Vasastan - invid Odenplan

Karlbergsvägen 9 A, 3 tr

Stilfull, charmig & ytsmart 2:a, högst upp i huset med kakelugn, högt i tak & sagolik sekelskifteskänsla. Drömadress vid Odenplan & Gustav Vasa kyrka.

Adress

Karlbergsvägen 9 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 900 000 kr

Avgift

1 627 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge på Karlbergsvägen 9, precis invid Odenplan och i första kvarteret närmast Gustav Vasa kyrka, finns denna underbara, fina och ytsmarta ”minitvåa” om 32 kvm med väl bevarad charm och tidsenlig sekelskifteskänsla anno 1903. Lägenheten är tyst, rofyllt och enskilt belägen högst upp på tre trappor i gårdshusfastigheten.

Lägenheten är smakfullt och modernt renoverad med alla vackra originaldetaljer från byggåret väl bevarade såsom en kakelugn, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckatur och takrosett, vitlutade trägolv, fina snickerier, spegelmönstrade dörrar och nischer samt högresta fönsterpartier som ger ett rikligt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är optimalt disponerad och tillgänglig för både en och två personer. Här finns en hall med rymlig klädkammare. Hallen ansluter till ett välutrustat kök som renoverats 2017 i smakfull och minimalistisk ”bistrostil” med god förvaring, bra arbetsyta och maskinell utrustning bestående av kyl/frys och en kombinerad spis/ugn/diskmaskin. I anslutning till passagen som leder vidare till vardagsrummet finns ett stilrent kaklat badrum, renoverat 2016-2017, med klinkergolv och golvvärme, dusch, handfat och WC. Vardagsrum med ett högrest fönsterparti, högt till tak, en vacker kakelugn och ytor för valfri möblering av soffa, TV och matbord. Sovrum med plats för 120-140 cm säng.

Lägenheten delar även en liten tambur med grannlägenheten där det finns plats för ytterkläder och skor. Vackra pardörrar och ett stort fönsterparti bidrar till en välkomnande känsla. OBS! Tambur räknas inte in i lägenhetens 32 kvm.

Mycket välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med låga månadsavgifter i vacker och representativ fastighet.

Pris: 3 195 000 kr

Månadsavgift: 1 627 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Avgiften erläggs kvartalsvis. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-. Obligatoriskt bredbandsavgift ca 148:-.

Andel i föreningen: 2,14000 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 20 (1302)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Snöklockan 3 förvärvade fastigheten på Karlbergsvägen 9 år 1982. Föreningen består av ett gatu- och gårdshus från 1903 som består av 20 lägenheter och en hyreslokal. Föreningen är s k äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark man är i princip skuldfri. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 371.200:- och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 817.000:-.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av förvärvaren och en pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
1982: Gjordes en genomgripande renovering i fastigheten med bl a byte av V/A-stammar i kök och badrum, fasadrenovering m.m.
2011: Byte av värmeväxlare.
2012: OVK.
2014: Fasadrenovering och ommålning av tak i trapphus samt slipning av marmorgolv.
2015: Installataion av nya maskiner i tvättstugan, fasadrenovering samt renovering av portar.
2018: Renovering av balkongräcken och målning av dörrar.
2019: Upprustning och målning av trapphus, gången till gården och soprummet. Målning av yttertaket (löpande underhåll).
2020: Stamspolning och takmålning.

Planerat/beslutat fastighetsunderhåll:
Takmålning under 2020.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i gatuhusets källare utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Barnvagnsrum i porten på Karlbergsvägen 9 och cykelbod nås via innergården. Den gemensamma innergården som ritats av trädgårdsarkitekt har bl a ett Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Snöklockan 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Obligatorisk kostnad för bredband på 148:-/månad.

Sammanställning: Gemensam innergård som ritats av trädgårdsarkitekt med bl a Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Här på Karlbergsvägen 9 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.