Vasastan - Birkastan

Rörstrandsgatan 22, 2 tr.

Underbart sekelskifte på bästa adress. Härlig takhöjd, generösa ljusinsläpp, stor balkong, vackra golv, kakelugnar och perfekt planlösning.

Adress

Rörstrandsgatan 22, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

6 425 000 kr

Avgift

2 566 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftestvåa om 66 ljusa och synnerligen välplanerade kvm i ett utmärkt skick. Vacker och välskött fastighet från 1907 med drömläge på Birkastans paradgata, Rörstrandsgatan.

Genomgående planlösning samt rejäl balkong. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom två fungerande kakelugnar, härlig takhöjd med stuckaturer och takrosetter, vackra furugolv, höga golvsocklar, pardörrar samt höga fönster med djupa nischer.
Välkommen på visning, missa inte detta tillfälle!

– Välkomnande hall med inbyggd förvaring. Hatthylla i original med ankarkrokar från Byggfabriken. Bra rumsamband där vackra spegeldörrar leder in till vardagsrum och kök i fil samt sovrum och badrum. Furugolv.

– Utmärkt, nyligen renoverat kök från HTH (2014) med gott om skåp och bra arbetsytor samt plats för stor matgrupp (8-10 pers). Kyl/frys (extra stor), integrerad diskmaskin, spis med induktionshäll (8 zoner) samt varmluftsugn och fläkt, samtliga vitvaror från Siemens. Snygg köksö med vinkyl från Climadiff/Avintage (två zoner). Furugolv, stuckatur, takrosett och fungerande kakelugn.

– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp från ett vackert rundat burspråk med två höga dubbelfönster. Fungerande kakelugn, stuckatur, takrosett och furugolv.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderobsvägg. Furugolv och utgång till balkongen.

– Balkong mot den fina innergården med plats för bord och stolar.

– Vitkaklat badrum (2014) med dusch, vägghängd WC, handfat med kommod, handduksvärmare och tvättmaskin. Infälld belysning via spotlights och klinker med golvvärme.

Hela lägenheten renoverades med varsam hand och stor respekt 2014. Genomgående mycket hög standard på materialval, vitlutade furugolv, ny el och strömbrytare från Renova.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 2 566 kr
I avgiften ingår värme, kabel-tv och bredband via fiber. Beräknad driftkostnad ca; hushållsström och uppvärmning av vatten: 450 kr/månad, 150 kr/månad.

Andel i föreningen: 3,56160 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Bergvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till huset hör en underbar innergård som är perfekt för grillning och sommarfester med vänner. Gården, som helrenoverades för några år sedan, är särskilt fin på sommaren då alla växter står i full blom. Föreningen har även ett cykelförråd med utgång direkt till gatan, ett stort hobbyrum med arbetsbänkar och verktyg samt en tvättstuga med två stora tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare. På vinden finns en festlokal med plats för över 20 personer. Till lägenheten hör ett vindsförråd som är ca 5kvm stort (ca 3.5-4m takhöjd), samt ett källarförråd i gårdshuset.

Lägenhetsnummer: 64 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Parkering på gatan, externa garage eller P-snurran längst ned på gatan. För boendeparkering, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Huset på Rörstrandsgatan 22 stod klart 1907 och uppfördes av byggmästare Lars Östlihn å J E Gustafssons räkning. Huset ritades av Dorph och Höög, en framgångsrik duo med bland annat Butterickshuset och S:t Erikspalatset på Kungsholmen på sin verklista. De ritade många av husen i Birkastaden och deras stil, jugend med inslag av barock, kallades för Birkastilen. Bottenvåningen och souterrängvåningen är spritputsade och våningarna därovan, med burspråk, slätputsade. Husets sockel och portens omfattning är i natursten.

På 1990-talet sattes en ny träport in och fastigheten fick hiss. I början av 2000-talet monterades balkonger upp på gårdsfasaderna. Under 2000-talet har fastigheten genomgått många viktiga renoveringar och några av de största är: Stamrenovering, målning av fönster, installation av fiber och renovering av gård. Föreningen har dragit in nya radiatorer med vatten och 2015 installerades bergvärme. Dock har varje lägenhet värmepanna för uppvärmning av vatten.

Förening: Brf Ugnen 9

TV: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget, ingår i avgiften.

Internet: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget, ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan (delvis gågata!) med kaffebarer, restauranger, butiker och all annan service. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner samt isbana och pulkabacke vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. Utmärkta kommunikationer med tunnelbana, flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergsstation samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.