Vasastan - Birkastan

Robert Almströmsgatan 10.

Härligt 20-tal med högt till tak, fiskbensparkett, snövita snickerier, södervänd balkong & låg avgift. Möjlig 3:a. Toppläge invid Rörstrandsgatan!

Adress

Robert Almströmsgatan 10.

Rum

2

Slutpris

6 255 000 kr

Avgift

2 306 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 63 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Solig balkong i söder och ett högt läge mot den lummiga innergården. Vackra och genuina 1920-talsdetaljerna är på plats såsom furugolv och fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier, högt till tak, stora fönsterpartier med djupa nisher och spröjs.
Planlösningen är perfekt med öppna och väl sammanhängande sällskapsytor i ett utmärkt kök, trevligt matsalsrum/inre möblerbar hall samt rymligt vardagsrum med utgång till balkongen. Södervänd balkong som ogenerat vetter mot lummiga innergårdar. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i två klädkammare.
Synnerligen välskött, representativ fastighet från 1928 och förening med god ekonomi samt låga månadsavgifter.

Välkommen till Robert Almströmsgatan som är en dold, mysig och tyst gata alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande entré med säkerhetsdörr och hall med plats för ytterkläder och skor vid klädhängare i original. Passage till sovrum med dubbla originalgarderober. Furugolv.

– Snyggt kaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duchhörna med vikbar dörr i glas, WC och handfat med kommod och spegelskåp.

– Angränsande till hallen finns inre möblerbar hall/ ett matsalsrum med bra rumssamband och plats för matsalsbord, bokhyllor eller dylikt. Fiskbensparkett.

– Kök i stilrent utförande med gott om skåp och arbetsytor. Här finns matplats, kyl och frys, spishäll, ugn, avfallskvarn, fläkt och diskmaskin. Stort vackert fönsterparti ger bra ljusinsläpp. Furugolv.

– Luftigt, lättmöblerat och rejält vardagsrum. Här finns dubbla fönsterpartier, varav ett med utgång till balkong i söder och fritt läge mot lummiga innergårdar. Fiskbensparkett.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober längs med vägg för den som önskar ytterligare förvaring. Fiskbensparkett och ett stort fönsterparti.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en funktionell 3:a. Se förslag till ombyggnation i den bifogade alternativa planlösningen. OBS! Alla ombyggnationer kräver föreningens godkännande och måste ske på ett fackmannamässigt sätt vad gäller bärande konstruktioner, V/A, el och ventilation.

Pris: 5 795 000 kr

Månadsavgift: 2 306 kr
Utöver avgiften tillkommer en balkongavgift på 137 kr per månad.

Andel i föreningen: 2,81755 %

Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 2 (1004)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har sju parkeringsplatser som hyrs ut. Det är seperat kö och kostar ca 1500 kr/månad. Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stengodset 20 förvärvade fastigheten 2003 och består av 35 lägenheter med bostadsrätt fördelade på 6 våningsplan och totalyta om ca 2165 kvm, 1 lokal med hyresrätt om ca 171 kvm samt 7 parkeringsplatser som hyrs ut. F.n. är det kö. Föreningen är en s.k. "äkta" förening och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med en skuldsättning om ca 2.477:-/kvm. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2003: Föreningen förvärvade fastigheten och är en s.k äkta förening
2005: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2006: Fasaden mot gatan renoverades samt taket lades om. Fönster målade utvändigt.
2009: OVK samt renovering av trapphus.
2010: Balkonger byggdes.
2013: Fasadrenovering.
2014: Fönster mot innergården målades och renoverades.
2015: Spolning av stammar. Renovering av tvättstuga och källare, nya förråd installerade i källare.
2016-2017: Exploatering av råvind och byggnation av vindsvåningar.
2017: Delvis takrenovering.

Planerade/beslutade renoveringar:
Iordningställande av källarlokal för att kunna hyra ut den.

Till lägenheten disponeras källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.

Förening: Brf Stengodset 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit, ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i söder med vy över lummiga innergårdar och sol (under sommaren) mellan ca 10.30 och 16.00. Utöver månadsavgiften tilllkommer en balkongavgift på 137:- per månad.

Här i hörnet på Robert Almströmsgatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på bekvämt promenadavstånd. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns Hagaparken, Karlbergskanalen och Vasaparken – allt inom kort gångavstånd.
Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.