Vasastan - Norrmalm

Roslagsgatan 9, 4 tr

Stilren industridesign och diskret lyx möter ljuvligt sekelskifte i suverän tvåa med öppen planlösning, högt ljust läge och vy mot takåsar.

Adress

Roslagsgatan 9, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 730 000 kr

Avgift

1 923 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Högt upp i vacker och representativ hörnfastighet från 1906, belägen i hörnan av Roslagsgatan och Surbrunnsgatan, finns denna utmärkta tvåa i absolut toppskick. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats och byggts om till ett drömboende utöver det vanliga. Stilren och minimalistisk industridesign med inslag av betong och stål möter alla vackra sekelskiftesdetaljer från byggåret och skapar en underbar karaktär och känsla.

Lägenheten optimalt planerad, maximalt funktionell och väldisponerad, väl motsvarande lägenheter på både 50 och 55 kvm. Öppen och strålande ljus sällskapslösning i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i stilrent utförande med murade bänkskivor, rostfria lådfronter från Bulthaup, sparsmakad belysning, maskiner från Smeg och Gaggenau samt betonggolv med värmeslingor. Köket integreras med det rymliga vardagsrummet och tack vare två stora fönsterpartier samt väl tilltagen takhöjd så ges härligt ljusinsläpp och känsla av rymd.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stilrent, helkaklat badrum med badkar, handfat i corian, blandare från Vola, tvättmaskin m.m. Hall med plats för ytterkläder, skor samt dubbla garderober med klädförvaring ända upp till tak.

Lägenhetens höga och ljusa läge, den unika kombinationen av sparsmakad design och väl bevarad sekelskiftescharm samt det utmärkta läget i sprudlande kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, gör detta till en bostad många väntat på.

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Två rymliga garderober med draperier och klädförvaring ändå upp till tak. Vitmålade väggar och betonggolv med golvvärme.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort vackert fönster med spröjs, vitmålade väggar och fiskbensparkett.

– Stilrent, helkaklat badrum med sjönstensgolv och golvvärme, badkar, handfat med kommod, blandare från Vola, spegel med belysning, handdukstork, WC och tvättmaskin.

– Öppen och strålande ljus sällskapslösning i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i stilrent utförande med murade bänkskivor och diskho i porslin, blandare med spolmunstycke, rostfria lådfronter från Bulthaup, öppen förvaring på väggfasta hyllor, sparsmakad belysning, maskiner från Smeg och Gaggenau samt betonggolv med värmeslingor.

– Köket integreras med ett väl tilltaget vardagsrum. Vardagsrummet har plats för soffgrupp och TV, vitmålade väggar, fiskbensparkett och stort vackert fönster med spröjs.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 1 923 kr

Andel i föreningen: 2,32900 %

Byggår: 1904-1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd om ca 3 kvm med galler. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Två st cykelförråd och ett barnvagnsrum. Gemensam innergård med träd och rabatter, trädgårdsmöbler, grill och sandlåda.

Lägenhetsnummer: 24 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 118 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven. Externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Snickaren 12 förvärvade fastigheten med adresser Roslagsgatan 9 och Surbrunnsgatan 25 från Svenska bostäder år 2000. Fastigheten byggdes mellan åren 1904-1906 och består av 27 lägenheter, varav 2 st är återstående hyresrätter (total bostadsyta är 2263 kvm). 1 lokal med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt (total lokalyta är 563 kvm). Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi är god med bra hyresintäkter från lokalerna. 2014 amorterade föreningen 4 mkr på sina långfristiga skulder. Inga avgiftsförändringar finns i dagsläget planerade/beslutade. För mer information om föreningen, se www.brfsnickaren12.se

Renoveringar:
1973 Byte av V/A-stammar och elstigare. Nyinstallation av hiss, omläggning av tak och omputsning av fasad.
2001 Trapphusen renoverades.
2002 Balkonger byggdes mot innergården.
2003 Fönsterrenovering och installation av isolerglas mot gatan.
2006 Soprummet byggdes om och anpassades till miljövänlig källsortering samt ny fettavskiljare installerades.
2007 Ny undercentral installerades och nya elcentraler med automatsäkringar installerades i varje lägenhet.
2008-2009 Renovering av WC i anslutning till tvättstugan och OVK genomfördes i alla lägenheter.
2009 Stamspolning. Genomförs enligt föreningens plan var 5:e år.
2009-2010 Fasadrenovering mot gatan.
2011 Renovering och omläggning av innergården.
2012 Byggnation av vindsvåningar.
2014 Stamspolning.
2015 Stambyte i föreningens lokaler.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 250-300:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Snickaren 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Fin innergård med planteringar och plats för trädgårdsmöbler och grill.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.