Vasastan - Norrmalm

Holländargatan 24, 5 tr

Fantastisk vindsvåning om 73 m² med underbar terrass och fri vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar. Snygg design och öppna ytor.

Adress

Holländargatan 24, 5 tr

Rum

2

Slutpris

6 400 000 kr

Avgift

2 995 kr/mån

Boyta

55 kvm

Biyta

18 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Spökparken och Drottninggatans livfulla gatustråk, finns denna suveräna och tilltalande vindsvåning om 73 m² golvyta (55 m² boyta + 18 m² ”icke mätbar yta” under snedtak) i mycket gott skick. Våningen är belägen högst upp i fastigheten på Holländargatan 24, uppförd 1881 och med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen renoverades 2014 och präglas av minimalistisk design, stilrena material samt typiska detaljer såsom snedtak med takbjälkar och stödben, fönsterkupor som ger rikligt med ljusinsläpp, snövita murstockar samt en insynsskyddad takterrass om ca 6 m² i sydost med magisk, vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn, takåsar och stadsilhuett. Härifrån ses många av stadens mest kända byggnader och torn såsom bl a Kungstornen, NK-klockan, Johannes och Engelbrekts kyrkor. Terrassen är utrustad med helglasade ”sliding doors”, belysning, elektrisk markis och ger ett underbart uterum för egen kvalitetstid eller umgänge med vänner.

Planlösningen är mycket väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig med bra förvaringslösningar, öppna och ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt, välutrustat i vitt utförande med bänkskivor i Carrarramarmor. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och matsalsbord. Ett sovrum med plats för dubbelsäng och dold klädförvaring i garderobsvägg. Nytt badrum i modernt, tidlöst utförande med bl a väggar Carrarramarmor, duschhörna, WC, handfat och inbyggd tvättmaskin.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 2 995 kr

Andel i föreningen: 1,73476 %

Byggår: 1857-1881

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga (finns i hus 24 och 26 B) och ett insynsskyddat förråd i källaren om ca 5 kvm med rejäl förstärkt ståldörr med egen nyckel. Hissen går direkt ner till en av tvättstugorna samt förrådet. I övrigt finns ett cykel- och barnvagnsförråd (barnvagnsrum finns i hus 26 B, cykelrum i hus 24), soprum finns i hus 26 B samt grovsoprum i hus 24.

Lägenhetsnummer: 0025 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Lindansaren 8-10 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 39 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning och avgiftssänkning diskuteras (se bifogad pdf-fil "Borättupplysning"). Inga planerade renoveringar.

Renoveringar:
1982-1989: Stambyte och byte av el-stigare.
1990: Fasadrenovering.
2010: Ommålning av fönster.
2012: Takrenovering och upprustning av innergården.
2014: Fönster målades.
2015: Renovering av trapphus

Framtida renoveringar:
Eventuellt behöver föreningen byta fjärrvärmeväxlare.

Hushållsel ca 250-300:-/månad och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Lindansaren 8-10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Insynsskyddad takterrass om ca 6 m² i sydost med magisk, vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn, takåsar och stadsilhuett. Härifrån ses många av stadens mest kända byggnader och torn såsom bl a Kungstornen, NK-klockan, Johannes och Engelbrekts kyrkor. Terrassen byggdes 2014 och är utrustad med helglasade "sliding doors", belysning och elektrisk markis.

Ypperligt centralt läge invid Spökparken, Observatorielunden och Tegnérlunden med möjlighet att njuta av det bästa som Vasastan och city har att erbjuda. Allt inom gångavstånd! I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt ett flertal innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.