Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 51, 1 tr

Stilren & exklusiv sekelskiftestvåa i toppskick med modern design, utmärkt planlösning, öppna ytor, rejäl takhöjd & balkong.

Adress

Tomtebogatan 51, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 460 000 kr

Avgift

3 042 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Med ett av Birkastans mest eftertraktade och ostörda lägen, i fastighet från 1907 och på eftertraktad adress endast ett kvarter från pulsen vid Rörstrandsgatan, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm om 57 kvm i absolut toppskick med möblerbar balkong i söderläge.

Denna utmärkta och fina tvårummare har under 2017 med utsökt stil totalrenoverats till ett hem utöver det vanliga. Modern, stilsäker design och sober färgsättning, ny el, bra materialval och optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom samsas med originaldetaljer från byggåret såsom vitbetsade trägolv, höga golvsocklar, rejäl takhöjd om ca 3 meter, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier samt stora fönsterpartier i dubbla väderstreck.

Planlösningen är både rund- och genomgående från gård till knäpptyst återvändsgata. Den är klassiskt väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern och öppen med sociala sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande har god förvaring i lådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak, bra arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i Cararramarmor samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och vinkyl. Köket är byggt för umgänge och har en stor köksö samt ansluter till vardagsrummet med plats för soffa, matsalsbord och utgång till balkongen.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och lyxig ”walk in closet” med generös förvaring för två personer. En välkomnande hall med plats för ytterkläder samt ett toppfräscht badrum med helkaklade väggar, Cararramarmor på golv med golvvärme, duschhörna, toalett och handfat.

Välkommen till en fantastisk tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

Stabil och välskött äldre förening med god ekonomi och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 3 042 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per mån: Balkongavgift 74:-. Hushållsel ca 250-300:- och hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 4,44853 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Bergvärme (+Fjärrvärme)

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 6 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett större parkeringsgarage vid Sankt Eriksplan.

Allmänt om föreningen: Brf Hemtrefnad (fd Bf Hemtrefnad upa) förvärvade fastigheten redan 1917 och består av 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan enligt taxeringsbesked (2016) uppgår till 1.272 kvm och 104 kvm utgör lokalyta. Föreningen är beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som köpare. För mer information, se www.brfhemtrefnad.se

Förening har en god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick de långfristiga skulderna till ca 6,8 mkr (ca 5.345:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank bl a) till ca 660.000 kr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1988: Vindslägenhet byggs, del av taket läggs om och elstambyte.
1990: Stambyte, byte av V/A-ledningar och elstigare. Ny gatufasad.
2001: Byggnation av balkonger.
2004: Målning av tak.
2007: Ny värmecentral. Ommålning av trapphus.
2008: Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2009-2010: Renovering av trapphus. Målning av fönster, trapphus och hiss.
2015: Besiktning av skorsten.
2016/2017 Föreningen installerade bergvärme (fjärrvärme finns kvar som komplement).
2017 Föreningens plåttak renoverades och målades.
2018 OVK och stamspolning.

För fastigheten finns en 20-årig upprättad underhållsplan.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns en gemensam innergård med utemöbler och grill, ett hobbyrum i källaren samt ett cykelrum på entréplanet.

Förening: Brf Hemtrefnad

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 2

TV: Digital-TV via Boxer. Abonnemang betalas av varje enskild medlem.

Internet: Fiberbredband via A3. Abonnemang betalas av varje enskild medlem.

Sammanställning: Balkong i söder med sol mitt på dagen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.