Vasastan - Birkastan

Rörstrandsgatan 12 A, 2 tr

Underbar sekelskiftestvåa i toppskick med härliga ytor och vackra originaldetaljer, kakelugn och solig balkong i söder. Rörstrandsgatans bästa!

Adress

Rörstrandsgatan 12 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 475 000 kr

Avgift

3 402 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastiskt fin sekelskiftestvåa på bästa adress med stilfull karaktär och generösa ytor som ger härlig våningskänsla. Här bor du högt och rofyllt i gårdshus med stor hiss och har Rörstrandsgatans pulserande gatustråk direkt utanför porten. Lägenheten är ljus och genomgående mellan två innergårdar och har på senare tid renoverats och smakfullt inretts med stilren design och sobra kulörer. Alla vackra originaldetaljer från 1914 har varsamt bevarats såsom generös takhöjd, trägolv, spegelmönstrade dörrar och skåpinredning, stora fönsterpartier med djupa nischer och en kakelugn.

Generös hall med plats att sätta klädhängare för ytterkläder och skor samt plats för valfri möblering såsom t ex bokhylla, byrå eller dylikt. Inre passage leder till köket och har tre vackra serverings- och förvaringsskåp i original och ett snickartillverkat arbetsbord. Välutrustat Marbodalkök i vitt med rejäl matplats, komplett maskinell utrustning från Siemens och ett kallskafferi i original. Stort sovrum, som ett ”master bedroom”, med plats för dubbelsäng och god förvaring i garderober. Här finns kakelugnen. Fräscht helkaklat badrum med badkar och golvvärme. Härligt vardagsrum med utgång till balkong i söder med sol i stort sett hela dagen. OBS! Lägenheten kan byggas om till trea, se bifogad alternativ planlösning.

Lägenheten i kombination med det suveräna läget i hjärtat av de sprudlande och trendiga kvarteren i Birkastan, med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer direkt utanför porten, gör detta till ett boende ni väntat på.

– Generös hall med plats för att sätta klädhängare för ytterkläder och skor samt plats för valfri möblering såsom t ex bokhylla, byrå eller dylikt. Hallen leder till köket via en inre passage med tre vackra serverings- och förvaringsskåp i original och ett snickarbyggt arbetsbord. Trägolv och väggar i sobra kulörer.

– Välutrustat Marbodalkök i vitt med rejäl matplats för många middagsgäster, komplett maskinell utrustning från Siemens och ett vackert kallskafferi i original.

– Stort sovrum, som ett ”master bedroom”, med plats för dubbelsäng och garderober längs med vägg. Här finns en kakelugn (besiktigad och behöver tätas/åtgärdas). Trägolv och väggar i ljus kulör. Stort spröjsat fönsterparti ger härligt ljusinsläpp.

– Fräscht helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv och golvvärme, badkar, WC, handfat, badrumsskåp och spotlights i taket. OBS! Stammarna spolades 2014.

– Stort, härligt vardagsrum med utgång till balkong i söder med sol i stort sett hela dagen. Balkongen ger härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Vardagsrummet har plats för soffgrupp, TV-möbel, bokhyllor etc. Trägolv och väggar i ljus kulör.

Pris: 5 190 000 kr

Månadsavgift: 3 402 kr

Andel i föreningen: 3,31565 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Dessutom finns två st förråd som tillhör föreningen och kan hyras av medlemmarna. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare samt ett hobbyrum. Föreningen har en trevlig innergård med trädgårdsmöbler, cykelställ m.m.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare byttes 1986. Takrenovering 2001. Trapphus 2002. Tvättstugan 2001-2005. Balkonger byggdes 2004. Nya källarförråd byggdes 2006-2007. Byte av undercentral 2008. Fasadrenovering och fönstermålning 2008-2009. V/A-stammar spolade 2014.

Lägenhetsnummer: 223 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata alternativt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Eldaren 11 bildades år 2000 och består av 33 lägenheter och 2 lokaler.

Förening: Brf Eldaren 11

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i soligt söderläge med fin vy över lummiga innergårdar.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, mysiga cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.