Vasastan - Norrmalm

Regeringsgatan 87, 3 tr

Högt, ljust läge och toppskick! Suverän, stilren och optimal tvåa med drömläge invid Stureplan.

Adress

Regeringsgatan 87, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

1 475 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Med drömläge i Stockholms innerstad, endast med ett stenkast från nattlivet kring Stureplan och skärgårdsbåtarna vid Nybroviken, finns denna 1920-talspärla som stilrent renoverats till toppskick och byggts om till en optimal tvårummare för två personer. Här samsas tidsenligt bevarade detaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, högt till tak, spröjsade fönster och snövita snickerier med sober, ljus färgsättning, snygga inredningsdetaljer och påkostade materialval. Här finns ett fullutrustat exklusivt Tibrokök med gott om förvaring, genomtänkta funktioner och komplett maskinell utrustning från Siemens. Fräscht badrum med badkar. Inre möblerbar hall med platsbyggd och generös förvaring. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng. Lägenheten är högt belägen i denna totalrenoverade fastighet från 1926 och har rikligt med ljusinsläpp och trivsam karaktär.

Välkommen till anrika kulturkvarter på Norrmalm med anor från 1600-talet, invid Brunkebergsåsens topp och Johannes kyrkopark. Här lever du mitt i Stockholm där Norrmalm, Östermalm och City möts, alldeles invid Stureplan och Humlegården.

– Tambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. I tamburen finns en rejäl garderob. Säkerhetsdörr och gallergrind. Inre hall med platsbyggd skjutdörrsgarderob. Ljust nymålade väggar och vacker fiskbensparkett.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, badkar, toalett, handfat med spegel ovan, handdukstork och badrumsskåp.

– Stilfullt och exklusivt Tibrokök i vitt med skåp i dubbla rader till tak och bra arbetsytor med bänkskivor i amerikansk valnöt samt infälld diskho. Köket har rostfria maskiner från Siemens såsom kyl och frys, gashäll, fläktkåpa (Fjäråskupan), varmluftsugn, micro och integrerad diskmaskin. Parkettgolv. OBS! Väggen mellan kök och vardagsrum är ej bärande om någon önskar en öppnare planlösning. (kräver alltid föreningens godkännande).

– Bra disponerat och praktiskt sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet har parkettgolv, vitmålade väggar och tak samt ett stort spröjsat fönster.

– Härligt vardagsrum med fiskbensparkett och vitmålade väggar och tak. Vardagsrummet är lättmöblerat för både soffa och matplatsdel samt har ett stort spröjsat fönster.

Pris: 3 490 000 kr

Månadsavgift: 1 475 kr

Andel i föreningen: 1,40450 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Renoveringar: V/A-stammarna och elstigarna byttes 2003-2004. 3-fas drogs in i fastigheten. Tak och stuprännor byttes och hissarna renoverades 2006 i samband med byggnationen av vindsvåningar. Tvättstugan byggdes i källaren 2006. Balkonger och franska balkongfönster byggdes 2006. OVK-besiktning utfördes 2005. Energideklaration genomfördes 2008. Fasaden renoverades i mitten av 90-talet. Bullerisolering, tätning och bullermätning av fönster gjordes 2003 och 2011 (energiglas) för att förbättra innemiljön. Trapphuset är renoverades 2009. I renoveringen ingick målning, golvslipning och installation av nya dörrar. Fönsterrenovering genomfördes 2011.

Lägenhetsnummer: 36 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har sex garageplatser för bil med infart från David Bagares gata 18. För närvarande är samtliga platser uthyrda. Hyreskostnad 3 650 kr + eventuell moms per månad. Föreningen har också fyra MC parkeringsplatser för 700 kr + eventuell moms per månad. I övrigt gäller boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Torkan 20 bildades 2000 och förvärvade fastigheten 2001. Föreningen är äkta och består av 43 bostadsrätter, 2 hyresrätter, 6 hyreslokaler samt 6 garageplatser. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4.402 kvm, varav 3.755 utgör lägenhetsyta och 647 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken tomtytan är 1.198 kvm.

Ekonomin är god och de stora renoveringarna i fastigheten är gjorda. Delat ägande, ex mor/far delar med son/dotter accepteras av föreningen. För mer info, se www.torkan20.se.

Genomförda renoveringar:

V/A-stammarna och elstigarna byttes 2003-2004. 3-fas drogs då in i fastigheten. Tak och stuprännor byttes och hissarna renoverades 2006 i samband med byggnationen av vindsvåningar. Tvättstugan byggdes i källaren 2006. Balkonger och franska balkongfönster byggdes 2006. OVK-besiktning utfördes 2005. Energideklaration genomfördes 2008. Fasaden renoverades i mitten av 1990-talet. Bullerisolering, tätning och bullermätning av fönster gjordes 2003 och 2011 (energiglas) för att förbättra innemiljön. Trapphuset är renoverades 2009. I renoveringen ingick målning, golvslipning och installation av nya dörrar. Fönsterrenovering genomfördes 2011. Garage samt garagport revoverades 2015. Energideklaration utfördes 2008.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en välutrustad tvättstuga. Bokning av tvätttid görs via http://www.thebookingpage.com/ Föreningens medlemmmar disponerar över en fin innergård med cykelparkering, pergola samt bor/stolar.

Bilplats/parkering:
Föreningen har sex garageplatser för bil med infart från David Bagares gata 18. För närvarande är samtliga platser uthyrda. Hyreskostnad 3 650 kr + eventuell moms per månad. Föreningen har också två MC parkeringsplatser för 700 kr + eventuell moms per månad. Det är för närvarande kö till bil- och MC-platserna.

Förening: Brf Torkan 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV finns och tillhandahålls av ComHem. För utbud och priser se ComHems hemsida.

Internet: Internet tillhandahålls av Telia genom fiberuppkoppling. Det finns även möjlighet att se på TV genom fiber. För ytterligare information, se Telias hemsida.

Härligt och centralt innerstadsläge i genuina kvarter där man känner historiens vingslag. Här bor du invid Johannes kyrka och dess park liksom Humlegården, Stureplans shopping- och restaurangutbud samt allt annat trevligt som erbjuds i Stockholms city. Här erbjuds promenadavstånd till allt från biografer, caféer, affärer, NK, Sturegallerian, Dramaten och skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt kort promenad till T-centralen, Flygbussarna samt Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.