Vasastan - invid Vasaparken

Gästrikegatan 18 A, 3 tr

Sekelskiftesdröm vid Vasaparken, högst upp, med utmärkt & öppen planlösning, ytor i toppskick & vackra originaldetaljer. Kakelugn & solig balkong.

Adress

Gästrikegatan 18 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 800 000 kr

Avgift

1 976 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Med ypperligt Vasastadsläge och på mycket eftertraktad adress invid Vasaparken, med direkt närhet till både Odenplan, Sankt Eriksplan och Rörstrandsgatan, bjuds en fantastiskt fin och fulländad sekelskiftestvåa i absolut toppskick. Lägenheten är belägen med ett rofyllt, tyst och ogenerat läge högst upp i gårdshusfastighet från 1901 och i en förmögen förening som är skuldfri. Den har en stor solig balkong i bästa sydvästläge med endast himlen ovanför och härlig utsikt över den lummiga innergården samt mot charmiga sekelskiftesfasader.

Lägenheten har med stil och finess renoverats och byggts om till ett hem rikt på så väl stil som härlig sekelskifteskänsla. Den karaktäriseras av genomgående stilsäker design, snygga materialval, sober färgsättning samt goda förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret.

Mycket generös takhöjd med stuckaturer och takrosetter, furutiljor i original, vackra golvsocklar, speglade dörrar och snickerier samt hela fyra högresta fönsterpartier i bredd med spanjoletthandtag och djupa, speglade nisher ger ett magiskt ljusinsläpp och bidrar till bostadens genuina charm och hemtrevliga känsla. Kort och gott, inget har här lämnats åt slumpen för att skapa ett kompromisslöst boende.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer och de öppna ytorna är väl lämpade för sociala sammankomster. Den upplevs verkligen större än sina 54 kvm!

Öppna, stora och synnerligen ljusa sällskapsytor mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet är spatiöst och lättmöblerat för soffgrupp och TV-möbel. Här finns en fungerande kakelugn mot tegelvägg i original, vackra pardörrar mot sovrummet och utgång via glasade pardörrar till balkongen i sydväst. Balkongen ger verkligen ett härligt och möblerbart uterum.

Arkitektritat kök i en tidlös, stram design och med luckor i en behaglig ljusgrön nyans. Bra arbetsytor med bänkskiva i Cararramarmor, blandare från Tapwell och köksmaskiner från Smeg och Electrolux. Här ges även plats för större matbord och många middagsgäster. För övrigt så har säljarna utnyttjat den gamla serveringsgången till snygg platsbyggd förvaring, en ”walk-in-closet” med plats för det mesta. Den senare har en tidstypisk glasruta ovan för dörrkarmen som släpper in extra ljus och är en trevlig detalj i köket.

Välplanerat och rofyllt sovrum med ett stort fönsterparti som ger ett rikligt ljusinsläpp, plats för dubbelsäng (180 x 200) och god förvaring i stilrena garderober. I anslutning till sovrummet ligger badrummet ”en suite”.

Stilfullt badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i ett modernt utförande med vitt sobert kakel på vägg, Carraramarmor på golv med värme, rymlig duschhörna och kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, handfat från Alape och både kranar och duschblandare från Tapwell.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor, plats för hallmöbel samt bra förvaring. Hallen har två öppningar mot sällskapsytorna vilket ger ett fint ljus och genuin våningskänsla. Separat WC ligger i anslutning till hallen och skapar känslan av att ha två badrum. WC:n har toalett och handfat och är smakfullt inrett i Cararramarmor.

Välskött och förmögen bostadsrättsförening som är helt skuldfri men med ca 4,4 mkr i kassan. Föreningen går med ett systematiskt överskott och bl a så sänktes medlemsavgifterna under 2019. För denna lägenhet är avgiften 1.976:-/månad inkl bredband (1000/1000 Mbit/s).

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 1 976 kr
I avgiften (erläggs kvartalsvis) ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,03800 %

Byggår: 1900-1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 48 (1302)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-03-24

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Idog u.p.a. bildades redan 1907-07-10 och äger fastigheten Kamelian 11 och 12. Fastigheten uppfördes under åren 1900-1901 och ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög Föreningen består av 45 lägenheter, varav en fortfarande upplåts som hyresrätt och två lokaler som hyrs ut. Totalytan är enligt taxeringsbeskedet 2.705 kvm, varav bostadsyta är 2.608 kvm och lokalyta är 97 kvm. Föreningen är skuldfri, beskattas såsom äkta och äger marken.

Föreningen sänkte medlemsavgifterna med 10 % per 2019-07-01. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Avstämt med föreningen 2020-09-05. Då föreningen är helt skuldfri så kan vidare sänkningar bli aktuella.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1985: Byte av V/A-stammar. Efter 1985 genomför föreningen partiella stambyten i samband med när medlemmarna renoverar sina badrum.
2012: Installation av treglasfönster i samtliga lägenheter.
2013: Gårdarna renoverades. Byte av stammar i markplan mellan fastigheterna. Ny kulvert.
2014: Samtliga tak målades.
2017: Samtliga fönster målades på utsidan, nytt passagesystem i entréplan.
2018: Ytterdörrarna till lägenheterna förbättringsmålades.

Planerade renoveringar/investeringar i fastigheten:
Utbyte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd en halv trappa upp från lägenheten. Det finns även ett källarförråd (men används inte av säljarna idag tack vare att vindsförrådet är så stort). I nr 16 A finns en tvättstuga, cykelförråd i nr 18, möteslokal och bastu i nr 16. OBS! På vinden i nr 18 A finns dessutom ett större utrymme som tillfälligt kan disponeras för möbler vid exempelvis flytt eller lägenhetsrenovering.

Förening: Bf Idog u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Boxer.

Internet: Fiberkabel för bredband och nyttjanderättsavtal via Stockholms Stadsnät AB och omfattar fiberoptiskt nät för bredband 1000/1000 Mbit/s. Förening har idag bredband, IP-telefoni och TV via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Stor solig balkong i bästa sydvästläge med bara himlen över. Härlig utsikt över lummig och tyst innergård och charmiga sekelskiftesfasader.

Attraktivt och mycket eftersökt läge på fina Gästrikegatan, mellan S:t Eriksplan och Odenplan, alldeles invid Vasaparken. Gästrikegatan har tidigare utsett till Vasastans mest populära gata att bo på. Här har man närhet och tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom bra mataffärer, restauranger, caféer, butiker, bank, post, gym m.m. Goda kommunikationer med T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), pendeltåg , flygbussar samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.