Vasastan - Birkastan

Karlbergsvägen 55, 1 tr

Strålande ljus, nyrenoverad & stilren tvårummare med modern design, härlig sekelskifteskänsla, solig balkong i söderläge & fri, grönskande stadsvy.

Adress

Karlbergsvägen 55, 1 tr

Rum

2

Slutpris

7 850 000 kr

Avgift

1 955 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Med ett av Birkastans mest ypperliga lägen och eftertraktade adresser, på den bästa delen av Karlbergsvägen med dess grönskande allé och förgårdar, saluförs en sann sekelskiftesdröm om 60 uppmätta kvm i absolut toppskick med soldränkt balkong i söderläge. Lägenheten är högt och strålande ljust belägen i fastighet från 1905 och föreningen är både förmögen och lågt skuldsatt.

Lägenheten har under 2022 genomgått en omsorgsfull totalrenovering till perfektion, där samklangen av klassiskt vackra ursprungsdetaljer och modern design, stilfull inredning, sober färgsättning, ny el, optimerade förvaringslösningar samt högklassiga materialval skapar en fulländad känsla och ett hem utöver det vanliga.

Här bevaras detaljer från byggåret såsom vitpigmenterad fiskbensparkett, rejäl takhöjd om ca 3 meter med dekorativ stuckatur och takrosett, spegelmönstrade dörrar, fina snickerier, golvsocklar samt stora och högresta fönsterpartier med speglade nischer ger ett strålande ljusinsläpp och fri vy över grönskande stadsträdgårdar och vackra sekelskiftesfastigheter.

Planlösningen är genomgående från gård till gata, den är klassiskt väldisponerad och tillgänglig där varje kvadratmeter kommer till nytta på allra bästa sätt.

Här ges ett kök i ett stilsäkert utförande med optimerad förvaring i lådor och skåp i beige ton och dubbla rader ända upp till tak, bra arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i kalksten samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och vinkyl. Köket har plats för matbord och utgång till balkongen som ger en härlig förlängning av köket och förenar ute med inne.

Två fantastiska rum, vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet är väl tilltaget och ger plats för soffgrupp TV-möbel och matsalsbord. Dubbla fönsterpartier ger ljusinsläpp och härlig utsikt. Sovrummet i rofyllt läge mot innergården ger plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderober längs med vägg.

En välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Här finns ett stilsäkert, nytt badrum inrett i Cararramarmor med golvvärme, duschhörna med både hand- och takdusch, handfat på kommod, vägghängd toalett samt handdukstork.

I anslutning till hallen finns även en egen ”tvättstuga” (fd gäst-WC) med kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt plats för handdukar och linne.

Välkommen till en fantastisk tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

Stabil, välskött förening som äger marken och har en tjusig fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Ekonomin är urstark med låg skuldsättning (2.974:-/kvm) och låga månadsavgifter för medlemmarna.

Pris: 7 795 000 kr

Månadsavgift: 1 955 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Balkongavgift 60:-.

Andel i föreningen: 3,51070 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme kombinerat med bergvärme.

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 4 (1103)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2022-01-13

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Vestergård u.p.a. bildades 1919 och består av 24 bostadslägenheter (1.708 kvm) samt 3 affärslokaler. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Trevlig gemensam och stenbelagd innergård med planteringar och ett charmigt litet gårdshus med förvaring för cyklar och barnvagnar, utemöbler, trädgårdsredskap och en gemensam grill.

Föreningen upplåter 4 parkeringsplatser som får utnyttjas kostnadsfritt av medlemmarna med ett parkeringssystem.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2005: Renovering av portar.
2007: Stambyte avlopp och tappvarmvatten. Renovering av tvättstuga.
2010: Renovering av trapphus och målning av tak.
2012: Indragning av fiber.
2017: Spolning av V/A-stammar. Målning av fönster samt besiktning av fasad och putsning där det var nödvändigt.
2018: Byte av två tvättmaskiner i tvättstugan.
2019: Installation av värmeslingor i hängrännor och stuprör. Injustering av värmesystemets ventiler och ny torktumlare samt torkskåp i tvättstugan. Nytt kodlås.
2020: Åtgärd av vattenskada och OVK. Radonmätning med låga mätresultat.
2021: Ny tvättmaskin i tvättstugan och reparation av bergvärmepumpen.
2022: Energideklaration.

Byte av V/A-stammar sker partiellt varefter behov och när medlemmar renoverar sina badrum.

Pågående/planerade renoveringar i fastigheten:
Fönsterrenovering pågår och fasadrenovering planeras inom 5 år.

Föreningens ekonomi:
Per 2023-04-19 uppgick skuldsättningen till 4 930 000:-, vilket ger en belåningsgrad om 2.886:-/kvm boarea. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 847.269:-. Årets resultat efter finansiella poster per 2021-12-31 uppgick till + 50.191:-. Föreningen har nyligen höjt medlemsavgifterna med 30 % (första gången på 14 år) för att ta höjd för ökade driftskostnader. Inga ytterligare avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Lägenhetens indirekta nettoskuld i föreningen uppgick till 135.563:- (skuld 4.930.000 – kassa 847.269:- = 4.082.731:- x 3,51079 % = 143.336:-).

Förening: Bf Vestergård u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Stockholms Stadsnät. Upp till 200/200 ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i soligt söderläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.