Vasastan - Norrmalm

Rehnsgatan 15, 6 tr

Exklusiv, unik & stilren takvåning med strålande ljusinsläpp, två soliga terrasser & fantastisk utsikt över takåsar. Eldstad & garage i huset.

Adress

Rehnsgatan 15, 6 tr

Rum

2

Slutpris

6 750 000 kr

Avgift

2 420 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Unikt tillfälle att förvärva ett spektakulärt boende utöver det vanliga på en av Vasastans attraktivaste adresser! Högst upp med ett strålande ljust, genomgående och insynsfritt läge på 6:e våningen i välvårdad fastighet från 1928, saluförs denna exklusiva och arkitektritade takvåning om 56 kvm inne och med dubbla terrasser om 14 kvm ute. Terrasserna om 9 respektive 5 kvm ger härliga uterum med sol från morgon till kväll, underbar och fri utsikt över himmel och takåsar samt möjlighet till möblering, plantering och umgänge utomhus.

Genom arkitekt Tomas Hagman ritades och totalrenoverades våningen 2015 med genomgående moderna och stilrena materialval, platsbyggda lösningar och smakfull färgsättning, sober articifiell belysning och en nyinstallerad eldstad, vitlutade furugolv med vattenburen golvvärme i alla rum samt massor av bra funktions- och förvaringslösningar. Allt är omsorgsfullt utfört med känsla och hög finish. Samtidigt bevaras den genuina 1920-talsatmosfären med originaldetaljer såsom väl tilltagen takhöjd, spegeldörrar, lister, snickerier samt stora fönsterpartier med spröjs och spanjoletthandtag.

Planlösningen är mycket effektiv och väldisponerad med flödande ljusinsläpp från två väderstreck. Öppna och sociala ytor mellan kök och vardagsrum. Här finns utgång via glasade dubbeldörrar till den större terrassen i söder med sol från morgon till sen eftermiddag. Köket är platsbyggt och stilrent inrett mot bra förvaring, arbetsytor i betongdesign och komplett maskinell utrustning. Plats för större matbord och många middagsgäster. Vardagsrummet med eldstad ger plats för soffa, TV-möbel och arbetshörna/biblioteksdel.

Sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i platsbyggd ”walk-in-closet” med ingångar på vardera sida om sängen. Här finns utgången till den mindre terrassen med kvällssol och vy mot himmel, takåsar och Observatorielunden. Badrum i stilrent utförande med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med värme. Här finns dusch med tak- och handdusch, glasvägg, toalett, badrumsskåp, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Hall/tambur med plats att hänga ytterkläder i skjutdörrsgarderob.

Bostadens höga och fria läge, skick och terrasserna med storslagen utsikt i kombinationen med den suveräna planlösningen gör detta till ett förstklassigt drömboende för dig som söker det allra bästa. Läget i kvarter där Vasastan, Norrmalm och Stockholm city möts är dessutom svårslaget.

Mycket välskött förening med god ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna. Garage finns i huset och säljarens plats går att ta över direkt i samband med tillträdet.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 2 420 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,36814 %

EL: 400 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 600 kr/mån

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 48 (1604)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 189 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Ett privatägt garage finns i fastigheten och säljarens plats kan tas över direkt från tillträdet.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Diana 8 bildades 1998 och består av 45 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två lokaler med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Byggnades totalyta uppgår enligt taxeringsbeskedet till 3.150 kvm, varav 2.181 kvm utgör lägenhetsyta och 969 kvm lokalyta. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens har en mycket god ekonomi och belåningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på endast 1.677:-/kvm boyta. Medlemsavgifterna uppgår till 411:-/kvm och inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

I fastigheten finns ett privatägt garage om ca 800 kvm.

Till lägenheten disponeras två förråd, ett i källaren och ett på vinden. På vinden finns en gemensam tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och en torkvind. Trevlig gemensam innergård med trädgårdsmöbler och plats för cyklar.

Gjorda renoveringar:
1993: Byte av V/A-stammar.
2005: Målning av fönster och omläggning av tak.
2008: Stamspolning.
2009: Byte av fjärrvärmecentral.
2010: Byte av elstigar.
2012: Renovering av tvättstugan samt fasad, balkonger och fönster högst upp på Rehnsgatan.
2013: OVK-besiktning.
2014: Stamspolning.
2015: Installation av nya säkerhetsdörrar.
2017: Målning av fönster, balkongdörrar och balkongsmide i trapphus.
2017/2018: Stamspolning.
2018: Installation av fiber via IP-Only. Byte av bärlinor till hissarna.
2019: Renovering av fasad mot gatusidan.

Planerat underhåll:
2020: Eventuell målning av plåt på yttertak och omläggning av tegel. Efter besiktning kommer styrelsen ta beslut om det ska genomföras eller om man skjuter upp det till ett senare tillfälle. Föreningen kommer även på sikt renovera trapphusen.

Förening: Brf Diana 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem. Fiberbredband går också att få via IP-Only som installerades i fastigheten 2018.

Sammanställning: Två terrasser i söder och norr om 9 respektive 5 kvm ger härliga uterum med sol från morgon till kväll, underbar och fri utsikt över himmel och takåsar samt möjlighet till möblering, plantering och umgänge utomhus.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.