Vasastan - Birkastan

Birkagatan 19, 2 tr

Strålande ljus & högt belägen tvårummare med modern design & härlig sekelskifteskänsla. Vacker kakelugn, fransk balkong & toppläge i Birkastan.

Adress

Birkagatan 19, 2 tr

Rum

2

Slutpris

6 750 000 kr

Avgift

2 201 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

På en av Birkastans bästa adresser och mest ypperliga lägen i det första kvarteret ovan Rörstrandsgatan, alldeles invid Sankt Eriksplan och Vasaparken, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm med ”våningskänsla”. En fantastisk tvårummare om 69 kvm i absolut toppskick med både fransk balkong och vacker, fungerande kakelugn från Rörstrand. Lägenheten är högt och strålande ljust belägen i fastighet från 1905 och föreningen är både förmögen och skuldfri.

Denna utmärkta och fina bostad har under 2019 smakfullt renoverats till ett hem utöver det vanliga. Modern, stilsäker design och sober färgsättning, ny el, bra materialval och optimerade förvaringslösningar rakt igenom samsas med originaldetaljer från byggåret såsom både fiskbensparkett och trägolv, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckatur, spegelmönstrade pardörrar och fina snickerier samt stora och högresta fönsterpartier.

Planlösningen är både rund- och genomgående från gård till gata. Den är klassiskt väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern och öppen med sociala ytor i ett väl tilltaget kök och i intilliggande vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande har god förvaring i lådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak, bra arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i sten samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, gashäll, fläkt och varmluftsugn. Köket är byggt för umgänge och har plats för större matbord och utgång till balkongen. Balkongen ger en härlig förlängning av köket och förenar under ute med inne.

Två fantastiska rum i fil, vardagsrum och sovrum, med franska pardörrar där emellan och ett flertal fönsterpartier som ger ett strålande ljusinsläpp. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och TV-möbel samt ansluter till en rymlig och inredd klädkammare. Sovrummet är väl tilltaget och ger plats för dubbelsäng och god klädförvaring för två personer i garderober längs med vägg.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Här finns ett kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med både hand- och takdusch, handfat, badrumsskåp och handdukstork samt separat WC med toalett och handfat.

Välkommen till en fantastisk tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

Stabil, välskött förening med urstark ekonomi, inga lån och låga månadsavgifter för medlemmarna.

Visas i augusti!

Pris: 6 750 000 kr

Månadsavgift: 2 201 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (via Stockholms Stadsnät). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring 200-250:-. Balkongavgift 15:-.

Andel i föreningen: 2,60400 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 9 (1203)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Birkagård förvärvade fastigheten Eldaren 8 1933. och består av 42 lägenheter (2.825 kvm) med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt(251 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningens hemsida: http://birkagard.bostadsratterna.se/

Föreningen är skuldfri och ekonomin är urstark. Per 2019-12-31 uppgick som sagt den långfristiga skuldsättningen till 0:-, omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till 1.080.951:- och årets nettoresultat efter finansiella poster till +64.290:-. Den goda ekonomin medför låga avgifter för medlemmarna (endast 359:-/kvm bostadsrättsyta). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utfört underhåll i fastigheten:
2019: Ny undercentral för värmeanläggningen.
2018: Trapphusmålning och ny tvättmaskin.
2017: Spolning av V/A-stammar.
2016: Hissrenovering i uppgång 19 och uppgradering av fibernätet (gruppanslutning).
2015: Nya kodlås, dörrautomatik till passagen, ventilbyte till värmesystemet, installation av barnvagns- och cykelramp samt renovering av trapphus på vindsplanet.
2014: Ny belysning, målning och golvslipning i passagen.
2013: Montering av spaltventiler och ny gårdsbelysning.
2012: Målning av tak och OVK.
2011: Spolning av V/A-stammar, renovering av hobbyrum och ny tvättmaskin till tvättstugan.
2010: Fönsterrenovering och installation av fiberoptik.
2009: Renovering av tvättstuga och reparation av fasad Birkagatan 21 B.
2008: Energideklaration.
2007: Nya kodlås, gårdsbesiktning, målning av trapphus och dörrar samt ny värmecentral och vattenberedare.
2006: Renovering och målning av tak, OVK och brandskyddskontroll samt installation av barnvagnsramp.
2005: Byte av V/A-stammar.
2001-2005: Nya balkonger.
1990-2002: Omputsning av fasad.
1990: Nyinstallation av hiss och omläggning av tak.
1984: Byte av V/A-stammar samt elstigare.

Planerat underhåll:
Omputsning av fasader mot gården 2021 (kan eventuellt räcka med partiell lagning).

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I övrigt finns barnvagnsrum, cykelrum, bastu, sopnedkast på gården och välutrustad tvättstuga. Innergården har planteringar, ett trädäck för grill och trädgårdsmöbler samt ett
cykelställ

Förening: Brf Birkagård

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Stockholms Stadsnät. Upp till 200 Mbit ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Fransk balkong mot innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.