Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 37 A, 2 tr

Renoveringschans på Tomtebogatan! Möjligheternas sekelskiftestvåa med högt och ljust gårdshusläge, utmärkt planlösning och balkong i söder.

Adress

Tomtebogatan 37 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

2 568 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Högt upp i gårdshusfastighet från 1910 med rymlig hiss, på toppadress och med ett av Birkastans bästa lägen, saluförs och upplåts nu för Brf Volontären 9:s räkning ett renoveringsobjekt om 2 r o k och 54 kvm med solig balkong i söder. Lägenheten har ett omfattande renoveringsbehov men har god potential för den som själv vill sätta sin egen prägel och skapa ett drömboende.

Planlösningen är klassiskt väldisponerad och genomgående i ostört och lugnt läge mellan två innergårdar. Här finns en hall med plats för ytterkläder och skor. Kaklat badrum med dusch (möjligt att sätta in badkar), handfat och WC. Rymligt kök i äldre standard med stor matplats för 6-8 personer. Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring samt ett vardagsrum med utgång till balkongen.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med renoverade fastigheter och stark ekonomi. Ekonomin kommer efter denna försäljning att stärkas ytterligare. Välkommen på visning!

– Hall med bra rumssamband och plats att möblera med klädhängare och förvaringsmöbel.

– Kaklat och stambytt badrum med dusch (möjlighet att sätta in badkar), handfat och WC.

– Köket i äldre standard med god förvaring i skåp och lådor. Kyl och frys, spis och fläkt. Stor matplats för 6-8 personer.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och generösa väggytor för garderober och dylikt.

– Vardagsrum med utgång via helglasade dubbeldörrar till stor balkongen i söder. Balkongen ligger högt, ostört och soligt och har fin utsikt mot takåsar och kringliggande fastigheter.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 568 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Obligatorisk balkongavgift på 50:- tillkommer. Övriga driftskostnader: Hushållsel 200-250:- och hemförsäkring 150-200:-/månad.

Andel i föreningen: 3,35417 %

Byggår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 175 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Volontären 9 bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 26 lägenheter, varav en återstående hyresrätt samt en lokal.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I gårdshusets källare finns en gemensam tvättstuga (nås bekvämt via hiss). Övriga medlemsfaciliteter består av bastu och relaxavdelning med pingisbord, cykel- och barnvagnsrum samt ett soprum. Fin innergård med belysning, planteringar och uteplats med grillmöjlighet. Gården är även utrustad med gungor och sandlåda.

Föreningens ekonomi är mycket god med långfristiga skulder om ca 5.900.000:- och ca 400.000:- i omsättningstillgångar (kassa, bank) per 2015-12-31. I och med upplåtelsen/försäljningen av denna lägenhet, föreningens återstående hyresrätt, så stärks ekonomin ytterligare. Diskussion har förts i styrelsen om ev avgiftssänkning, men inget beslut är taget.

Genomförda renoveringar:

– V/A-stammar och elstigar bytta 1985.
– Tak och fönster renoverades 1985 + 2005.
– Trapphus renoverades 1985.
– Tvättstugan renoverades 1985 + maskiner har bytts ut löpande efter behov. – Balkonger byggdes 2004.
– Byte av fjärrvärmecentral 2012.
– Byte av entréportar och målning av trapphus 2013.
– Fönstermålning 2015.

Förening: Brf Volontären 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Varje medlem tecknar eget abonnemang.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s från Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar och solig balkong i söder. Obligatorisk balkongavgift om 50:-/månad tillkommer.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.