Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 51, 5 tr

Sagolik sekelskiftestvåa i drömskick, högt ovan takåsarna med kakelugn, solig balkong i söderläge och fri utsikt. Bäst i Vasastadsklassen!

Adress

Tomtebogatan 51, 5 tr

Rum

2

Slutpris

6 510 000 kr

Avgift

3 067 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med ett av Birkastans mest eftertraktade och ostörda lägen, endast ett kvarter från pulsen vid Rörstrandsgatan, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm om 62 kvm i absolut toppskick. Denna magnifika tvårummare är högt belägen på våning 5 med hiss i fastighet från 1907, den har ett strålande ljusinsläpp och en insynsskyddad solbalkong i söder som ligger fritt i linje med kringliggande takåsar. Balkongen med markis ger ett ljuvligt uterum med plats för valfri möblering, sol hela dagen och fin, milsvid utsikt.

Lägenheten har på senare tid (2014-2015) smakfullt och med stil och klass totalrenoverats till hem utöver det vanliga. Stilren design, vit färgsättning och alla tänkbara moderna funktionslösningar samsas med originaldetaljerna från byggåret såsom fina vitbetsade trägolv, rejäl takhöjd, spegelmönstrade pardörrar och fina snickerier, kallskafferi och garderob/klädkammare med pärlspont, stora fönsterpartier i dubbla väderstreck med djupa nischer samt en dekorativ och fungerande kakelugn.

Planlösningen är klassiskt väldisponerad och tillgänglig, den är genomgående och tack vare det höga fria läget känns den ytterst ljus och luftig. En välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor samt en fin säkerhetsgrind. Kök i stilsäkert, minimalistiskt utförande med modern skåpinredning i vitt, bänkskivor i Cararramarmor, komplett maskinell utrustning samt ett vackert kallskafferi intakt, där bl a en tvättmaskin finns installerad. Två stora och fina rum, varav vardagsrum med kakelugnen och plats för soffa, TV-möbel och matsalsbord. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkongen.

Välkommen till detta eftertraktade läge och denna sekelskiftestvåa som uppfyller det mesta man kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 3 067 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per mån: Balkongavgift 74:-. Bredband 280:- (Alltele). Kabel-TV 80:- (Boxer). Hushållsel ca 300-350:-, gas ca 200:- och hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 4,48529 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 29 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 208 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hemtrefnad (fd Bf Hemtrefnad upa) förvärvade fastigheten redan 1917 och består av 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan enligt taxeringsbesked (2016) uppgår till 1.272 kvm och 104 kvm utgör lokalyta. Föreningen är beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som köpare. För mer information, se www.brfhemtrefnad.se

Förening har en god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick de långfristiga skulderna till ca 6,8 mkr (ca 5.345:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank bl a) till ca 660.000 kr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1988: Vindslägenhet byggs, del av taket läggs om och elstambyte.
1990: Stambyte, byte av V/A-ledningar och elstigare. Ny gatufasad.
2001: Byggnation av balkonger.
2004: Målning av tak.
2007: Ny värmecentral. Ommålning av trapphus.
2008: Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2009-2010: Renovering av trapphus. Målning av fönster, trapphus och hiss.
2015: Besiktning av skorsten.
2016/2017 Föreningen installerade bergvärme (fjärrvärme finns kvar som komplement).
2017 Föreningens plåttak renoverades och målades.
2018 OVK och stamspolning.

För fastigheten finns en 20-årig upprättad underhållsplan.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns en gemensam innergård med utemöbler och grill, ett hobbyrum i källaren samt ett cykelrum på entréplanet.

Förening: Brf Hemtrefnad

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Boxer. 80:-/månad för grundutbud.

Internet: Bredband via Alltele. 280:-/månad.

Sammanställning: Insynsskyddad balkong i söder med högt fritt läge i nivå med de kringliggande takåsarna. Balkongen med markis ger ett underbart uterum med sol hela dagen och fram till kvällen. Fri vidsträckt utsikt.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.