Vasastan - Norrmalm

Döbelnsgatan 13, 2 tr.

Underbart sekelskifte vid Johannesparken. Härlig takhöjd, stora sällskapsytor, generösa ljusinsläpp, fiskbensparkett och perfekt planlösning.

Adress

Döbelnsgatan 13, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

6 450 000 kr

Avgift

2 699 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 56 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Parkläge på Döbelnsgatan 13 i anrika kulturkvarter mitt i Stockholm med anor från 1600-talet, invid Brunkebergsåsens topp och Johannesparken. Här bor du med ett ypperligt läge, endast med 5 minuters promenad till NK, Stureplan, Humlegården, Kungsgatan, Hötorget och skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Social och genomgående planlösning med de tidstypiska detaljerna på plats såsom generösa ljusinsläpp, högt till tak, fiskbensparkett, furugolv samt vackra snickerier och spegeldörrar. Fantastiska sällskapsytor med stort kök och lättmöblerat vardagsrum. Möjlig 3 rum och kök, se vårt förslag på alternativ planlösning!

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder.
– Stort och utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och plats för stort matbord. Kyl/frys, gasspis, ugn, fläkt och diskmaskin. Tre stora fönster.
– Lättmöblerat vardagsrum med platsbyggd bokhylla, stort fönster och fiskbensparkett.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Klädkammare. Fiskbensparkett.
– Snyggt badrum med kaklade väggar, dusch, vägghängd WC, handfat och plats för tvättmaskin. Fönster. Klinker med golvvärme.
Nydragen el i lägenheten 2014.

Föreningens innergård är en verklig oas med vit småsten, magnoliaträd, rhododendron och humle samt är utrustad med trädgårdsmöbler under sommarhalvåret. Trygg och klok förening med god ekonomi, låg belåning och välskött fastighet. Det finns en trapphusbalkong i direkt anslutning till lägenheten som nuvarande ägare har nyttjat ofta!

Pris: 5 350 000 kr

Månadsavgift: 2 699 kr

Andel i föreningen: 3,29000 %

EL: 275 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Övrigt: 260 kr/mån

Total driftkostnad: 685 kr/mån

Byggår: 1866

Lägenhetsnummer: 12 (1104)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Oxen Mindre 22 är en äkta förening som omfattar 22 lägenheter med bostadsrätt samt en hyreslokal. Föreningen förvärvade fastigheten 1983 och äger marken.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.885 kvm, vara 1.851 kvm utgör bostadsyta och 34 kvm lokalyta. Tomtytan är 2.338 kvm.
Föreningen har mycket god ekonomi har en belåningsgrad på 3.782:-/kvm.
Större renoverings och underhållsarbeten som utförts sedan 2014 är:
2016-2018 Renovering av ventilation samt godkänd OVK
2016 Radonsanering av källare
2015 OVK besiktning med kartering samt kamerabesiktning av ventilationen i hela fastigheten
2015 Ny underhållsplan togs fram
2014 Stambyte av avlopp-, varmvatten- samt kallvattenrör
2014 En ventilationskanal byttes ut under stambytet
2014 Reparation av mindre fasadskador
2014 Underhållsreparation av värmekabelanläggning på tak
Kommande renoveringar har vi föreningen en plan att under 2020 göra följande: måla fönster, laga skador på fasad, dra om elstigar, måla om trapphus, byta postboxar i entrén samt injustera värmesystemet.
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga (på våning – 1) med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. I övrigt finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum (på entréplan mitt emot postboxarna) samt ett föreningsrum i källarplanet. Hushållssopor slängs i sopnedkast på entréplan. Återvinningskärl för papper, glas och småelektronik tillhandahålls av föreningen.

Förening: Oxen Mindre 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: I fastigheten finns också kabelnät ifrån Com Hem. Ifrån Com Hem går det också att beställa bredband, TV samt telefoni-tjänster.

Internet: Fastigheten samt samtliga lägenheter är anslutna till ett sk. öppet fibernät ifrån IP-only. Till detta kan varje medlem själv välja att beställa tjänster som internetanslutning, tv eller telefoni ifrån de operatörer som finns tillgängliga. Mer information finns att tillgå på IP-onlys hemsida: http://stockholm.ip-only.se

Härligt och ostört cityläge i kvarter där man känner historiens vingslag, invidJohannesparken, nära Humlegården, Stureplans shopping- och restaurangutbud samt allt annat trevligt som erbjuds i Stockholms innerstad. Kort promenadavstånd till allt från biografer, caféer, bagerier, affärer m.m. till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt kort promenad till T-centralen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.