Vasastan - Birkastan

Vikingagatan 12, 2 tr

Förtrollande vacker sekelskiftestvåa i drömskick med perfekt planlösning och ljuvlig balkong i söder. Svårslaget läge i hjärtat av Birkastan.

Adress

Vikingagatan 12, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 720 000 kr

Avgift

1 669 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Vikingagatan 12 och detta vackra sekelskifteshem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i eftersökta kvarter alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker. Hela lägenheten är smakfullt renoverad och nymålad i milda toner, genomgående vackra detaljer bevarade som generös takhöjd, speglade dörrar, högresta fönster med speglade nischer, stuckatur och takrosetter. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger ett socialt rumssamband och inbjuder till mingel och middagar med vänner. Stilrent kök som inspirerar till matlagning med köksö, platsbyggda detaljer som inbyggd espressomaskin och micro samt all maskinell utrustning. Snyggt badrum inrett i sobra toner och materialval.
Välskött nästan skuldfri förening i vacker fastighet från 1908.

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens ljus och rymd. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i tre platsbyggda garderober. Målade väggar i råvit, infällda spotlights och klinkers på golv.

– Stilrent helkaklat badrum i sobra toner och tilltalande detaljer som fondvägg i mosaik, smart inbyggd tvättkorg invid kombinerad tvättmaskin och torktumlare, platsbyggda skåp med avställningsyta i ek med friliggande handfat. Dusch, golvvärme, infällda spotlights, handdukstork och wc.

– Fantastiskt kök med gott om skåp och arbetsytor samt all maskinell utrustning som integrerad diskmaskin, rostfri kyl/frys, nedfälld induktionshäll, rostfri fläkt och inbyggd ugn. Smart avfallskvarn under diskho. Tilltalande köksö med gott om förvaring samt bänkskiva i ek som fungerar som utmärkt matplats. Inbyggd espressomaskin och micro. Smakfull färgsättning i råvit och Gustaviansk grå samt stort fönster som ger fint ljusinsläpp.

– Lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning mot kök vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Två stora vackra fönster mot den lummiga innergården skänker flödande ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder.

– Underbart generöst sovrum med walk-in closet och pardörrar ut till balkong mot grönskande rofylld innergård. Vackra furutiljor i original, målade väggar, stuckatur och takrosett. I sovrummet finns plats för dubbelsäng, platsbyggd bänk med betongskiva för förvaring och läshörna.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 669 kr
Värme, VA och bredband (250/100 MB/s) + fast telefoni (Bredbandsbolaget). Månadsavgiften 1669 kr/mån inkluderar obligatiorisk tillägg för balkongfond om 59 kr/mån. Driftskostnader är hushållsström ca 250 kr/m och hemförsäkring ca 100 kr/m.

Andel i föreningen: 3,31270 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1908

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 16 (1202)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för 900 kr/m. www.stockholm.se www.garageplatsen.se Garagemöjligheter i området

Allmänt om föreningen: Brf Birka är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1985 och består av adresserna Vikingagatan 10 och 12. I föreningen finns 20 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal upplåten med hyresrätt. Stabil nästan skuldfri föreningen.

Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.
I avgiften om 1610 kr/mån ingår värme, vatten och bredband (250/100 MB/s) + fast telefoni (Bredbandsbolaget). Obligatoriskt tillägg för balkongfond tillkommer om 59 kr/mån. Den totala avgiften således 1669 kr/mån.

Föreningen ekonomi sköts av Rådrum.

Renoveringar:
1980 Fastigheten genomgick en omfattande renovering inkl. stambyte.
2008/2009 Nytt värmesystem installerades.
2011 Kallvinden tilläggsisolerad.
2012 Fönstren (utsidan) målade.
2012-2013 Yttertaket lagat/målat.
2013 och 2015 Innergården upprustad.
2015 Renoveringen av gårdsbjälklaget.
2015 Matavfallskvarnar installerade.

Föreningen planerar ommålning av trapphus.

För ytterligare info se föreningens hemsida: http://birka.bostadsratterna.se/

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns även en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter. Vidare finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren samt cykelrum och barnvagnsrum.

Förening: Brf Birka

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-tv via Comhem

Internet: Internet via Bredbandsbolaget (250/100 MB/s)

Sammanställning: Balkong i söderläge mot grönskande välvårdad innergård.

Perfekt läge i underbara Birkastan på Vikingagatan med en ½ minuts promenad till Rörstrandsgatan som blir ny gågata i sommar. Allt man kan önska finns här cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.