spis och utgång till terrassen. I vardagsrummet finns även smart förvaring bakom skjutdörrar samt höga garderober i anslutning till det mysiga sovrummet med fönster ut mot takåsarna. I hallen finns även ett rymligt badrum med dusch, tvättmaskin, torktumlare/torktumlare och en bastu för upp till 6 personer.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med stambytt fastighet och god ekonomi.

– Hall med plats för klädavhängning vid väggfasta klädhängare, infällda spotlights i tak, vita väggar och ekparkett.

– Ovan hallen finns ett möblerbart loft om ca 8-10 kvm som med fördel kan användas till sov-, arbets- eller förvaringsrum.

– Badrum med glaskakel på vägg och klinkergolv och golvvärme, dusch, handfat, toalett, tvättmaskin/torktumlare och ett fönster. I anslutning till badrummet finns en stor bastu med plats för 6 personer.

– Stort kök i stilrent vitt med gott om skåp och förvaring, arbetsytor med svart kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning från Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och fläkt. Köket har matplats för ca 8 personer, två st takfönster och högt till taknock (ca 4 meter). Köket leder vidare till vardagsrummet. Ekparkett och väggar i sober kulör.

– Vardagsrum med ekparkett och väggar i Stockholmsvit, öppen spis, utgång till takterrass, plats för soffa och garderober med skjutdörrar. Terrassen ligger åt väster med eftermidddags- och kvällssol samt vy mot himmel och takåsar. Den är möblerbar med bord och plats för 4 personer, den har belysning och eluttag.

– Sovrum i anslutning till vardagsrummet med plats för 1,60 meters säng.

Pris: 6 700 000 kr

Månadsavgift: 2 338 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Basutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 3,66000 %

Byggår: 1862/1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 15 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lindbacken 7 förvärvade fastigheten på Kammakargatan 41 år 2000 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler.

Föreningen disponerar tre st parkeringsplatser med separat kö. P-platserna kostar 1.800:-/månad.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Inga avgiftsförändringar eller större renoveringar finns beslutade. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
1989: Hissen i gatuhuset renoverades.
1995 och 2005: Tvättstugan renoverades.
2000-2001: Elstigarna byttes och fönstren målades utvändigt.
2006: Gårdshustaket målades och vindslägenheter byggdes.
2011 Barnvagnsrum i gathusets entreplan.
2013 Takvärmeanläggning.
2014 Byte av V/A-stammar.
2015: Ny värmecentral och nya värmerör i källaren.
2015 Fönsterrenovering.
2015 OVK genomförd.
2016 Skorstenar renoverade.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Tak- och fasadrenovering. Installation av automatisk dörröppnare i fastighetsentrén.

Till lägenheten disponeras tre st förråd, stort källar- och vindsförråd samt ett mindre förråd utanför entrédörren. I gatuhuset finns även en tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsrum finns i anslutning till entréplan och plats för cyklar finns på gården.

Förening: Brf Lindbacken 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Takterrass om ca 6 kvm i väster med härlig eftermiddags- och kvällssol samt vy mot himmel och takåsar.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter nära Tegnérlunden, Observatorielunden och det nyrenoverade Norra Bantorget bl a och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Skolor i området Lilla Adolf Fredrik med låg- och mellanstadie. Närmsta högstadium är Vasa Real vid Vasaparken. Fritids finns det flera av på bl a Västmannagatan och Kammakargatan. Rekreation får du med simning, massage och gym på Centralbadet eller från motionsslingan utmed Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.