Vasastan - Norrmalm

Döbelnsgatan 1, n.b.

Underbart boende intill Johannes Kyrkopark endast en kort promenad till Stureplan. Snabbt tillträde är möjligt!

Adress

Döbelnsgatan 1, n.b.

Rum

2

Slutpris

4 525 000 kr

Avgift

2 502 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Välkommen till eftertraktade kvarter där Norrmalm, Östermalm och Stockholm city möts, en kort promenad till Stureplan och Humlegården, nära shoppingen på Biblioteksgatan och NK så väl som skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

Möjlighet ges nu att förvärva ett underbart boende precis invid Johannes kyrkopark. Här lever du i lugnt och fridfullt läge, ett stenkast från Stureplan och allt det Stockholm har att erbjuda på behagligt avstånd. Bostaden är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor. Stilfullt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin och matplats för större sällskap och trevliga middagar. Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och stort spröjsat fönsterparti. Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober samt badrum med bl.a. golvvärme och förberett för tvättmaskin. Lägenheten är belägen på halv trappa upp från gatan med samtliga fönster som vetter mot innergården. I anslutning till köket finns det eventuellt möjlighet att få bygga en balkongdörr med utgång till innergården. Lägenheten är hos föreningen registrerad som en 1:a men disponeras i dagsläget med funktionen av en utmärkt 2:a med sovrum utan fönster. Bostaden är i mycket fint skick med charmen bevarad. Detta boende passar såväl singeln som paret. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med fin kolmårdsmarmor och vita väggar. Här finns även en mindre garderob/städskåp.

– Perfekt sällskaspsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering. Stort spröjsat fönsterparti med djupa nischer som vetter mot gården. Trägolv och vackra pardörrar som leder in i sovrummet.

– Stilfullt och arbetsvänligt kök med matplats för flera. Mycket bra arbetsyta samt goda förvaringsutrymmen med vackra köksluckor i ljusgrått. Köket är utrustat med kyl, frys, spishäll, ugn och fläkt. Spröjsat fönster, trägolv och spotlightbelysning.

– Rofyllt och väldisponerat sovrum med plats för 1,60 meter bred säng. Här finns plats för garderober och byråer om så önskas.

– Rymligt helkaklat badrum utrustat med dusch, handfat, skåp, golvvärme och wc. Förberett för tvättmaskin.

– I anslutning till vardagsrummet och köket finns en trädäckad altan på föreningens innergård. Altanen hör inte till lägenheten utan är enligt föreningens styrelse byggd provisoriskt och föreningen kan ålägga att den ska tas bort. Det är enligt föreningen ok att ha bord och stolar motsvarande en yta av en balkong utanför bostaden på innergården.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 2 502 kr

Andel i föreningen: 1,06740 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2:1D04 (1005)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns i dagsläget ett källarförråd. Det finns två gemensamma tvättstugor på vinden samt innergård.

Brf Oxen Mindre 27 & 28 förvärvade fastigheten år 2010 och består av 54 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång), 5 hyreslokaler och 97 garageplatser. Vid intresse/frågor av garageplats vänligen kontakta föreningens ekonomiska förvaltare Delagott Real Estate AB (tel. 08-331210). Föreningen äger marken. Brf Oxen Mindre 27 & 28 är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare.
Föreningen har ett tidigare beviljat bygglov som gått ut och behöver förnyas, för uppförande av balkonger och balkongdörrar vilket i denna lägenhet skulle bli en balkongdörr mot innergården från köket. Ärendet har överklagats i flera instanser men föreningen hoppas kunna besluta om byggnation under 2017. Eventuell balkong/dörr betalas av medlemmarna själva. Föreningen planerar också att exploatera vinden, renovera fasaden, garaget, trapphus och innergård. Föreningen har installerat fiber i fastigheten som ingår i avgiften. Leverantör är Stockholm stadsnät.

Utförda renoveringar:
2010 – Fönsterrenovering.
2012/2013 – Stambyte i samtliga lägenheter. Vatten och avloppsstammar byttes och nya wc och badrum byggdes. I samband med stambytet bytte man elstigar och elförsörjningen uppdaterades till 3-fas i hela fastigheten.
2015/2016 – Installation av fiber.

Mer information om föreningen finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida: https://brfoxenmindre2728.wordpress.com/

Förening: Brf Oxen Mindre 27 & 28

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Föreningen har installerat fiber i fastigheten som ingår i avgiften. Leverantör är Stockholm stadsnät.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel och hemförsäkringen är cirka 400 kr/mån.

Härligt och ostört cityläge i kvarter där man känner historiens vingslag, nära Humlegården, Johannesparken, Stureplans shopping- och restaurangutbud samt allt annat trevligt som erbjuds i Stockholms innerstad. Här erbjuds promenadavstånd allt från biografer, caféer, bagerier, affärer m.m. till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt kort promenad till T-centralen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.