Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 38, 1 ½ tr

Romantiskt 1800-tal möter stilren design i unik & effektiv 2:a med stor balkong på bästa adress i hjärtat av Stockholm. Designad av Oscar Properties.

Adress

Kammakargatan 38, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 475 000 kr

Avgift

1 687 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till klassiska kvarter på Norrmalm och detta eftersökta läge invid Adolf Fredrik kyrka. Här på Kammakargatan 38 är boendet ombonat och charmigt elegant i fastighet från 1878. Fastigheten totalrenoverades och förädlades 2012 med internationella förtecken av Oscar Properties och Andreas Martin-Löf Arkitekter. Entrén är något utöver det vanliga och hämtar inspiration från de stora världsstädernas boutiqehotell. Här framhävs vackra detaljer som mönster och mässingsarbeten, kulörerna är varma och ombonat mörka men samtidigt välbelysta med såväl diskret belysning som vackra armaturer.

Lägenheten om 37 kvm är en suveränt disponerad tvårummare med kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till balkongen. Sober design möter alla de vackra originaldetaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med stuckaturer, breda furutiljor, speglade dörrar och stora fönsterpartier med djupa nischer. Påkostade och stilsäkra materialval, fin färgsättning och genomtänkta förvaringslösningar ger i övrigt maximal komfort och oslagbar känsla.

Planlösningen är ytterst effektiv och tillgänglig för två personer. Välkomnande hall med plats för avhängning. I anslutning till hallen finns ett stort toppfräscht badrum i stilsäkert utförande. Öppna och luftiga sällskapsytor i vardagsrum och kök i ett. Köket är sobert elegant med luckor i grå ton, köksbänk och stänkskydd i Gotländsk kalksten och komplett maskinell utrustning från SMEG. Här finns även utgång till den stora balkongen, som ger ett härligt och möblerbart uterum med eftermiddagssol. Sovrum med plats för dubbelsäng och access till praktiskt inredd ”walk in closet” där även tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare finns installerad.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Stockholms bästa adresser. En lägenhet som tack vare sin unika karaktär och utmärkta disposition, väl motsvarande tvåor på både 40 och 45 kvm, passar den som söker något med det ”lilla extra”.

Bostadsrättsförening med mycket god ekonomi som beslutat att sänka månadsavgifterna med 25 % fr o m 1 augusti. Avgiften för denna bostad sänks då till 1.687:-/månad inkl kabel-TV och bredband.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 1 687 kr
Avgiften på 1.687:- gäller fr o m 1 augusti 2016, då föreningen sänkte avgifterna med 25 %. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Andel i föreningen: 3,79877 %

Byggår: 1878

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd om ca 3 kvm och ett cykelförråd.

Lägenhetsnummer: 2390003 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 4.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kurland bildades 2011 och består av 7 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Fastigheten totalrenoverades i samband med att Oscar Properties förädling som färdigställdes 2012.2014 renoverades hela bjälklaget mellan plan 4 och 5. Taket renoverades också i samband med detta, då det var undermåligt gjort sedan tidigare. Inga planerade kommande renoveringar.

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna sänktes med 25 % fr o m 1 augusti 2016. Inga övriga avgiftsförändringar planeras.

Det finns källarförråd och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga så varje medlem har egen tvättmaskin i lägenheten.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300:-/mån, hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Förening: Brf Kurland Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 7

TV: Kabel-TV via Telia. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Transit/Telia. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor balkong med eftermiddagssol.

Drömläge invid Adolf Fredrik kyrka, mellan Tegnérlunden och Drottninggatan, med närhet till allt och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger (Rolfs kök, Haymarket, Café Esias, Urban Deli m fl) finner du paradgator som Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.