Vasastan - Birkastan

Robert Almströmsgatan 9 B, 2 tr

Adress

Robert Almströmsgatan 9 B, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 340 000 kr

Avgift

2 636 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Charm, stil och härlig känsla präglar denna suveräna tvårummare om 54 utmärkta kvm med solig balkong i sydväst. Lägenheten är stilrent designad, klokt ombyggd och smakfullt renoverad 2013 till toppskick. Sober färgsättning och modern komfort samsas med vackert bevarade 1920-talsdetaljer såsom fina trägolv och snickerier, högt till tak, spegelmönstrade pardörrar, höga golvsocklar och fönsterpartier med djupa nisher.

Nytt och snyggt kök i minimalistiskt och stramt utförande med platsbyggda och måttanpassade lösningar. Bl a finns en lyxig bokhylla med generös förvaring ända upp till tak. Köket öppnar upp mot vardagsrummet och ger trivsamma sällskapsytor. Här finns utgången till den ljuvliga balkongen som under sommarhalvåret ger ett underbart uterum med fritt, öppet läge och vy över innergårdar. Via vackra franska pardörrar nås sovrummet med genuin ”hotelsvitskänsla”. Sovrummet är tapetserat i dekorativ medaljongtapet och har plats för rejäl dubbelsäng samt förvaring i skjutdörrsgarderob.

Välkommen till Robert Almströmsgatan som är en dold, mysig och tyst gata alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer.

– Hall med plats för dold förvaring skjutdörrsgarderob samt i rejäl originalgarderob. Väggar i sober kulör och vitbetsade trägolv.

– Splitternytt, toppfräscht badrum från 2013 i stilrent utförande. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme. Duschhörna med vikdörrar i glas och tak-/handdusch. Vägghängd WC. Handfat på kommod med bra förvaring i dubbla draglådor. Stor, infälld spegel i vägg ovan handfat. Spotlights i tak. Förberett för tvättmaskin.

– Kök i stilrent vitt och minimalistiskt utförande med rejäla arbetsytor i bänkskiva i betongdesign. Bra förvaring i skåp, draglådor samt i platsbyggd bokhylla som går hela vägen upp till tak. Kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt inbyggd diskmaskin (fullstor). Väggar i sober kulör och vitbetsat trägolv.

– Härligt vardagsrum med plats för rejält matsalsbord för många middagsgäster, soffgrupp och TV-möbel. Här finns utgång till solig balkong i sydväst med öppet fritt läge och vy över innergårdar.

– Via vackra franska pardörrar nås ett mysigt sovrum, stilfullt inrett med genuin hotellrumskänsla. Väggar i dekorativ medaljongtapet. Plats för rejäl dubbelsäng och god förvaring i skjutdörrsgarderob.

OBS! I vardagsrum och sovrum är det förberett för integrerat ljudsystem med infällda ljud- och elkablar i vägg.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 2 636 kr

Andel i föreningen: 2,54228 %

Byggår: 1928

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykelförråd och bastu. Föreningen disponerar en innergård med planteringar, trädgårdsmöber och grillplats.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1987. Då gjordes bl a byte av V/A-stammar och elstigar, tak, fasad, fönster och ventilation. Stamspolning genomfördes 2007. Föreningen har sålt sina råvindar under 2013 och i samband med det bytt/renoverat hissarna.

Lägenhetsnummer: 25 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett stort garage vid S:t Eriksplan.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Stengodset 246 i Stockholm består av 34 lägenheter och 1 lokal. För medlemskap i föreningen krävs att förvärvare tecknar medlemskap i HSB. Föreningen är äkta.

Fastigheten totalrenoverades 1987. Då gjordes bl a byte av V/A-stammar och elstigar, tak, fasad, fönster och ventilation. Stamspolning genomfördes 2007. Föreningen har sålde sina råvindar under 2013 och i samband med det byttes/renoverades hissarna.

Se mer info på www.stengodset.se.

Förening: HSB Brf Stengodset 246

TV: Kabel-TV via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften).

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. Obligatorisk bredbandsavgift på 125:- är inräknad i månadsavgiften).

Sammanställning: Balkong i soligt sydvästläge med högt, fritt läge och vy över innergårdar.

Synnerligen eftersökt läge på mysiga och ostörda Robert Almströmsgatan, alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkagatan med kaffebarer, cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.