Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 17, 2 tr.

Sekelskiftesdröm på bästa adress! Härlig takhöjd, vackra golv och snickerier. Blivande balkong och ytor i toppskick. Bäst i klassen!

Adress

Tomtebogatan 17, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

4 950 000 kr

Avgift

1 657 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

På en av Stockholms mest eftersökta adresser finns denna mycket smakfullt totalrenoverade sekelskiftesdröm med bygglov för stor södervänd balkong och med funktionen av 3 r o k. Här erbjuds ett fulländat boende av högsta klass med genomgående påkostade tillval och stilrena materialval. Samtliga rum ligger i fil mot föreningens trivsamma gård och genom de höga fönsterpartierna i rakt söderläge flödar ljuset in.
Bostaden andas tidstypisk charm anno byggåret och har vackra detaljer såsom högt till tak, stora, höga fönsterpartier med djupa fönsterbänkar, stuckaturer, takrosetter, vitlaserade plankgolv, höga golvsocklar, speglade dörrar m.m.
En dröm i vitt på förstklassisk adress i förening med låga avgifter. Bygglov för stor södervänd balkong.

Välkomnande hall/entré med ypperliga avhängningsmöjligheter på tidstypisk hatthylla med krokar och stång. Från hallen nås en lite klädkammare som med fördel används för förvaring av städartiklar eller liknande.

Kök och vardagsrum ligger i direkt kontakt med delvis öppen planlösning vilket skapar en socialt främjande atmosfär. Köket är extremt välplanerat och genomtänkt med platsbyggd skåpsinredning från golv till tak med matta, vita dörrar med infällda grepphandtag. Rejäl arbetsyta på mörkbetsad och hårdvaxoljad bänk av massiv ek. Avlastning på öppna hyllor i samma utförande som bänkskivan. Hyllorna har infälld LED-belysning med dimmerfunktion. Stänkskydd i form av härdat, genomskinligt glas med tapet bakom. (Tapeten kan enkelt bytas ut om man så önskar). Möjlig frukostplats invid fönstret med utsikt över föreningens välskötta innergård. Den maskinella utrustningen är påkostad och utgörs av integrerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, modern, sluttande fläkt med glasskiva, touchfunktion och inbyggda spots, inbyggd micro, integrerad diskmaskin samt inbyggd espressomaskin.

Underbart vardagsrum som är ljust och trivsamt och erbjuder plats för både sällskapsdel och matdel. Högt till tak med vacker stuckatur och generöst fönsterparti ger en känsla av luft och rymd. Lyxiga detaljer såsom ljudsystem med infrästa kablar i väggen ingår i köpet.

Trevlig matsal som inbjuder till stora, sociala middagar för familj och vänner. Dubbla fönsterpartier mot gården skänker rummet ljus. Härifrån finns bygglov för balkong som kommer att löpa längs hela rummet. Rummet kan med fördel också disponeras som sovrum om så önskas då det är tillräckligt stort för att rymma en dubbelsäng. Snygg, måttbeställd rullgardin mellan sov och matsal.

Stort sovrum med tyst och lugnt läge. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng. Exemplariska förvaringsutrymmen i inbyggd garderob med speglad dörr samt i platsbyggd garderob med skjutdörrar samt infälld LED-belysning med dimmerfunktion. Matsal och sovrum avskiljs med stora fönsterpartier (tåligt och ljudisolerat lamellglas) med infällda uplights med energisnåla LED-lampor med dimmerfunktion. Måttbeställd rullgardin med mörkläggning ingår.

Snyggt och påkostat badrum med stora kakelplattor i högblankt vitt på väggen och stora mörka klinkerplattor med komfortvärme på golvet. Duschhörna med kaklad dekorationsbård, regndusch samt vikbara duschväggar i glas med rejäla handtag. Tvättställ med kommod med två utdragbara lådor samt spegelskåp med belysning ovan. WC. Infällda spots med dimmerfunktion i taket. Förberett för tvättmaskin. Häftiga detaljer såsom frostad glasruta i lamellglas (som är mycket tåligt och ljudisolerat) med uplight med dimmerfunktion mellan badrum och vardagsrum.

All el i lägenheten är omdragen, bytt till 3-fas och infräst i väggarna.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 1 657 kr

Andel i föreningen: 2,00000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1911

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 6

Hiss: Ja

Våning: 2

Allmänt om föreningen: BF Eldaren 1 består av 39 medlemslägenheter och två affärslokaler samt ett skyltfönster. Föreningen har god ekonomi och mycket låg belåning. Fastigheten är välskött med bl.a. V/A stammar bytta. För mer historik gällande renoveringar och föreningen se bifogat infoblad alt föreningens informativa hemsida, www.bfeldaren1.se

Förening: Bf Eldaren 1 u.p.a

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Bygglov för balkong i söderläge, förhoppningen är att den ska kunna vara på plats under våren/sommar 2014. Balkongerna bekostas av respektive lägenhetsinnehavare. För den som bygger balkong kommer det att utgå en "balkongavgift" för framtida renoveringar av balkongerna. Avgiften kommer att vara 1,5%, i nuläget 25:-/månad.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan med caféer, trevliga restauranger, butiker, matvaruaffärer och all annan service i området. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.