Vasastan - Birkastan

Norrbackagatan 15, 6 tr

Stilren, ljus & väldisponerad vindsvåning om 77 m² med högt till nock, soldränkt terrass om 13 m² i sydväst & magisk utsikt mot takåsar. Skuldfri brf!

Adress

Norrbackagatan 15, 6 tr

Rum

2,5

Slutpris

10 900 000 kr

Avgift

2 284 kr/mån

Boyta

61 kvm

Biyta

16 kvm



Om bostaden

Med ett strålande ljust och genomgående läge, högst upp i fastighet från 1906, i en skuldfri förening och på en mycket eftersökt adress i hjärtat av Birkastan, saluförs nu denna strålande ljusa och stilrena vindsvåning om totalt 77 kvm (61 kvm boa + 16 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak”) inne och hela 13 kvm på soldränkt takterrass ute.

Terrassen är verkligen extraordinär och ger ett möblerbart uterum med sol från morgon till kväll. Här ges plats för blommor och planteringar, matbord, loungemöbler och grill. Markis med fjärrstyrning möjliggör användning av terrassen oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan.

I denna magiska vindsvåning erbjuds en fantastisk rymd med 4,5 meter i taknock, fungerande eldstad och alla klassiska vindsattribut på plats så som synliga murstockar, takbjälkar och stödben, fönsterkupor i dubbla väderstreck samt takfönster.

Planlösningen är väldisponerad och tillgänglig och ger både rymd och ett fantastiskt ljusinsläpp. Härliga sällskapsytor i vardagsrum med plats för vänner och i kök med plats för större matbord och utgång till takterrassen. Master bedroom med plats för dubbelsäng och rymlig klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

Utöver master bedroom finns ett loftrum om 14 kvm golvyta, utmärkt att nyttja som gäst- eller arbetsrum. Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett badrum med alla bekvämligheter så som både badkar och dusch, vägghängd WC och handfat på kommod.

Skuldfri och äkta bostadsrättsförening som äger marken och har goda lokalintäkter i en vacker hörnfastighet från 1906, belägen i korsningen av Tomtebogatan och Norrbackagatan.

– 13 kvm soldränkt takterrass.
– 63 kvm golvyta på vindsplanet + 14 kvm golvyta på loftrum.
– Magisk utsikt och flödande ljus från takfönster och takkupor.
– Eget privat trapphus med ett extra förråd utöver källarförråd.
– Skuldfri och äkta förening som äger marken.
– God ekonomi med lokalintäkter om 753 tkr och cirka 2,1 mkr i kassan.

Rumsbeskrivning: Från det ”egna” trapphuset med ett charmigt fönster och extra förråd nås en säkerhetsdörr som öppnar upp till vinden.

Hallen har platsbyggd förvaring med hyllplan och avhängning invid murstock. På golven ligger vita gjutna industrigolv i Polyuretan.

Stilrent badrum med alla bekvämligheter som dusch, badkar, vägghängd wc, kommod med eluttag samt infällt spegelskåp med gott om förvaring. Duschen har infällda nischer med avställning samt Unidrain. Samtliga kranar från Tapwell. Handduksvärmare samt golvvärme, spotbelysning samt inbyggd nisch med ledbelysning ovan badkar. Tvättmaskin finns integrerad i köket.

Kök med fönster mot terrassen och öppen planlösning mot en generös matplats, Vit köksinteriör med extra djup bänkskiva i Corian för extra arbetsyta. Infälld belysning under och ovan överskåpen. Underlimmad ho från Franke och blandare från Blanco. Gott om plats finns för en köksö om så önskas, se planskiss. Maskinell utrustning som integrerad kyl/frys, diskmaskin, fläkt, induktionshäll, kombinerad ugn/mikro samtliga från Siemens. Integrerad tvättmaskin.

Vardagsrum med en fantastisk rymd och känsla med synliga murar, bjälkar och knän, fungerande eldstad samt stora takkupor och takfönster. Utmärkt disponerat med gott om plats för soffgrupp och matplats för stora sällskap invid stora glasvikpartier mot terrassen.

Terrassen är något utöver det vanliga med gott om plats för både matgrupp, grill och sittlounge. Två eldrivna markiser är monterade och uttag för el finns. Terrassen ligger i bästa västerläge mot gården och på den djupaste delen ligger solen på från tidig fm till kväll. Glasskjutpartiet med tre fönsterposter som är vikbara om man vill öppna upp helt mot matplatsen.
Sovrum med takkupa med härlig utsikt över tinnar och torn. Synlig murstock, platsbyggd garderob med skjutdörrar och infällda spotlights. Vit heltäckningsmatta på golvet.

Loftrum med synlig mur och plats för säng, arbetsbord eller extra förvaring. Vitlaserade trägolv och ståhöjd ca 190 cm i nock. Svävande trappa där man kan komplettera med räcke om så önskas. Det står köparen fritt att ansöka om takkupa eller takfönster om mer yta så önskas.

Ett förråd om ca 4 kvm med en riktig dörr finns i hobbyrummet. Ett mindre förråd om ca 1 kvm finns utanför ytterdörren.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 2 284 kr
I avgiften som erläggs kvartalsvis ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 0,03012 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0052 (1501)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kadetten 14 registrerades 1997-07-22 och äger hörnfastighet uppförd 1906 och som omfattas av adresserna Tomtebogatan 28, 28 A och Norrbackagatan 15. Föreningen består av 48 bostadsrättslägenheter (2.757 kvm) och 2 hyreslokaler (282 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och man äger marken.

Föreningen har inga långfristiga skulder och per 2019-12-31 uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2.100.000:-. Hyresintäkterna från lokalerna uppgick till ca 753.000:- och årets nettoresultat blev + ca 152.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade (avstämt med styrelsen 2021-04-22).

Genomförda renoveringar:
2020: Stamspolning. Byte av tryckstegringspump, uppdaterad taksäkerhet. Renovering av tvättstuga samt ny maskinpark.
2019: Energideklaration. Slipning och oljning av entréportar samt rengöring av hissar samt hisschakt.
2018: Byte av termostater och injustering av värme. Sotning av eldstäder. Nytt torkskåp i tvättstugan.
2017: Ny hiss Tomtebogatan 28. Målning av källargolv. Fiberinstallation (IP Only). Balkongrenovering.
2016: Relining avloppsstammar i källare. Försäljning av föreningens sista hyresrätt vilket gjorde föreningen skuldfri.
2015: Omfattande renovering av samtliga fönster i fastigheten. Målning av ytterdörrar. Renovering av tätskiktet på muren på innergården.
2014: Underhållsplan upprättades. OVK.
2012: Stamspolning.
2011: Renovering av entrégolv i porten på Norrbackagatan 15.
2010: Installation av ny tvättmaskin.
2009: Målning av taket.
2008: Installation av två nya torktumlare och en ny tvättmaskin. Byggnation av 10 balkonger och 2 franska balkonger.
2004: Målning av trapphus. Ombildning av lokal till bostadsrätt som såldes.
2002: Utvändig fönstermålning.
2001: Nya portar.
1998: Installation av säkerhetsdörrar.
1987-1988: Byte av V/A-stammar och elstigare.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2049. Inga större renoveringar planeras eller finns i dagsläget beslutade om. Under 2021 så kommer en besiktning av fönster och fasader att ske.

Gemensamma utrymmen:
Nyrenoverad tvättstuga i källaren utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Innergård med trädgårdsmöbler, grill och cykelställ. I källaren finns cykelrum och barnvagnsrum, bastu med dusch och WC samt ett hobbyrum för att utföra enklare snickerier och målningar.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4 kvm i det egna privata trapphuset i anslutning till lägenhetens entré finns ett extra förråd om ca 1 kvm.

Förening: Brf Kadetten 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 48

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Obligatorisk kostnad för kabel-TV om 180:-/år tillkommer avgiften.

Internet: Fiberbredband via IP Only. Bredband går även att fås via Com Hem.

Sammanställning: Stor soldränkt takterrass i sydväst om hela 13 kvm.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.