Vasastan - Birkastan

Norrbackagatan 27A, 4 tr, Högst upp

Trivsam tvåa högst upp i vacker fastighet. Balkong i fritt läge mot stor öppen innergård!

Adress

Norrbackagatan 27A, 4 tr, Högst upp

Rum

2

Slutpris

3 350 000 kr

Avgift

2 756 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara tvåa om 66 kvm i välskött fastighet. Mycket bra planlösning med ett ljust och lättmöblerat vardagsrum, rymligt sovrum med utgång till balkong i högt fritt läge mot stor öppen innergård, trevligt och fullutrustat kök samt ett fräscht helkaklat badrum. Härligt och lugnt läge med ett stenkast från pulsen i Birkastan. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt förvaring i form av en garderob. Plats finns för ytterligare garderober samt arbetsplats. Hela lägenheten har genomgående fina trägolv och väggar i ljus ton

– Ljust och rymligt vardagsrum. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp som matplats om så önskas.

– Trevligt kök med matplats för 4-6 personer. Vita köksluckor och kakel i ljus ton ovan arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis, spisfläkt samt tvättmaskin. Gott om avställningsytor samt goda förvaringsmöjligheter.

– Underbart sovrum med plats för dubbelsäng. Mycket goda förvaringsmöjligheter i form av sju garderober samt en walk-in-closet. Utgång till balkong i högt fritt läge mot stor öppen innergård.

– Fräscht helkaklat badrum med grått klinker på golv och vitt kakel på väggar.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 756 kr

Andel i föreningen: 2,83170 %

Byggår: 1913

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5-6 kvm och ett något mindre källarkontor. Tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd finns i gathuset. Bastu, litet gym och samlingslokal finns i samma fastighet som lägenheten.

Renoveringar: Löpande fastighetsunderhåll sker, bl a: 1987 – Fasad och tak-renovering. 1996 – Byte av elstigar och indragning av 3-fas till lägenheter. 2001/02 – Stambyte. 2004 – Målning av tak och utsida av fönster. 2005 – Byte av undercentral för fjärrvärme. 2006 – Målning av trapphus. 2008 – Renovering av tvättstugan med ny maskinell utrustning, 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och torkskåp. Ventilationsskorsten har murats om. 2009 – Obligatorisk ventilationskontroll genomförd, balkonger byggs på medlemmarnas egen bekostnad.

Lägenhetsnummer: 43 (SÅLD)

Hiss: Nej

Våning: 4

Antal våningar: 4

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 44 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har ett gatuhus (Norra Stationsgatan 115) och ett gårdshus (Norrbackagatan 27A).

Föreningen bildades ursprungligen 1923 och köpte då hus och mark i kvarteret Skålen 18. Husen uppfördes 1912-1913 av byggherre H Josephson och ritades av arkitekt Höög & Morssing.

Föreningen har en egen hemsida, www.sbc.se/skalen18

Förening: Brf Skålen 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i fritt läge mot stor öppen innergård. Föreningen tar ut en underhållsavgift från balkonginnehavare om 2% av prisbasbeloppet/år (fn ca 70kr/mån).

Här lever man helt ostört med ett stenkast från den restaurangtäta pulsen i Birkastan och vid S:t Eriksplan. Samtidigt nås med några minuters promenad bl a Vasaparken och Karlbergs rekreationsområde. Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg och flygbussar. Mataffärer, caféer, butiker m.m. finns det gott om. Välkommen till trevliga Birkastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.