Vasastan - Hälsingehöjden

Hälsingegatan 10 A, 2 tr

Snyggt, rätt och stilrent i fulländad tvåa med stor härlig balkong och välbevarad sekelskifteskänsla i fastighet anno 1906 invid Hälsingehöjden.

Adress

Hälsingegatan 10 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 920 000 kr

Avgift

1 779 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

I högt och rofyllt läge, mellan två lugna innergårdar i gårdhusfastighet anno 1910, finns denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och fantastiskt fina sekelskiftestvåa i drömskick. Den har ett bra ljusinsläpp och en stor möblerbar balkong med morgon- och förmiddagssol. Balkongen ger ett extra ”uterum” om ca 5 m² med plats för loungemöbler, planteringar och har fri utsikt över kringliggande innergårdar.

Lägenheten har med stil och finess nyligen (2016) byggts om renoverats och karaktäriseras av stilren, minimalistisk design och smakfulla färg- samt materialval. Högt till tak, stora fina fönsterpartier med djupa nischer, vitbetsade plankgolv, höga golvsocklar, speglade skjutdörrar m.m. är detaljer som sätter trivsam prägel.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig två personer, väl motsvarande tvåor på både 35 och 40 kvm. En välkomnande hall med platsbyggd skoförvaring och plats för ytterkläder ansluter till öppna och härliga sällskapsytor med stilrent och komplett utrustat kök i vitt, vardagsrum och utgång till balkongen. Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för säng om 160 cm, stort fönsterparti och access till rymlig ”walk in closet” som inretts med smarta hyll- och lådsystem. Fräscht helkaklat badrum (renoverat i samband med föreningens stambyte 2009) med dusch, handfat och WC.

Detta är en sann sekelskiftesdröm, mer rätt och snyggt blir det inte!

Välkommen till Hälsingegatan 10 och detta eftertraktade läge i Vasastan invid Hälsingehöjden med allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv på gångavstånd. Det är ett restaurangtätt område, du har ICA Dalastan i kvarteret intill, Hagaparken och Brunnsviken en kort promenad bort med härliga promenadstråk längs vattnet. Kommunikationerna är utmärkta vid både S:t Eriksplan och Odenplan, nya Citybanan har precis öppnat vid Vanadisplan och dessutom tar du dig snabbt ut på E 4:ans södra och norra utfarter.

– En välkomnande hall med platsbyggd skoförvaring och plats för ytterkläder.

– Hallen ansluter till öppna och härliga sällskapsytor med stilrent och komplett utrustat kök i vitt. Köket har goda arbetsytor och vitvaror bestående av integrerad kyl, frys och diskmaskin, spishäll kombinerad med gas- och induktion, fläkt samt varmluftsugn. Vitbetsat plankgolv.

– Vardagsrum med plats för soffa och matbord samt utgång till balkongen. Vitbetsat plankgolv.

– Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för säng om 160 cm, stort fönsterparti och access till rymlig ”walk in closet” som inretts med smarta hyll- och lådsystem. Vitbetsat plankgolv.

– Fräscht helkaklat badrum (renoverat i samband med föreningens stambyte 2009) med dusch, handfat och WC.

Pris: 3 195 000 kr

Månadsavgift: 1 779 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bostadsrättstillägg (försäkring) och oblligatorisk balkongavgift (35:-). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 150:-/månad.

Andel i föreningen: 1,99800 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 27 (1204)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 182 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har 7 st garageplatser i fastigheten som hyrs ut till medlemmarna för 1.950:-/månad. F.n. är det kö.

Allmänt om föreningen: Brf Valkyrian 7 är en äkta bostadsrättsförening i och består av 35 lägenheter, varav 32 är bostadrätter och 3 är hyresrätter. Föreningen har även 2 hyreslokaler, 8 garageplatser och 2 mc-platser. Totala lägenhetsytan är1 740 kvm och total lokalyta är 184 kvm. Föreningen är belägen
på Hälsingegatan 10 och äger marken husen är uppförda på. Byggnaderna
uppfördes 1906 och föreningen bildades 2008.

UTFÖRDA RENOVERINGAR 2010/16 renovering av tvättstuga
2010 Målning av tak
2010 Fönsterrenovering
2010 Fasadrenovering
2009 Stambyte i kök och badrum
2009 Elstigar

Förening: Brf Valkyrian 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong med morgon- och förmiddagssol. Balkongen är rymlig med plats för bord, stolar och planteringar.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns det gott om restauranger och mysiga uteserveringar sommartid, kaffebarer och caféer. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Utmärkta kommuniktationer med T-bana, bussar och i kvarteret intill Vanadisplan finns nedgång till den nya Citybanan (i korsningen av Vanadisvägen och Dalagatan).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.