Vasastan - invid Odenplan

Hagagatan 16, 4 tr

Härlig, ljus och fin sekelskiftestvåa invid Odenplan. Högst upp i huset närmast takåsarna med extra stor balkong & utsikt mot himmel och takåsar.

Adress

Hagagatan 16, 4 tr

Rum

2

Slutpris

6 470 000 kr

Avgift

3 232 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 65 kvm belägen högst upp i fastighet från 1906 med hiss, endast med ett stenkast från Odenplan och Vanadislunden. Lägenheten är i ett gott skick och de vackra originaldetaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier, furutiljor och högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck. I denna bostad känns alltid ljuset och det höga fria läget närvarande.

Två och ett ”halvt” rum med en extra stor balkong i ett rofyllt, öppet och insynsskyddat läge mot innergården med sol från morgon till lunchtid samt vidsträckt utsikt över himmel och takåsar. Balkongen ger verkligen ett härligt och möblerbart uterum med plats bord, stolar och plantering.

Planlösningen är klassiskt väldisponerad och genomgående från gård till gata. Här ges en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum i ett stilrent utförande med dusch, handfat och vägghängd WC.

Stort och rymligt vardagsrum med plats för både soffa, TV-möbel och matsalsbord. Två stora och högresta fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i både en rymlig och välinredd klädkammare/”walk in closet” och i platsbyggda garderober.

Välutrustat Marbodalkök med god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor, köksö, komplett maskinell utrustning och utgång via glasade pardörrar till balkongen. I angräsning till köket finns ett mindre ”halvrum”, utmärkt att nyttja som hemmakontor, barnrum eller dylikt.

Synnerligen välskött äldre förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 3 232 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband upp till 100 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 4,40000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 14 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Gnistan u.p.a. registrerades 1920-03-13 och äger samt förvaltar fastigheten Nejlikan 8 på adressen Hagagatan 16 i Stockholm. Fastigheten uppfördes 1906 och föreningen består av 24 lägenheter om totalt 1.522 kvm och 3 lokaler om 286 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 8,4 mkr vilket ger en belåningsgrad på 5.574:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till 856.000:-. Inget beslut om avgiftsförändringar har tagits men en diskussion i styrelsens förs kring en eventuell höjning av avgifter med 5-10 % för att ta höjd mot framtida investeringar i fastigheten.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1983: Byte av V/A-stammar och elstigar. Installation av hissar och fasadrenovering.
1998: Uppfräschning av tvättstugan och installation av nya maskiner.
2000: Ombyggation av fjärrvärmecentral.
2002 och 2011: Byggnation av balkonger.
2003: Byte av avloppsrör i källaren och stamspolning av samtliga stammar.
2004: Renovering/målning av trapphus och installation av porttelefon.
2007: Hobbyrum i källaren.
2010: Takrenovering.
2011: Fönsterrenovering.
2012: Ny tvättmaskin i tvättstugan.
2014: Relining av V/A-stammarna.
2015: Renovering av innergården.
2019: Reparation av yttertak samt installation av stege som underlättar tillgång till taket. Utredning av och reparation av tätskikt på den sydvästra delen av gården. Hissrenovering och utredning av fasadens renoveringsbehov.

Planerade renoveringar i fastigheten:
Fasadrenovering med sannolik start 2021 och där man har för avsikt att ta en fasad i taget.

Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd om ca 7 kvm och ett mindre källarförråd. Förrådet är lättillgängligt och beläget endast en trappa upp. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I övrigt finns ett hobbyrum, pingisbord, bastu med tillhörande dusch samt cykelrum i källaren. Gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill, cykelställ med tak samt plats för barnvagnar.

Förening: Bf Gnistan u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 3

TV: CanalDigital/Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s via Ownit. Ingår i avgiften.

Typ av mark som ingår i upplåtelsen: Balkong

Sammanställning: Stor möblerbar balkong med utsikt mot himmel och takåsar.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.