Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 22, 5 tr

Sekelskiftesdröm i toppskick! Högt ljust läge, stor balkong, burspråk och två kakelugnar.

Adress

Tomtebogatan 22, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

2 738 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

I hjärtat av Birkastan, ja, läget blir inte bätte än så här! Högt upp, på femte våningen av sex, finns denna strålande ljusa och genomgående sekelskiftespärla i absolut toppskick. Lägenheten har nyligen renoverats med stilmedvetenhet och finess, med varsam hand har man blandat modern, snygg och minimalistisk design med välhållna tidstypiska originaldetaljer. Suverän, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, utgång till balkong med utsikt mot himmel och takåsar, rymligt sovrum med burspråk, stora fönsterpartier i två väderstreck, två fungerande kakelugnar, splitternytt badrum med trendigt golv i marockansk stil etc. Denna läckra lägenhet, i kombination med ”pricken på stockholmskartan”, gör detta till ett kompromisslöst boende ni väntat på!

Mycket välskött förening med god ekonomi och renoverad fastighet från 1908. Bl a är entrén vackert dekorerad med motivmålningar av Gustaf Klimt.

– Hall med plats för ytterkläder och möblerbar yta för byrå, garderob eller dylikt. Vitlutat trägolv och vitmålade väggar.

– Toppfräscht, snyggt och splitternytt badrum från 2012. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i marockansk design. Golvvärme. Dusch med tak- och handdusch, vikdörrar i glas. Handfat, toalett, badrumsskåp, handdukstork, tvättmaskin och infällda spotlights i tak.

– Kök i stilfullt, minimalistiskt utförande med gott om skåp i högblankt vitt och i dubbla rader till tak. Rostfria arbetsytor och diskbänk med mosaik på väggen ovan. Kyl och frys ”side by side”, keramikhäll, varmluftsugn, fläkt och integrerad fullstor diskmaskin. Matplats för 8-10 personer. Vitlutat trägolv och vitmålade väggar.

– Härligt vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Här finns utgång till balkongen och en fungerande kakelugn. Vitlutat trägolv och vitmålade väggar.

– Stort ljuvligt sovrum som badar i ljus från burspråksfönster i söder. Här finns plats för rejäl dubbelsäng och goda möblerbara ytor längs med vägg för byråer och/eller garderober.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 2 738 kr

Andel i föreningen: 4,75210 %

Byggår: 1908

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvättstuga i bottenplan med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en centrifug. Cykelrum i källaren. Soprum på gården. Bostadsrättsföreningen är del av en gårdssamfällighet med grillplatser, springbrunn, lekplats och grönska och utgör en av Stockholms större innergårdar.

Renoveringar: Fastigheten genomgick en rad större renoveringar under åren 1983-84 såsom byte av V/A-stammar, renovering av fasad, tak, fönster och hissen. Tvättstugan renoverades 2003-05 samt målades 2007. Trapphusrenovering med motivmålningar av Gustaf Klimt gjordes 2003 samt nytt låssystem installerades 2004. Under 2005 målades fönstren utvändigt, stammarna spolades och ny torktumlare installerades i tvättstugan. Hissen renoverades återigen 2007. Takrenovering och stamspolning utfördes 2009. Källarplanet under gården renoverades 2010. Fiberbredband från Ownit installerades och värmeväxlare byttes 2011.

Lägenhetsnummer: 23 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett stort garage vid S:t Eriksplan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Smältan 10 består av 22 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen är välskött med totalrenoverad fastighet och mycket god ekonomi.

Förening: Brf Smältan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor balkong i högt läge.

Belägen på Tomtebogatan i härliga Birkastan finner du ett boende med närhet till allt trevligt som stadsdelen erbjuder. Ett stenkast bort finns Rörstrandsgatan med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vid dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, T-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station. Dessutom avgår Flygbussarna till Arlanda från Sankt Eriksplan.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna. Dessutom närhet till Vasaparken.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.