Vasastan - invid Odenplan

Karlbergsvägen 9 A, 3 tr

Stilfull & charmig 2:a, högst upp i huset med öppen planlösning, kakelugn & sagolik sekelskifteskänsla. Drömadress vid Odenplan & Gustav Vasa kyrka.

Adress

Karlbergsvägen 9 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 060 000 kr

Avgift

2 631 kr/mån

Boyta

52 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge på Karlbergsvägen 9, precis invid Odenplan och i första kvarteret närmast Gustav Vasa kyrka, finns denna underbara, stilrena och fina tvårummare om 52 kvm med väl bevarad charm och tidsenlig sekelskifteskänsla. Lägenheten är tyst, rofyllt och enskilt belägen högst upp på tre trappor i gårdshusfastighet anno 1903.

Lägenheten är smakfullt och modernt renoverad med alla vackra originaldetaljer från byggåret väl bevarade såsom en dekorativ kakelugn som fungerar, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckatur och takrosett, trägolv, fina snickerier, spegelmönstrade dörrar och nischer samt hela fyra högresta fönsterpartier i bredd som ger ett behagligt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är optimalt disponerad och effektiv med en öppen och ljus planlösning mellan kök, matsalsdel och vardagsrum. Köket som renoverats och platsbyggts i smakfull och minimalistisk stil har god förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader upp till tak. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Bra arbetsytor i form av diskbänk med marockanskt kakel ovan och en väl tilltagen köksö som öppnar mot matsalsdelen.

Matsalsdelen ger plats för stort matbord och många middagsgäster intill den urtjusiga kakelugnen. Vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat med naturlig plats för soffgrupp. Innanför vardagsrummet finns ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i dubbla originalgarderober.

Här finns en hall som ansluter till ett kaklat badrum med dusch, WC, handfat och badrumsskåp. Lägenheten delar även en liten tambur med grannlägenheten där det finns plats för ytterkläder och skor. Vackra pardörrar och ett stort fönsterparti bidrar till en välkomnande känsla. OBS! Tamburen räknas inte in i lägenhetens 52 kvm.

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva det A-läge denna bostad har. Det i kombination med lägenhetens vackra disposition och bevarade attribut skapar en modern sekelskiftesdröm vi tror ni kommer att gilla!

Mycket välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening (endast ca 371.000:- i lån) med låga månadsavgifter i vacker och representativ fastighet.

Pris: 4 795 000 kr

Månadsavgift: 2 631 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och bredband. Avgiften erläggs kvartalsvis. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 3,34600 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 19

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Snöklockan 3 förvärvade fastigheten på Karlbergsvägen 9 år 1982. Föreningen består av ett gatu- och gårdshus från 1903 som består av 20 lägenheter och en hyreslokal. Föreningen är s k äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark man är i princip skuldfri. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 371.200:- och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 817.000:-.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av förvärvaren och en pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
1982: Gjordes en genomgripande renovering i fastigheten med bl a byte av V/A-stammar i kök och badrum, fasadrenovering m.m.
2011: Byte av värmeväxlare.
2012: OVK.
2014: Fasadrenovering och ommålning av tak i trapphus samt slipning av marmorgolv.
2015: Installataion av nya maskiner i tvättstugan, fasadrenovering samt renovering av portar.
2018: Renovering av balkongräcken och målning av dörrar.
2019: Upprustning och målning av trapphus, gången till gården och soprummet. Målning av yttertaket (löpande underhåll).
2020: Stamspolning och takmålning.

Planerat/beslutat fastighetsunderhåll:
Takmålning under 2020.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i gatuhusets källare utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Barnvagnsrum i porten på Karlbergsvägen 9 och cykelbod nås via innergården. Den gemensamma innergården som ritats av trädgårdsarkitekt har bl a ett Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Snöklockan 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Gemensam innergård som ritats av trädgårdsarkitekt med bl a Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Här på Karlbergsvägen 9 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.