Vasastan - Birkastan

Torsgatan 57, 3 tr

Stilren och minimalistisk design möter alla vackra orginaldetaljer i sann sekelskiftesdröm med öppna ytor, solig balkong i sydväst och fri parkutsikt.

Adress

Torsgatan 57, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

2 154 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Välkommen till ett drömboende i en klass för sig! I vacker och välskött fastighet från 1913, belägen med bästa läget i sprudlande kvarter i Birkastan, finns denna fantastiskt fina, högt och fritt belägna samt sällsynt väldisponerade sekelskiftestvåa med allt som finns att önska.

Lägenheten har på senare tid varsamt och smakfullt renoverats i modern stil och minimalistisk design. Samtidigt är charmen och den romantiska sekelskifteskänslan mycket väl bevarad. Här återfinns alla originaldetaljer såsom högt till tak om ca tre meter, fina vita furutiljor, spegelmönstrade och snövita snickerier, höga golvsocklar, tak- och vägglister samt stora fönsterpartier med djupa och spegelmönstrade nischer varav ett vackert burspråk som förhöjer intrycket och ger ett magiskt ljusinsläpp.

Planlösningen är öppen, social och flödar av ljus med rummen i fil. Den är yteffektiv och maximalt funktionell, väl motsvarande tvåor på både 55 och 60 kvm. Här ges öppna sällskapsytor i vardagsrum och kök. Köket är snyggt designat i modern stil och med stram ”industriell karaktär och bistrokänsla”. Vardagsrummet har plats för soffa, TV-möbel och matplats för många middagsgäster invid det vackra burspråkspartiet. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober. Här finns utgången till den högt och fritt belägna balkongen. Balkongen ger ett ljuvligt uterum med sol från ca 10.30-20.30 och utsikt från första parkett över öppen och parklik innergård med gräsmatta, planteringar, grusgångar, fontän och flaggstång.

I övrigt finns hall/tambur med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderob samt inre hallpassage med bevarade serveringsskåp i original. Helkaklat duschrum och separat WC med handfat.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderob samt inre hallpassage med bevarad skåpinredning i original.

– Snyggt designat kök i modern stil och med stram ”industriell känsla”. Bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Här finns gasspis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

– Luftigt vardagsrum med naturlig plats för soffa, TV-möbel och matplats för många middagsgäster invid det vackra burspråkspartiet.

– Rofyllt och rymlig sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderober. Här finns utgången till den högt och fritt belägna balkongen. Balkongen ger ett ljuvligt uterum med sol från ca 10.30-20.30 och med utsikt från första parkett över öppen och parklik innergård med gräsmatta, planteringar, grusgångar, fontän och flaggstång.

– Helkaklat duschrum och separat WC med handfat.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 154 kr
Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk avgift för fiberbredband (1000/1000 Mbit/s) på 149kr/månad.

Andel i föreningen: 3,30000 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: I föreningen finns en nyrenoverad tvättstuga, vädringsbalkonger, cykelförråd, wc, verktygsförråd och soprum (inklusive soppsortering och tomglasåtervinning). I föreningen finns även en gemensam innergård. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 12 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garageplatser i området.

Allmänt om föreningen: Brf Torborg upplåter 21 lägenheter, fördelade på 16 bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring för fastigheten. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
2015: Indragning av fiberbredband samt ommålning av fönster mot gård.
2014: Renovering av hiss, soprum samt tvättstuga.
2010: Trapphusrenovering.
2012: Ommålning av tak och fönster mot gata.
2002: Fasadrenovering i samband med balkongbyggnation.

Föreningen planerar/diskuterar fönsterrenovering mot gården.

Förening: Brf Torborg

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband. 1000/1000 Mbit/s. Obligatorisk avgift om 149:-/månad.

Sammanställning: Ljuvlig och insynsskyddad balkong med sol från ca 10.30-20.30, högt och fritt läge samt utsikt över parklik och lummig innergård med gräsmatta, fontän, flaggstång m.m.

Beläget i korsningen av Torsgatan och Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Ultimat, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet restauranger och pubar. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.