Vasastan - Norrmalm

Roslagsgatan 39 A, 3 tr ö.g.

Drömboende i gårdshuset i fastighet från 1898. Balkong med högt och fritt läge, 3,10 meter i tak och trägolv!

Adress

Roslagsgatan 39 A, 3 tr ö.g.

Rum

2

Slutpris

4 700 000 kr

Avgift

1 957 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva en enastående vacker sekelskiftesdröm med attraktivt läge och närhet till det mesta man kan önska sig. Underbar balkong med utgång från köket med högt och fritt läge mot innergården. Lägenheten är ytterst välplanerad med sällskapsvänliga ytor i kök och vardagsrum. Avdelat sovrum med vackra antika dubbeldörrar och överfönster mot vardagsrummet. Badrum med golvvärme. I lägenheten finns mycket bra förvaringsmöjligheter och dessutom finns både vinds- och källarförråd. Genomgående vackra trägolv, stora fönster med speglar och djupa nischer, spegeldörrar och takrosetter. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och de stora fönsterna ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Den yteffektiva planlösningen gör detta till ett perfekt boende för såväl singeln som paret. Lägenheten är mycket attraktivt belägen i populära Sibirien på Vasastans trendigaste krogstråk Roslagsgatan, där hippa restauranger som Meno Male, Gnarly Burger, Babette, Nero, M.O.A.S och Agrikultur är belägna. I närområdet ligger även välbesökta Svartengrens och Balzac. Med cirka tre minuters gångavstånd ligger både Vanadisbadet och Hagaparken där fantastiska rekreations-, bad- och motionsmöjligheter finns. Lägenheten ligger nära både T-bana, Roslagsbanan, pendeltåg, innerstadsbussar samt mataffärer, gym och butiker. Sammantaget är detta den idealiska bostaden för människor som söker liv och puls, lika mycket som natur, lugn och harmoni. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter och flera rymliga garderober. Om så önskas finns möjlighet att nyttja utrymmet i hallen som walk-in closet eller som arbetsrum. Överfönster mot köket, tegelvägg och spotlightbelysning.

– Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Två stora fönster med speglar och djupa nischer, cirka 3,10 meter i takhöjd, takrosett.

– Vackra antika dubbeldörrar leder in i sovrummet. Avdelat sovrum med överfönster mot vardagsrummet. Här finns även en rymlig inbyggd garderob med belysning.

– Stilfullt och mycket charmigt kök med utgång till balkongen. Bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn (Smeg), fläkt, samt kyl/frys. Spotlightbelysning.

– Badrum med golvvärme, dusch, handfat och skåp. Överfönster mot köket ger bra ljusinsläpp. Spotlightbelysning.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 957 kr
Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 59 kronor för balkong, total avgift blir alltså 2016 kronor/månad.

Andel i föreningen: 3,20930 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00029 (1302)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd beläget på våningsplanet ovan bostaden samt ett källarförråd i gårdshuset. Det finns en gemensam tvättstuga belägen på innergården utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, samt två trevliga innergårdar med sommarmöblering och cykelställ.

Bostadsrättsföreningen Rosvik förvärvade fastigheten 1920 och består av 25 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Delat ägande är ok (t.ex. förälder/barn), dock måste minst en av ägarna bosätta sig i lägenheten. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Medlemmarna har gemensam vår- och höststädning av gården samt ett veckoschema för gårdsstädning (vattna blommorna, skotta snö, sanda m.m.). Del av råvinden har förvärvats av medlemmar för tillbyggnation. Föreningen planerar att under de närmsta åren utföra byte av plåttaket samt maskiner i tvättstugan. Mer information finns i bifogad årsredovisning 2016.

Utfört underhåll:
Rörstambyte 1991-2004 (Kök 1980-tal och 1991 samt avlopp/vatten 2002-2004).
Elstambyte 1999-2000.
Ommålning trapphus 2001.
Installation av balkonger 2002.
Tvättstugerenovering 2003.
Omputsing av fasad 2004 mot gården och 2009 mot gatan.
Renovering av skorstenar 2011-2012.
Ommålning tak samt installation av ny fjärrvärmecentral 2011.
Målning av fönster i trapphus och portar 2014.
Låssystem 2015.
Förbättringsmålning av trapphus 2015-2016.

Förening: Brf Rosvik

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong med högt och fritt läge som vetter mot innergården. Sol sommartid på balkongen mellan cirka kl. 08-12 på förmiddagen enligt säljaren. Gott om plats för bord, stolar och grönska. Här trivs man!

Boarea 49 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS 21054:2009 utfärdat 2014-08-07, enligt bostadsrättsföreningens information är boarean 47 kvm. Bostaden är hos föreningen registrerad som en 1 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k. med sovrum utan fönster.

Månadsavgiften är 1957 kronor plus ett obligatoriskt balkongtillägg om 59 kronor, total avgift blir alltså 2016 kronor/månad.

Här på Roslagsgatan 39 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har ni kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken, Brunnsviken och Vanadisbadet. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Roslagsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan), pendeltåg (Odenplan) och Roslagsbanan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.