Vasastan - Norrmalm

Döbelnsgatan 13

Rofyllt drömboende i fastighet anno 1866 med öppna sällskapsytor och egen utgång till innergården ger genuin "huskänsla" mitt i Stockholm.

Adress

Döbelnsgatan 13

Rum

2

Slutpris

5 450 000 kr

Avgift

1 867 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till Döbelnsgatan 13 och anrika kulturkvarter mitt i Stockholm med anor från 1600-talet, invid Brunkebergsåsens topp och Johannes kyrkopark. Här bor du med ett ypperligt läge, endast med 5 minuters promenad till NK, Stureplan, Humlegården, Kungsgatan, Hötorget och skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

I fastighetens gårdshusflygel, med rofyllt och tyst gavelläge utan insyn och kringliggande grannar, ligger denna fantastiska och unika bostad om 55 kvm med utgång till trädgårdslik ”egen” innergård (tillhör formellt föreningen, men nyttjas i princip endast av bostadsinnehavaren).

Utgången till innergården ger bostaden härlig ”huskänsla” och gården är en verklig oas med vit småsten, magnoligaträd, rhododendron och humle samt är utrustad med trädgårdsmöbler under sommarhalvåret.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till ett mycket gott skick med stilsäker design, vit färgsättning, fina plankgolv, högt till tak och stora, öppna umgängesytor där kök med köksö, matplats och vardagsrum integreras till ett. Via glasade pardörrar nås gården och som ger härlig förlängning av umgängesytorna och förenar ute med inne.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i ”walk in closet” som inretts med hyllsystem. Hall med dekorativt klinkergolv och plats för ytterkläder och skor. Kaklat badrum med WC och dusch, sjöstensgolv med golvvärme och ett fönster.

Välskött förening med god ekonomi och fastighet som stambyttes 2014.

– Öppna, härliga umgängesytor där kök med köksö, matplats och vardagsrum integreras till ett. Via glasade pardörrar nås gården och uteplatsen som ger härlig förlängning av umgängesytorna och förenar ute med inne.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i ”walk in closet” som inretts med hyllsystem. I sovrummet finns ett stort fönsterparti.

– Hall med dekorativt klinkergolv och plats för ytterkläder och skor.

– Fräscht kaklat badrum med WC och dusch, sjöstensgolv med golvvärme, handfat, badrumsskåp, infällda spotlights i taket och ett fönster.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 867 kr

Andel i föreningen: 2,30620 %

Byggår: 1866

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1 (0801)

Hiss: Ja

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Oxen Mindre 22 är en äkta förening som omfattar 22 lägenheter med bostadsrätt samt en hyreslokal. Föreningen förvärvade fastigheten 1983 och äger marken.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.885 kvm, vara 1.851 kvm utgör bostadsyta och 34 kvm lokalyta. Tomtytan är 2.338 kvm.
Föreningen har mycket god ekonomi har en belåningsgrad på 3.782:-/kvm.
Större renoverings och underhållsarbeten som utförts sedan 2014 är:
2016-2018 Renovering av ventilation samt godkänd OVK
2016 Radonsanering av källare
2015 OVK besiktning med kartering samt kamerabesiktning av ventilationen i hela fastigheten
2015 Ny underhållsplan togs fram
2014 Stambyte av avlopp-, varmvatten- samt kallvattenrör
2014 En ventilationskanal byttes ut under stambytet
2014 Reparation av mindre fasadskador
2014 Underhållsreparation av värmekabelanläggning på tak
Kommande renoveringar har vi föreningen en plan att under 2020 göra följande: måla fönster, laga skador på fasad, dra om elstigar, måla om trapphus, byta postboxar i entrén samt injustera värmesystemet.
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga (på våning – 1) med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. I övrigt finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum (på entréplan mitt emot postboxarna) samt ett föreningsrum i källarplanet. Hushållssopor slängs i sopnedkast på entréplan. Återvinningskärl för papper, glas och småelektronik tillhandahålls av föreningen.

Förening: Oxen Mindre 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband TV finns i huset från Com Hem alt via den fiberförbindelse som finns till samtliga lägenheter. Fiberförbindelsen är kopplad till ett så kallat öppet fiber via IP-only där varje medlem kan välja att teckna sig för abonnemang hos någon av de operatörer som finns tillgängliga. Läs mer på: http://stockholm.ip-only.se/

Sammanställning: Utgång via dubbeldörrar (installerade 2006-2007) till trädgårdslik innergård. Utgången till innergården ger bostaden härlig "huskänsla" och gården är en verklig oas med vit småsten, magnoligaträd, rhododendron och humle samt är utrustad med trädgårdsmöbler under sommarhalvåret. Innergården tillhör formellt föreningen, men nyttjas i princip endast av bostadsrättsinnehavaren till denna lägenhet.

Härligt och ostört cityläge i kvarter där man känner historiens vingslag, nära Humlegården, Johannesparken, Stureplans shopping- och restaurangutbud samt allt annat trevligt som erbjuds i Stockholms innerstad. Här erbjuds promenadavstånd allt från biografer, caféer, bagerier, affärer m.m. till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt kort promenad till T-centralen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.