Vasastan - Norrmalm

Markvardsgatan 6, 3 tr ö.g.

Romantisk sekelskiftesdröm, högst upp med balkong, kakelugn och suverän planlösning!

Adress

Markvardsgatan 6, 3 tr ö.g.

Rum

2

Slutpris

2 835 000 kr

Avgift

1 698 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Högst upp i mysigt och rofyllt gårdshus i fastighet anno 1899, belägen i anrika kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, finns denna charmiga och genuina sekelskifteslägenhet med allt som finns att önska. Härlig, solig balkong i sydväst och suverän planlösning som på senare år byggts om till en smart och yteffektiv minitvåa, väl lämpad för två personer. Sobra kulörer och modern design samsas med vackra välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, djupa fönsternischer, snövita snickerier, mörkbetsade furutiljor, golvsocklar, högt till tak och en fin kakelugn.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och trevliga faciliteter för sina medlemmar såsom fin innergård med trädgårdsmöbler och grill samt bastu med tillhörande relaxavdelning i källaren.

Kombinationen sekelskifte när det är som allra bäst och det suveräna Stockholmsläget med promenadavstånd till city och Stureplan gör detta till ett boende många väntat på!

– Hall med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare. Vitmålad pärlspont och dörr till skåp i original. Mörkbetsat trägolv.

– I anslutning till hall finns kök i stilrent vitt med förvaring i skåp. Arbetsbänk, kyl med frysfack och en gashäll.

– Fräscht helkaklat duschrum med duschhörna. Klinkergolv, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Härligt vardagsrum med kakelugn och utgång via glasade pardörrar till balkong i sydväst. Balkongen ligger högst upp och har ett strålande solläge. Vardagsrummet har goda möblerbara ytor för soffa, matbord och TV-möbel. Vitmålade väggar och mörkbetsat trägolv.

– Bra sovrum med plats för 120-140 cm säng. Vitmålade väggar, mörkbetsat trägolv och fönster mot gården.

Pris: 2 750 000 kr

Månadsavgift: 1 698 kr

Andel i föreningen: 3,29000 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd. Det finns bastu med relaxavdelning, cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningen har en fin gemensam innergård med utemöbler och grill.

Renoveringar: 1997: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigare (varje lägenhet försågs med trefas). Varmvattencirkulation och vattenburen värme nyinstallerades samt ny undercentral anslöts till fjärrvärmesystemet. Kabel-TV drogs in och i källaren renoverades tvättstugan, cykelrum och bastu med dusch och utrymme för samvaro byggdes. 2001: Värmeslingor i stuprör mot gatan. 2002: Vinden såldes och gjordes om till lägenhet. 2003-2004: Renovering av innergård och 9 st balkonger byggdes. 2006: Trapphusen målades om. 2008: Ytterligare 2 st balkonger byggdes och energideklaration genomfördes. 2009: OVK och isolering av ventilationsrören på vinden. 2010. Kodlås till entrédörren byttes ut och ny tvättmaskin i tvättstugan. 2011: Ombyggnad av altanen på översta planet påbörjades. Nya lås och nycklar till entrédörren och till källaren. Föreningen planerar målning/reparation av taket. För ytterligare information om förening och fastighet, se bifogad årsredovisning för 2012.

Lägenhetsnummer: 16 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 117 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage finns under Norra Latin (nedfart ca 100 meter från bostaden). I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Hälsokällan 10 bildades 1996 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen har en god ekonomi och inga avgiftsförändringar är planerade. Den långfristiga skulden var ca 1,7 mkr per 2018-12-31.

Renoveringar:
2016 OVK godkänd
2015 Spolning av stammar
2014 Tak
2012 Fönster
2006 Trapphus
1997 Stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas, tvättstuga

Gemensamma utrymmen:
Fin innergård med möblerad uteplats.
I föreningens källare finns cykelställ, tvättstuga samt bastu- och relaxavdelning.

Förening: Brf Hälsokällan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem. OBS! Fiberanslutning är indraget i fastigheten och bredband från Bredbandsbolaget kommer dras fram till varje lägenhet i december 2013. Fr o m 2014-06-01 införs en obligatorisk avgift om 254:-/mån för bredband/TV/Tele.

Sammanställning: Solig balkong i sydväst.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.